• Αξιολόγηση και περιγραφή παραδοσιακών ποικιλιών ωοειδούς πεπονιού προς τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του φυτού και του καρπού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Αλαβάνου, Ειρήνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Φανουράκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-07-2008
    Το ξυλάγγουρο, κοινώς ατζούρι ή κλωσάκι, είναι λαχανικό θερμής εποχής. Παρόλο που ο καρπός και το κοινό όνομα θυμίζουν αγγούρι, βοτανικά ανήκει στο πεπόνι. Καταναλώνουμε τον άγουρο καρπό του συνήθως τον Αύγουστο, σαν σαλάτα ...
  • Ταυτοποίηση των παθοτύπων του μύκητα Fusarium oxysporum που προσβάλλουν την πεπονιά στην Κρήτη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), ΠΣΕ Διαχείρισης Γεωργικών Οικοσυστημάτων
    Συγγραφείς: Μπέσης, Αθανάσιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Βακαλουνάκης, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Ο μύκητας Fusarium oxysporum έχει μελετηθεί αρκετά, εξαιτίας της ικανότητάς του να προκαλεί ασθένειες σε σημαντικά από οικονομικής πλευράς φυτικά είδη. Ο μύκητας F. oxysporum ανήκει στην οικογένεια Tuberculariacae της τάξης ...