• Ανθεκτικό άμυλο και οι κυκλοδεξτρίνες στα τρόφιμα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γαλάνη, Αντωνία
    Επιβλέπων καθηγητής: Σπυριδάκη, Ασπασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-11
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία, αναφέρεται στο ανθεκτικό άμυλο και τις κυκλοδεξτρίνες των τροφίμων. Τα διαιτητικά άμυλα αποτελούν σημαντικές πηγές ενέργειας στη διατροφή του ανθρώπου. Μεταξύ αυτών, το ανθεκτικό άμυλο έχει ...
  • Καρκίνος παχέος εντέρου και ανεπαρκής κατανάλωση φυτικών ινών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μακρή, Αναστασία
    Επιβλέπων καθηγητής: Χατζάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-05-2008
    Η πτυχιακή εργασία εστιάζεται στη σπουδαιότητα της κατανάλωσης των φυτικών ινών καθώς και στο μηχανισμό δράσης αυτών για την πρόληψη του καρκίνου του παχέως εντέρου. Στο εκπόνημα αυτό θα συγκεντρωθούν οι πιο πρόσφατες ...
  • Κατανάλωση φυτικών ινών και υγρών στην 3η ηλικία: Καταγραφή στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στην περιοχή Μολάων - Λακωνίας

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Χαραμή, Σοφία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-07-2008
    Σκοπός της μελέτης ήταν η αξιολόγηση της διατροφικής κατάστασης των ηλικιωμένων που ζούσαν στο ίδρυμα, και ιδιαίτερα ως προς την κατανάλωση φυτικών ινών και υγρών και τη σχετική συσχέτισή τους με την λειτουργία του εντέρου ...
  • Ο ρόλος των φυτικών ινών στην υγεία και στην ασθένεια.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μονεμβασίτου, Λετίσια; Φιλίππου, Κωνσταντίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-03-2013
    Η παρούσα πτυχιακή θα αποτελέσει βιβλιογραφική ανασκόπηση σύγχρονων, αλλά και παλαιότερων έγκυρων ακόμη ευρημάτων, με στόχο την παρουσίαση της ανάλυσης της λειτουργίας των διαιτητικών ινών και των αποτελεσμάτων της δράσης ...