• Αξιολόγηση της σύστασης σώματος σε ενήλικες αθλούμενους σε σχέση με τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής για αύξηση της μυϊκής μάζας

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μεταξιώτη, Ευδοξία
    Επιβλέπων καθηγητής: Τράνακας, Βασίλειος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-05-17
    Η λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων παρουσιάζει αύξηση την τελευταία δεκαετία και ένα μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών, αφορά όσους αθλούνται με αντιστάσεις και έχουν σαν στόχο, την αύξηση της άλιπης μάζας σώματος, τη μείωση ...
  • Μυϊκή διάπλαση και διατροφή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καρίνος, Θεοχάρης; Τζιράχης, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Γκούσκου, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-10-2008
    Έχει αποδειχτεί ότι η αυξημένη μυϊκή μάζα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής και κυρίως στην τρίτη ηλικία, συμβάλλει στην διατήρηση και καλή λειτουργία των οστών καθώς επίσης και στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών όπως τα καρδιαγγειακά ...
  • Πρωτεϊνικά συμπληρώματα και αύξηση μυϊκού όγκου

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σταματάκη, Ιωάννα; Σταματοπούλου, Φωτεινή; Stamatopoulou, Foteini
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-04-19
    Η εργασία αυτή αναφέρεται στην χρήση της πρωτεΐνης και των πρωτεϊνικών συμπληρωμάτων, από αθλούμενους και μη, με σκοπό την αύξηση της μυϊκής μάζας. Αρχικά γίνεται μια σύντομη αναφορά στις πρωτεΐνες και στον ρόλο που έχουν ...