Πλοήγηση ανά Λέξεις κλειδιά "grape vine"
Αποτελέσματα 1-12 από 12
-
Coleoptera καρποφόρων δένδρων και αμπέλου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 07-07-2010Τα Coleoptera είναι γνωστά σαν σκαθάρια. Σε µέγεθος είναι από πολύ µικρά µέχρι και πολύ µεγάλα (0,5 mm - 15cm). Χαρακτηριστικό τους είναι οι πρόσθιες πτέρυγες που είναι έντονα χιτινισµένες (έλυτρα) και καλύπτουν σαν κολεός ... -
Αντιμετώπιση των εχθρών του αμπελιού στα πλαίσια της ολοκληρωμένης διαχείρισης της παραγωγής.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 02-10-2008Η γεωργία αποτελεί μια από τις παλαιότερες δραστηριότητες του ανθρώπου, η οποία με την πάροδο του χρόνου άλλαξε σημαντικά, λύνοντας πολλά προβλήματα των αγροτών. Η μαζική χρήση λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων καθώς και νέων ... -
Αξιολόγηση κομβικών εκφυτών και θρεπτικών υποστρωμάτων στην πρόκληση βλαστογένεσης in vitro πέντε ποικιλιών αμπέλου (Vitis vinifera L.).
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Η αναπαραγωγή των φυτών της αμπέλου, όπως άλλωστε και των άλλων οπωροφόρων δέντρων, εξακολουθεί να γίνεται με τη χρήση των παραδοσιακών μεθόδων, κυρίως του αγενούς πολλαπλασιασμού. Οι τρόποι αυτοί πολλαπλασιασμού ευνοούν ... -
Βιολογική καλλιέργεια αμπελιών στη Ρόδο.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Η βιολογική γεωργία έχει πολλά πλεονεκτήματα (π.χ. βελτίωση της γονιμότητας του εδάφους και προστασία του από τη διάβρωση, μείωση των εξωτερικών εισροών και παραγωγή ποιοτικών προϊόντων). Έχει όμως μερικά σοβαρά μειονεκτήματα ... -
Επίδραση του υποκείμενου σε χαρακτηριστικά της βλάστησης και της παραγωγής στην Σουλτανίνα (Vitis vinifera).
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-05-2009Ο αμπελώνας της Κρήτης είναι τόσο παλιός όσο και ο πολιτισμός της. Το κλίμα και τα εδάφη της θεωρούνται κατάλληλα για την αμπελοκαλλιέργεια, φιλοξενώντας ένα μεγάλο αριθμό ποικιλιών, που για αιώνες καλλιεργούνταν αυτόρριζες. ... -
Η τεφρά σήψη της αμπέλου και τρόποι αντιμετώπισης της.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Η καλλιέργεια της αμπέλου είναι από τους αρχαιότερους κλάδους της Γεωργίας και ήταν από τους πιο εκτιμούμενους κλάδους της αρχαίας Ελληνικής γεωργίας. Η εξελικτική διαφοροποίηση των ποικιλιών της αμπέλου καθώς και η επιλογή ... -
Καλλιέργεια της αμπέλου υπό κάλυψη.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-01-2011Η αμπελουργική παραγωγή του Νομού Ηρακλείου αντιμετωπίζει, σοβαρά προβλήματα διάθεσης των προϊόντων με αποτέλεσμα οι τιμές στα χέρια του παραγωγού να είναι απαράδεχτα χαμηλές. Αυτά ισχύουν τόσο για τα οινοστάφυλα όσο και ... -
Λεπιδόπτερα που προσβάλουν το αμπέλι και τα καρποφόρα δένδρα.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 23-02-2009Στην τάξη των Λεπιδοπτέρων ανήκουν περισσότερα από 250000 είδη. Τα συναντάμε σε όλα τα κλίματα σε όλες τις περιοχές της υφηλίου σε ποικιλία ειδών, μεγέθους και χρωμάτων. Όλα τα είδη σχεδόν είναι φυτοφάγα στο στάδιο της ... -
Μελέτη της βιοποικιλότητας της εναέριας πανίδας σε αμπελώνες με διαφορετικά συστήματα καλλιέργειας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Το αμπέλι ή αλλιώς άμπελος είναι ένα σημαντικό φυτό και ιδιαίτερα ανθεκτικό στο κλίμα των ελληνικών νησιών. Υπάρχουν αναφορές που υποστηρίζουν ότι η αύξηση της βιοποικιλότητας επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην καλλιέργεια του ... -
Νέες μυκητολογικές ασθένειες του ξύλου του φυτωριακού υλικού του αμπελιού και των νεαρών αμπελώνων.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Οι μυκητολογικές ασθένειες που μεταδίδονται με το φυτωριακό υλικό του αμπελιού είναι πολλές (ίσκα, φόμοψη, ασθένεια του Petri, μελανή νέκρωση βραχιόνων, νέκρωση της βάσης του υποκειμένου, λευκή σήψη του υποκειμένου και ... -
Ο αμπελώνας της Σάμου. Προβλήματα-προοπτικές.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 10-02-2011Στο Νομό Σάμου η αμπελοκαλλιέργεια και ιδιαίτερα η καλλιέργεια της ποικιλίας Μοσχάτο άσπρο, αποτελεί τον βασικότερο κλάδο της γεωργίας. Η Σάμος φημίζεται για την ποιότητα των κρασιών της, τα οποία παράγονται από την ... -
Οι κυριότεροι εχθροί δέντρων και αμπέλου και η αντιμετώπιση τους στα πλαίσια της ολοκληρωμένης διαχείρισης της παραγωγής.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Στην Ευρώπη, ο πιο έγκυρος οργανισμός που καθορίζει τις κατευθυντήριες γραμμές και οδηγίες εφαρμογής της Ολοκληρωμένης Παραγωγής (ΟΛ.ΠΑΡ.) είναι ο Διεθνής Οργανισμός Βιολογικής Καταπολέμησης (International Organisation for ...