• Εφαρμογές κλινικής διατροφής και ανοσοδιατροφής σε συνθήκες σοβαρού τραύματος και σήψης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Νικολακοπούλου, Νικολίτσα
    Επιβλέπων καθηγητής: Αυγουστινάκη, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-06-2012
    Στην αρχή του 20ου αιώνα η κλινική διατροφή περιοριζόταν σε μερικές συνταγές αντιμετώπισης βλαβών του πεπτικού σωλήνα και προοδευτικά έγινε ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της θεραπευτικής. Σήμερα υπάρχει πλέον η δυνατότητα ...
  • Πρωτεϊνική πρόσληψη στους ασθενείς της Μ.Ε.Θ.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μπακαλάκη, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 14-09-2015
    ΣΚΟΠΟΣ: Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας ήταν να εξεταστεί η πρωτεϊνική πρόσληψη των ασθενών της ΜΕΘ, με βάση τις συστάσεις της ESPEN για την πρωτεϊνική πρόσληψη στους βαρέως πάσχοντες. Μέσα από τη μελέτη αυτή θα ...
  • Σίτιση και ενυδάτωση ασθενών σε κρίσιμο στάδιο και ηθικά διλήμματα που προκύπτουν.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καρυωτάκη, Γεωργία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2010
    Η θρεπτική υποστήριξη των ασθενών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομειακό περιβάλλον αποτελεί καίριο ζήτημα, διότι σχετίζεται τόσο με την βελτίωση της κλινικής τους εικόνας, όσο και με την επιμύκηνση του ...