Πλοήγηση ανά Λέξεις κλειδιά "fiber"
Αποτελέσματα 1-3 από 3
-
Επίδραση των φυσικοχημικών ιδιοτήτων των φυτικών ινών στα συμπτώματα των λειτουργικών διαταραχών του κατώτερου γαστρεντερικού: βιβλιογραφική ανασκόπηση.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-18Το κοινό σημείο των ορισμών που έχουν αποδοθεί στις φυτικές ίνες από το 1953 έως σήμερα, είναι ότι αποτελούν πολυμερή υδατανθράκων που δεν πέτονται ούτε απορροφώντας από το λεπτό έντερο. Πιο πρόσφατα, το 2016 ο FDA ορίζει ... -
Μελέτη φθοράς και υποβάθμιση των ιδιοτήτων σύνθετων πολυμερών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 08-12-2011Στο πρώτο κεφάλαιο μελετήσαμε τα σύνθετα υλικά όσον αφορά την αστοχίας τους, τις ιδιότητες τους, την ταξινόμηση τους.Στο δεύτερο κεφάλαιο έγινε βιβλιογραφική ανασκόπηση της επίδρασης των διαφόρων παραγόντων στη δομή και ... -
Τα ξηρά φασόλια στην υγεία του ανθρώπου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-13Τα ξηρά φασόλια (Phaseolus vulgaris L.) ή τα κοινά φασόλια έχουν χαρακτηριστεί ως σχεδόν τέλεια τροφή λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, προβιοτικά, βιταμίνη Β και χημικώς ποικίλων συνθέσεων ...