• Η χρήση των προβιοτικών στα τρόφιμα και πως η επεξεργασία των τροφίμων, με τη μέθοδο της μικροενθυλάκωσης επηρεάζει τη δραστικότητά τους.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αποστολίδου, Κασσάνδρα; Κανέλλη, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Λαπιδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 11-09-2015
    Τα προβιοτικά περιγράφονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας( WHO) ως « oι ζωντανοί οργανισμοί, οι οποίοι όταν χορηγούνται σε επαρκή ποσά προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία του ξενιστή"(FAO / WHO). Με αυτή την έννοια, τα ...
  • Ηλεκτρονικά μηχανήματα ελέγχου ποιότητας επεξεργασίας τροφίμων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών (Σ.Εφ.Ε), Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Κουτσόπουλος, Φώτης
    Επιβλέπων καθηγητής: Αντωνιδάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-04-2008
    Τα ηλεκτρονικά μηχανήματα έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή του ανθρώπου. Όλο και περισσότερη χρήση τους γίνεται σε όλους τους τομείς όσο περνούν τα χρόνια. Όπως ήταν φυσικό θα εισέβαλλαν και στη βιομηχανία των ...
  • Τεχνολογια εμποδίων: μια νέα προσέγγιση της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ιωαννίδου, Σοφία
    Επιβλέπων καθηγητής: Λαπιδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-16
    Οι συνεχώς αυξανόμενοι κίνδυνοι από τις τροφιμογενείς απειλές καθιστούν την ασφάλεια των τροφίμων ένα πολύ σημαντικό θέμα για διερεύνηση. Οι αρνητικές επιπτωσεις αυτών πλήττουν όχι μόνο τη βιομηχανία τροφίμων αλλά και την ...