• Αξιολόγηση κινδύνων από τη χρήση και κατανάλωση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών/τροφίμων.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Γεωπονικών Επιστημών (ΣΓΕΠ), ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Επιστήμη και Τεχνολογία στη Γεωπονία
    Συγγραφείς: Βουτσικάκη, Όλγα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τραντάς, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-05-10
    Η εξέλιξη της βιοτεχνολογίας έχει οδηγήσει σε μια σειρά από δυναμικά και πλέον χρήσιμα εργαλεία όπως η τροποποίηση της γενετικής σύνθεσης οργανισμών. Όχι μόνο ο γεωργικός κλάδος αλλά και οι υπόλοιποι ερευνούν τις συνέπειες ...
  • Εξάπλωση των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών - οικονομική σημασία, προβληματισμοί και επιφυλάξεις.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Κατσώνη, Βασιλική
    Επιβλέπων καθηγητής: Λουλακάκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Η στάση του κοινού, αλλά και των κρατικών φορέων, επιρεασμένοι από τις παραπάνω εξελίξεις θα είναι ασφαλώς διαφορετική. Η ακραία ελευθεριότητα των Η.Π.Α. και η ακραία συντηρητικότητα της Ευρώπης δεν είναι δυνατόν να ...
  • Η αποδοχή των γενετικά τροποποιημένων αγροτικών προϊόντων από την κοινωνία και η εικόνα που προωθούν οι οικολογικές οργανώσεις και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Ταξείδη, Ευστρατία
    Επιβλέπων καθηγητής: Βερβερίδης, Φίλιππος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-10-2013
    Η σύγχρονη γεωργία σήμερα, παρά την ανάπτυξη που εμφανίζει τις τελευταίες δεκαετίες, συνεχίζει να αντιμετωπίζει ορισμένα σημαντικά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι οι επιπτώσεις που δημιουργούν στο περιβάλλον από την εντατική ...
  • Στάσεις και αντιλήψεις των σπουδαστών τεχνολογίας γεωπονίας για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Νομικός, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Αντωνίου, Θεόδωρος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 23-05-2008
    Στην πτυχιακή αυτή εργασία μοιράσαμε 260 ερωτηματολόγια για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα στους σπουδαστές τεχνολογίας γεωπονίας. Στο στατιστικό μας δείγμα τα 134 άτομα είναι γυναίκες και τα 124 άνδρες. Η διανομή των ...