• Επίδραση του αραιώματος των ανθέων και των καρπών στην βελτίωση της ποιότητας καρπών δεσπολιάς.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Δημητρίου, Βασιλική
    Επιβλέπων καθηγητής: Λιονάκης, Σπυρίδων
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Η Δεσπολιά είναι γνωστό αειθαλές δέντρο που δίνει το πρώτο ανοιξιάτικο φρούτο. Είναι φυτό της οικογένειας Rocaceae και το επιστημονικό του όνομα είναι Eriobotrya japonica. Η Δεσπολιά είναι από τα πιο παραμελημένα καρποφόρα ...
  • Η επίδραση του αραιώματος στα χαρακτηριστικά καρπού των βρώσιμων ποικιλιών ελιάς Καλαμών και Μαντζανίλα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Σεντουκά, Αντιγόνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Κουμπούρης, Γιώργος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 16-05-2012
    Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν να διερευνήσουμε την επίδραση που έχει το αραίωμα των καρπών ανάλογα με την εποχή που θα γίνει στο μέγεθος των καρπών και στα βασικά χαρακτηριστικά του καρπού των ποικιλιών Καλαμών και ...