• Αντιμετώπιση δυσλιπιδαιμιών: σύγχρονες εφαρμογές υγιεινοδιαιτητικής αγωγής.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Φωτιάδου, Αθανασία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-07-2013
    ∆υσλιπιδαιµία είναι η γενικότερη διαταραχή της µεταβολικής ισορροπίας των λιπιδίων. H δυσλιπιδαιµία ανάλογα µε την αιτιολογία της, διακρίνεται σε πρωτοπαθή όταν οφείλεται σε κληρονοµικά αίτια και σε δευτεροπαθή όταν είναι ...
  • Αποθέματα λιπαρών οξέων στους ιστούς και κίνδυνος για καρκίνο του μαστού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
    Συγγραφείς: Οικονόμου, Σωτήριος; Χρυσού, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Δαφέρμου, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 23-06-2009
    Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες με μεγάλες διεθνείς κα τοπικές διακυμάνσεις όσο αναφορά τη συχνότητά του. Ο πιθανός ρόλος του διαιτητικού λίπους και των λιπαρών οξέων της διατροφής στον ...