• Εντομολογικοί εχθροί θερμοκηπιακών καλλιεργειών τομάτας, αγγουριού, πιπεριάς, μελιτζάνας. Συμβατικοί τρόποι καταπολέμησης και η επίδραση τους στον άνθρωπο, στα ωφέλιμα και στο περιβάλλον.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Καμαρίτης, Σωτήρης; Σεργεντάνης, Σπύρος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τζώρτζη, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 12-11-2013
    Σε αυτή την εργασία αναλύθηκαν τα βοτανικά χαρακτηριστικά, οι ποικιλίες, οι καλλιεργητικές φροντίδες, η συγκομιδή και κυρίως οι εντομολογικοί εχθροί και οι συμβατικοί τρόποι αντιμετώπισης των θερμοκηπιακών καλλιεργειών ...
  • Επίδραση επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων στην ανάπτυξη και σε βιοχημικά χαρακτηριστικά των φυτών τομάτας, αγγουριάς και χρυσάνθεμου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Ισσάρη, Ελευθερία
    Επιβλέπων καθηγητής: Λουλακάκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Η ρύπανση των υδάτινων πόρων από τα απόβλητα είναι ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο απασχολεί τους κατοίκους κάθε πόλης. Ένας από τους πιο αποτελεσματικότερους τρόπους αντιμετώπισης της ρύπανσης είναι οι Εγκαταστάσεις ...
  • Επίδραση οργανικών λιπασμάτων στην παραγωγή τομάτας, αγγουριάς και πιπεριάς.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Βαλεργάκης, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Μανιός, Θρασύβουλος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-02-2016
    Αντικείμενο της πτυχιακής εργασίας είναι να διαπιστωθεί η επίδραση των διαφόρων επιπέδων οργανικών λιπασμάτων στην παραγωγή ντομάτας, αγγουριάς και πιπεριάς, σε σχέση με διάφορα επίπεδα χημικών λιπασμάτων. Για την παραπάνω ...
  • Η επίδραση της χημικών παραγόντων σε υδροπονική καλλιέργεια αγγουριού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Αγουρίδας, Αθανάσιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-05-2008
    Το πείραμα το οποίο πραγματοποιήθηκε στο θερμοκήπιο του εργαστηρίου υποστρωμάτων του Τ.Ε.Ι. είχε ως σκοπό να διερευνηθεί η επίδραση των χουμικών παραγόντων στην ανάπτυξη και παραγωγή υδροπονικής καλλιέργειας αγγουριού. Πιο ...
  • Παθοβελτίωση της αγγουριάς με έμφαση στις ασθένειες περονόσπορο, ωιδίο και κλαδοσπορίαση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Κουρουπάκης, Μανώλης
    Επιβλέπων καθηγητής: Βακαλουνάκης, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Η αγγουριά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κηπευτικά φυτά γιατί ο καρπός της έχει ευρεία κατανάλωση από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Έτσι είναι ευνόητο η αγγουριά ως φυτό να παρουσιάζει τεράστιο γενετικό ενδιαφέρον. ...
  • Συγκριτική αξιολόγηση καθαρών σειρών αγγουριού και των f1 υβριδίων τους, ως προς την ανθεκτικότητα τους στο περονόσπορο (Pseudoperonospora cubensis).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Λενιδάκης, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 03-03-2011
    Το υψηλό κόστος των γεωργικών φυτοφαρμάκων σε συνδυασμό με τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, τους παραγωγούς και τους καταναλωτές, οδήγησαν τους ερευνητές στην δημιουργία εμπορικών ποικιλιών και υβριδίων με ανθεκτικότητα ...