• Haccp και η εφαρμογή του στο Ξενοδοχείο Creta Palace.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κονταξάκης, Μιχαήλ; Περαντωνάκης, Γιώργος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τζωρακολευθεράκης, Ζαχαρίας
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-01-2011
    Tο HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) είναι μια συστηματική προσέγγιση στην αναγνώριση, αξιολόγηση και εκτίμηση της επικινδυνότητας και της σοβαρότητας διαφόρων μικροβιολογικών, χημικών και φυσικών κινδύνων που ...
  • Η αντίληψη του καταναλωτή ως προς ποιότητα και την ασφάλεια τροφίμων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Ζερβάκη, Μαρία; Φραγκιαδάκης, Γιάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπουνάκης, Νίκος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-04-2011
    Σκοπός της παρούσας πτυχιακής μελέτης είναι να διαχωρίσουμε την ποιότητα από την ασφάλεια, να μελετήσουμε άμεσα την καταναλωτική συμπεριφορά των ανθρώπων και να ανακαλύψουμε πως αντιλαμβάνονται την ποιότητα. Θεωρούμε ότι ...
  • Μέθοδοι λειτουργίας μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης με διαδικασίες HACCP.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Λεδάκη, Ευστρατία; Χρυσικοπούλου, Κατερίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τζωρακολευθεράκης, Ζαχαρίας
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η διαδικασία HACCP είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την αναγνώριση, εκτίμηση και έλεγχο των πιθανών κινδύνων που προκύπτουν από την παραγωγή των πρώτων υλών έως την παρασκευή τροφών και κατανάλωση τους. Κατά τη διάρκεια ...
  • Μέτρα για την εξασφάλιση ποιότητας των τροφίμων μέσα από την Κ.Α.Π (Κοινή Αγροτική Πολιτική).

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κορούνη, Τζέσικα; Ψαρά, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-06-02
    Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί ένα σημαντικό θέμα δημόσιας υγείας το οποίο απασχολεί έντονα τους καταναλωτές, τις κυβερνήσεις και τους παραγωγούς. Η διασφάλιση ασφάλειας των τροφίμων είναι ζωτικής σημασίας για αυτό το ...
  • Νομοθετικές ρυθμίσεις για την προστασία του έλληνα και ευρωπαίου καταναλωτή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
    Συγγραφείς: Ηλιάδου, Παρθένα; Χατζηγιάννη, Θεοδώρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαστοράκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 10-07-2014
    Αντικείμενο της παρούσας αποτελεί η συνοπτική και περιεκτική παρουσίαση των νομοθετικών ρυθμίσεων που υφίστανται για την προστασία του καταναλωτή. Εξετάζονται με άξονες τις δύο διακρίσεις οι οποίες είναι δυνατές ως προς ...
  • Νομολογία που διέπει τις αναγραφόμενες πληροφορίες στις ετικέτες τροφίμων σύμφωνα με τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό υπ’ αριθμό 1169 / 2011.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Νέζη, Παγώνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Λαπιδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 24-02-2015
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει σκοπό την λεπτομερή ανάλυση του νέου Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπ’ αριθμό 1169 / 2011 σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα , μέσω των ετικετών , στους καταναλωτές . Ο ...
  • Οργάνωση και λειτουργία επισιτιστικών τμημάτων σε ξενοδοχειακές μονάδες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Στέφας, Αλέξανδρος
    Επιβλέπων καθηγητής: Πεδιαδίτης, Παντελής
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 31-05-2011
    Σκοπός λοιπόν είναι η ανάλυση της οργάνωσης και τις λειτουργίας των επισιτιστικών τμημάτων μίας ξενοδοχειακής μονάδας και η διάταξη των κεφαλαίων είναι η ακόλουθη : Το πρώτο κεφάλαιο είναι μία εισαγωγή στην έννοια της ...
  • Οργάνωση και υλικοτεχνική υποδομη μαγειρίου-ξενοδοχείου ISO-HACCP.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ψυχαράκης, Δημήτριος
    Επιβλέπων καθηγητής: Γιαννουλίδου, Παρασκευή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Με αυτή την εργασία θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν αναλυτικότερα, να αναπτύξουμε το θέμα ¨Οργάνωση και υλικοτεχνική υποδομή Μαγειρίου¨ σε μία επιχείρηση, όπως μία ξενοδοχειακή μονάδα. Θα προσπαθήσω να προβάλω την τεχνική ...
  • Τεχνολογια εμποδίων: μια νέα προσέγγιση της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ιωαννίδου, Σοφία
    Επιβλέπων καθηγητής: Λαπιδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-16
    Οι συνεχώς αυξανόμενοι κίνδυνοι από τις τροφιμογενείς απειλές καθιστούν την ασφάλεια των τροφίμων ένα πολύ σημαντικό θέμα για διερεύνηση. Οι αρνητικές επιπτωσεις αυτών πλήττουν όχι μόνο τη βιομηχανία τροφίμων αλλά και την ...
  • Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων σε μονάδες επισιτισμού (Catering).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μαστρανδρέου, Ανδρέας-Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 12-02-2015
    Η υγιεινή και η ασφάλεια των τροφίμων σε μονάδες επισιτισμού είναι το θέμα το οποίο ο συγγραφέας προσπαθεί να αναπτύξει. Περιγράφει πόσο σημαντική είναι η ποιότητα των τροφίμων για μια επιχείρηση που στόχο έχει έναν ...