• Αυτόματη επιλογή προϊόντων σε γραμμή παραγωγής

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Κριτσωτάκης, Ευάγγελος
    Επιβλέπων καθηγητής: Αϊβαλής, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-05-30
    Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται ένα σύστημα επιλογής προϊόντων που βρίσκονται σε γραμμή παραγωγής. Στόχος του συστήματος είναι η αυτόματη αναγνώριση προϊόντων που δεν τηρούν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που ...
  • Η αντιοξειδωτική και καρδιοπροστατευτική δράση της μαστίχας Χίου.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουμελά, Λεμονιά
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-11-12
    Στη Χίο, το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο ευδοκιμεί το δέντρο της μαστίχας ή αλλιώς Σχίνος - επιστημονική ονομασία Pistacia lentiscus var. Chia - και η ρητίνη που εκκρίνεται ...
  • Η καλλιέργεια, η αξιοποίηση και οι οικονομικοί παράμετροι της μαστίχας Χίου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Κυριακούδη, Σοφία
    Επιβλέπων καθηγητής: Βραχνάκης, Θεόδωρος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 06-06-2011
    Η Χίος, το νησί της μαστίχας, βρίσκεται στο ανατολικό Αιγαίο και σήμερα μαζί με τα γειτονικά νησιά, τις Οινούσες, τα Ψαρά και τα Αντίψαρα αποτελεί τον Νομό Χίου που ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Η ...