• Επίδραση των φυσικοχημικών ιδιοτήτων των φυτικών ινών στα συμπτώματα των λειτουργικών διαταραχών του κατώτερου γαστρεντερικού: βιβλιογραφική ανασκόπηση.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Στάμου, Αικατερίνη; Χατζοπούλου, Γεωργία Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Παφίλη, Ζωή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-18
    Το κοινό σημείο των ορισμών που έχουν αποδοθεί στις φυτικές ίνες από το 1953 έως σήμερα, είναι ότι αποτελούν πολυμερή υδατανθράκων που δεν πέτονται ούτε απορροφώντας από το λεπτό έντερο. Πιο πρόσφατα, το 2016 ο FDA ορίζει ...
  • Μελέτη φθοράς και υποβάθμιση των ιδιοτήτων σύνθετων πολυμερών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Σιούλα, Βασιλική
    Επιβλέπων καθηγητής: Σαββάκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 08-12-2011
    Στο πρώτο κεφάλαιο μελετήσαμε τα σύνθετα υλικά όσον αφορά την αστοχίας τους, τις ιδιότητες τους, την ταξινόμηση τους.Στο δεύτερο κεφάλαιο έγινε βιβλιογραφική ανασκόπηση της επίδρασης των διαφόρων παραγόντων στη δομή και ...
  • Τα ξηρά φασόλια στην υγεία του ανθρώπου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σαπλαούρας, Αλέξανδρος; Χριστοδούλου, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-13
    Τα ξηρά φασόλια (Phaseolus vulgaris L.) ή τα κοινά φασόλια έχουν χαρακτηριστεί ως σχεδόν τέλεια τροφή λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, προβιοτικά, βιταμίνη Β και χημικώς ποικίλων συνθέσεων ...