Πλοήγηση ΤΕΙ Κρήτης / Tei of Crete ανά Επιβλέποντα καθηγητή "Σφακιανάκη, Ειρήνη"
Αποτελέσματα 41-60 από 67
-
Νευρική ανορεξία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και οι επιπτώσεις στην εγκυμονούσα και το έμβρυο.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-04-2011Η παρούσα εργασία αποτελεί μια προσπάθεια ανασκόπησης της πρόσφατης ερευνητικής βιβλιογραφίας για την ψυχογενή ανορεξία, για τη φύση της διαταραχής, τα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα, την πορεία της, τις επιπτώσεις και τις ... -
Νόσος Crohn’s και διατροφή.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-01-2016Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία αποτέλεσε το αντικείμενο μελέτης μας εδώ και ένα αρκετά μεγάλο διάστημα και θεωρούμε ότι λόγω της σπουδαιότητας του θέματος θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό εφαλτήριο για την μετέπειτα πορεία ... -
Ο Άξονας εντέρου-εγκεφάλου: Δίαιτα και ευεξία.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-11-13Η εργασία αυτή επικεντρώνεται στην αμφίδρομη αλληλεπίδραση του Εντερικού Νευρικού Συστήματος (ΕΝΣ) με το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ) με έμφαση στον ρόλο της ισορροπημένης εντερικής μικροχλωρίδας στην διατήρηση της καλής ... -
Ο ρόλος της μεσογειακής διατροφής στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-11-06Σκοπός της εργασίας η ανάδειξη της σημαντικότητας του διατροφικού προφίλ και της σωματικής άσκησης στα καρδιαγγειακά νοσήματα. Έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 35 ηλικιωμένων ατόμων (ΜΟ ηλικίας 70 έτη) στο Κ.Α.Π.Η. ... -
Οι διατροφικές συνήθειες νηπίων και οι παράγοντες που τις επηρεάζουν: Μελέτη σε παιδικό σταθμό της Σητείας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-10-03Σκοπός της έρευνας είναι η συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών του παιδικού σταθμού της Σητείας. Θα μελετηθούν επίσης οι παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές τους επιλογές και θα ... -
Οι διατροφικές συνήθειες παιδιών νηπιακής ηλικίας (4-5 ετών) των πόλεων Ρεθύμνου και Ρόδου, και οι παράγοντες που επηρεάζουν στη διαμόρφωση αυτών των συνηθειών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2010Η νηπιακή ηλικία είναι μια κρίσιμη περίοδος υιοθέτησης διατροφικών συνηθειών αφενός γιατί η ανάγκη σε θρεπτικά συστατικά είναι αυξημένη λόγω της ταχύτατης σωματικής ανάπτυξης των παιδιών και αφετέρου γιατί αυτές οι συνήθειες ... -
Οι επιδράσεις της διατροφής και του τρόπου ζωής στην υγεία του δέρματος.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-27Το δέρμα αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και διακρίνεται σε τρία στρώματα: την επιδερμίδα, το χόριο και το υπόδερμα. Τα συστατικά των στρωμάτων αυτών αλλά και τα διάφορα εξαρτήματα, αγγεία, και νεύρα του δέρματος ... -
Οι επιδράσεις των ξηρών καρπών στα χρόνια νοσήματα.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-02-2015Σκοπός της παρούσης μελέτης είναι να διερευνήσει τις επιδράσεις των ξηρών καρπών στα χρόνια νοσήματα. Η μεθοδολογία της εργασίας στηρίζεται στη συλλογή δευτερογενών δεδομένων, τα οποία συλλέχθηκαν μέσα από βιβλία άρθρα σε ... -
Οικονομική κρίση πως έχει επηρεάσει τις διατροφικές συνήθειες αν και πως μπορεί να συσχετιστεί με τη μεσογειακή διατροφή.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-25Η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι γεγονός ότι έχει επηρεάσει τη ζωή των ανθρώπων και ιδιαιτέρως στην Ελλάδα. Η κρίση έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του μηνιαίου εισοδήματος και ανάλογη αύξηση των τιμών στα τρόφιμα. Οι ... -
Οστεοπόρωση και σκελετική υγεία.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Η οστεοπόρωση είναι ένα τεράστιο επιδημιολογικό πρόβλημα που καμιά φορά λέγεται και σιωπηλή νόσος. Είναι πιο συχνή σε γυναίκες. Αιτίες που προκαλούν οστεοπόρωση είναι η εμμηνόπαυση, πρώιμη εμμηνόπαυση, εγκυμοσύνη πριν τα ... -
Παιδική παχυσαρκία και διατροφή σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-02-16Η παρούσα εργασία είναι μια απλή προσπάθεια στο να προσεγγίσουμε το φαινόμενο, να παρακινήσουμε τους συνανθρώπους μας να ενδιαφερθούν και να αντιληφθούμε από κοινού πως εφόσον αφορά και τα παιδιά, πρέπει να υπάρξει ... -
Παιδική παχυσαρκία σε ηλικίες 10-12 ετών. Έρευνα σε σχολεία της Ρόδου και της Αθήνας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Η εργασία αυτή έγινε με σκοπό την εκτίμηση της διατροφικής κατάστασης και του βάρους των παιδιών ηλικίας 10-12 ετών. Η παιδική παχυσαρκία είναι ένα φαινόμενο πολύ συχνό σε όλο τον κόσμο και πολύ περισσότερο στη χώρα μας ... -
Πρωινό και δείκτης μάζας σώματος.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-05-2008Πολλές μελέτες έχουν βρει θετική συσχέτιση ανάμεσα στην παράλειψη του πρωινού και στο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) ή την παχυσαρκία σε εφήβους, αλλά αρκετές μελέτες δεν έχουν βρει συσχέτιση. Η παρούσα μελέτη ερεύνησε την ... -
Πρωτεϊνικά συμπληρώματα και αύξηση μυϊκού όγκου
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-04-19Η εργασία αυτή αναφέρεται στην χρήση της πρωτεΐνης και των πρωτεϊνικών συμπληρωμάτων, από αθλούμενους και μη, με σκοπό την αύξηση της μυϊκής μάζας. Αρχικά γίνεται μια σύντομη αναφορά στις πρωτεΐνες και στον ρόλο που έχουν ... -
Πρωτεϊνικές δίαιτες και οι επιδράσεις τους στην υγεία. Πώς σχετίζεται η εφαρμογή τους με την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας συγκριτικά με την Κρητική Μεσογειακή Διατροφή.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-02-22Η εργασία αυτή αναφέρεται στις πρωτεϊνικές δίαιτες και στις επιδράσεις τους στην υγεία, καθώς επίσης αναλύει την συσχέτιση της εφαρμογής τους με την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας σε σύγκριση με την Κρητική Μεσογειακή Διατροφή. ... -
Πρωτεϊνικός υποσιτισµός και οι επιπτώσεις του στην παιδική ηλικία στις υπανάπτυκτες χώρες.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-07-2014Η σωστή διατροφή θα πρέπει ναµπορεί να παρέχει στον οργανισµό όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται το σώµα για να διατηρείται υγιής. Πρέπει να είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά ενώ πρέπει να περιέχει πολύ περιορισµένα ... -
Σιδηροπενική αναιμία, μεγαλοβλαστική αναιμία και αναιμία οφειλόμενη σε αιμορραγία από το γαστρεντερικό σύστημα.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-02-2016Η αναιμία είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας που επηρεάζει τόσο τις αναπτυσσόμενες όσο και τις ανεπτυγμένες χώρες, με σημαντικές συνέπειες για την υγεία του ανθρώπου, καθώς και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. ... -
Σύγχρονη διαιτητική και φαρμακευτική αγωγή της οστεοπόρωσης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-24Η αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών παρεμβάσεων εξετάζεται με μοναδικό κριτήριο την μείωση της πιθανότητας να εμφανιστούν οστεοπορωτικά κατάγματα σε γυναίκες που βρίσκονται στο στάδιο της εμμηνόπαυσης ύστερα από την ... -
Συσχέτιση μεσογειακού τρόπου ζωής και διατροφικής συμπεριφοράς σε νέους ενήλικες που αθλούνται, ηλικίας 18-35 ετών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-11-15Πληθώρα μελετών έχει τονίσει τη σχέση διατροφικής συμπεριφοράς με την επιλογή και τη συχνότητα κατανάλωσης τροφίμων, τη φυσική δραστηριότητα ή/και τον επαρκή ύπνο. Ωστόσο, ο Μεσογειακός τρόπος ζωής μόνο πρόσφατα ... -
Συσχέτιση του είδους του πρωινού γεύματος που καταναλώνεται από τον αγροτικό πληθυσμό της νότιας Κρήτης (νομού Ηρακλείου) με την παχυσαρκία.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Το πρωινό, είναι το πρώτο γεύμα που προσφέρουμε στον οργανισμό μας στην αρχή της παραγωγικής του ημέρας. Επειδή μεσολαβεί, αρκετός χρόνος από το τελευταίο μας γεύμα, ο διαιτητικός ανεφοδιασμός το πρωί γίνεται απαραίτητος, ...