• Stress και διατροφική συμπεριφορά.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αθανασιάδη, Ναταλία; Κασσεσιάν, Γρηγόρης
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-24
    Η διατροφική συμπεριφορά συνδέεται και επηρεάζεται κατά κύριο λόγο από τον τρόπο σκέψης του ατόμου σε σχέση με το περιβάλλον και τον εαυτό του, καθώς και από τον τρόπο που αισθάνεται για τον εαυτό του. Η κατάθλιψη σχετίζεται ...
  • Άγχος και συναισθηματική διατροφή σε 130 αγόρια και κορίτσια εφηβικής ηλικίας

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γεωργοπούλου, Χριστιάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Κατερίνα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-05-12
    Περίληψη Οι αγχώδεις διαταραχές είναι ψυχικές διαταραχές που χαρακτηρίζονται από υπερβολικά, παρατεταμένα και εξουθενωτικά επίπεδα άγχους, επηρεάζοντας σημαντικά την καθημερινότητα του ατόμου. Τα αίτιά τους μπορεί να ...
  • Συσχέτιση συναισθηματικής νοημοσύνης και συναισθηματικού φαγητού σε 200 άτομα: Πειραματική μελέτη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Πρεβεζάς, Ευάγγελος; Τσινούκα, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-27
    Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι ένας όρο με πολυδιάστατες ερμηνείες από διάφορους μελετητές της, η οποία όπως έχει αποδειχθεί αποτελεί μια λειτουργική παράμετρο σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής. Σε γενικές γραμμές ...