Αποτελέσματα 1521-1540 από 9332

  • Το φαινόμενο της συναισθηματικής πείνας

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καψιώτη, Άννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-08-31
    Πολλές είναι οι φορές εκείνες όπου τα άτομα, λόγω συναισθηματικών διαταραχών αντιμετωπίζουν και διατροφικές διαταραχές. Είναι αρκετά σύνηθες το φαινόμενο, κατά το οποίο τα άτομα καταφεύγουν στην τροφή όχι για να καλύψουν ...
  • Συναισθηματική Νοημοσύνη και διατροφή

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βάσιλα, Σοφία
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-08-31
    Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι όρος με πολύπλοκη ερμηνεία, για τον οποίο έχουν δοθεί πολλοί ορισμοί και μπορεί να επηρεάσει όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής. Σε γενικές γραμμές περιλαμβάνει την ικανότητα κατανόησης ...
  • Η διάδοση και η ωφέλεια των βιολογικών τροφίμων στο γενικό πληθυσμό

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κλαδίτης, Δημήτρης
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-08-31
    Η εργασία αυτή, πραγματεύεται την προώθηση των βιολογικών τροφίμων στο κατα-ναλωτικό κοινό και την ωφέλεια που αυτά παρέχουν στην υγεία του γενικού πληθυσμού. Τα βιολογικά τρόφιμα δεν περιέχουν χημικά παρασκευασμένες ουσίες ...
  • Βιβλιογραφική Συσχέτιση μεταξύ Διατροφικών Διαταραχών και Διαταραχών Προσωπικότητας

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μάμαλης, Χαρίλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-08-30
    Η παρούσα πτυχιακή αποσκοπεί στο να διερευνήσει τη συνύπαρξη των διαταραχών προσωπικότητας με τις διατροφικές διαταραχές και να προτείνει εάν και εφόσον υπάρχουν, τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης . Η προσωπικότητα ...
  • Μοντελοποίηση και ανάλυση ενεργειακής κατανάλωσης για χώρους data center.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), ΠΜΣ Πληροφορική και Πολυμέσα
    Συγγραφείς: Φανταουτσάκης, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Παναγιωτάκης, Σπυρίδων
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-08-24
    Η εργασία αυτή ερευνά τη θερμική απόδοση των κτιρίων με έμφαση στους χώρους των Data Centers. Η H ανασκόπηση της βιβλιογραφίας καταδεικνύει ότι το 44% της συνολικής ενέργειας στην ΕΕ και στις ΗΠΑ καταναλώνεται σε κτίρια, ...
  • Σκελετός "deep learning", για εφαρμογές αναγνώρισης εικόνων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), ΠΜΣ Πληροφορική και Πολυμέσα
    Συγγραφείς: Φραγγιαδούλης, Αλέξανδρος
    Επιβλέπων καθηγητής: Βιδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-08-23
    Σε αυτή την Διπλωματική Εργασία, σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε ένα σκελετό "Deep Learning", ο οποίος είναι ένα πρότυπο για να κατασκευαστούν εφαρμογές αναγνώρισης εικόνων. Παρουσιάζουμε το "CNNs Tester" και μια δομή για ...
  • Εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), ΠΜΣ Πληροφορική και Πολυμέσα
    Συγγραφείς: Ορφανάκης, Βασίλειος
    Επιβλέπων καθηγητής: Βασιλάκης, Κωνσταντίνος; Καλογιαννάκης, Μιχαήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-08-23
    Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών που προσφέρονται από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και η διερεύνηση για τη δημιουργία νέων. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της μελέτης, αναπτύξαμε ...
  • Μελέτη φωτισμού με το πρόγραμμα calculux.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Παπαϊωάννου, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Δρακάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-29
    Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στο περιβάλλοντα χώρο δεν είναι δύσκολο να αναληφθεί ο καθένας την επίδραση των ανθρώπινων ενεργειών στην καθημερινότητά μας. Ένα από τα σύγχρονα επιστημονικά επιτεύγματα του ανθρώπινου νου είναι ...
  • Η κυπριακή παραδοσιακή μουσική.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών (Σ.Εφ.Ε), Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής Τ.Ε. (Ρέθυμνο)
    Συγγραφείς: Λαπαθιώτη, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Κονδύλη, Γεωργία; Ξενικάκης, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-29
    Η παραδοσιακή μουσική και το τραγούδι αποτελούν ένα πολυσύνθετο φαινόμενο, το οποίο, μπορεί να θεωρηθεί ως η δημιουργική δύναμη ενός λαού και ο καθρέφτης της ψυχοσύνθεσης και του πολιτισμικού του επιπέδου, καθώς επίσης και ...
  • Αξιολόγηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας διαφόρων αυτοφυών βοτάνων από την περιοχή του Ρεθύμνου

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Δομαζάκη, Αγάπη
    Επιβλέπων καθηγητής: Σπυριδάκη, Ασπασία; Spyridaki, Aspasia; Ψυλινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-27
    Στην παρούσα εργασία μελετήθηκαν τα εκχυλίσματα των άγριων βοτάνων Σκορπίδι (Asplenium Ceterach), Ρούσκος (Ruscus Aculeatus), Κράταιγος (Crataegus Monogyna), Αλαδανιά (Cistus Creticus), Κυπαρισσάκι (Micromeria Juliana) και ...
  • H αξία της μπύρας στην καθημερινή διατροφή

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Πετρεάκου, Μαριλένα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-27
    Ο ζύθος ή η μπύρα, γνωστή από τη αρχαιότητα, αποτελεί το τρίτο πιο συχνά καταναλώσιμο ρόφημα παγκοσμίως, μετά το νερό και το τσάι. Αποτελεί καθημερινό κομμάτι της διατροφής πολλών λαών. Η μπύρα περιέχει >2.000 οργανικές ...
  • H σημασία της κατανάλωσης κρασιού στην υγεία μας

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μπαρμπαλιά, Γεωργία; Ρηγάκη, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψυλινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-27
    Τα τελευταία χρόνια, γίνεται μεγάλη συζήτηση, σχετικά με το κρασί και πιο εμπεριστατωμένα με το κόκκινο κρασί, καθώς και την ευεργετική ιδιότητα αυτού, στην υγεία του ανθρώπου. Παρατηρείται, μάλιστα, μία έντονη διαμάχη ...
  • Διερεύνηση διατροφικών διαταραχών σε εφήβους αθλητές στίβου στους νόμους Xανιών – Ρεθύμνου

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κιλιτζιράκη, Σοφία - Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-27
    Η ανάγκη για επιπλέον επιδόσεις καλύτερους χρόνους και πρωτιές σπρώχνει εκούσια ή ακούσια τους νεαρούς αθλητές σε λανθασμένες διατροφικές συνήθειες - διαταραχές με αποτέλεσμα να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ...
  • Έρευνα ροής εργασίας σε μια επιχείρηση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Γλεντή, Πολυξένη; Μπλάτσου, Βασιλική-Μαρία; Παπαδάκη, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-28
    Η πτυχιακή εργασία ασχολείται με τη ροή εργασίας της επιχείρησης και από ποιους παράγοντες αυτή επηρεάζεται. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες, ενδογενείς και εξωγενείς, οι οποίοι επηρεάζουν την εργασία μέσα σε μία επιχείρηση. Ο ...
  • Ανάπτυξη περιβάλλοντος για τη δημιουργία υποδομής για την υλοποίηση ενός επιστημονικού συνεδρίου: δημιουργία ιστοσελίδας και συστήματος υποβολής και κρίσης των εργασιών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Αντρέου, Μάριος; Λοΐζου, Ανδρέας
    Επιβλέπων καθηγητής: Καλογιαννάκης, Μιχαήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-28
    Η ιστοσελίδα μας θα παρέχει την δυνατότητα την υλοποίηση ενός επιστημονικού συνεδρίου βασισμένη σε δυναμικό χαρακτήρα και στηριζόμενη στο ανοικτό λογισμικό το Web Content Management System (Web CMS, 2006). Το σύστημα αυτό ...
  • Ανάπτυξη συστήματος γνώσης για διάγνωση αναιμίας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Μπασδέκη, Δέσποινα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρακάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-27
    Αυτή η πτυχιακή εργασία παρουσιάζει την ανάπτυξη ενός Συστήματος Γνώσης (ΣΓ) το οποίο κάνει διάγνωση της αναιμίας. Αρχικά γίνεται μια εισαγωγή στα συστήματα γνώσης και ιδιαίτερα στα έμπειρα συστήματα καθώς και στα εργαλεία ...
  • Βιβλιογραφική ανασκόπηση για το ψηφιακό νόμισμα bitcoin.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Βασμαριδάκη, Ευθυμία
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-27
    Η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας και η αύξηση του όγκου των διαδικτυακών συναλλαγών, οδήγησαν την οικονομία στη δημιουργία ψηφιακών νομισμάτων με σκοπό να γίνει μια μέθοδος αγοραπωλησίας, πληρωμών και συνεπώς μορφή ...
  • Παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Σταυρουλάκης, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαλάμος, Αθανάσιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-27
    Η πτυχιακή αυτή εργασία σκοπό έχει να αντλήσει σειρά από καρέ → ακολουθίες // μέσω διαφορετικών τεχνικών λήψεων ανάλογων της ροής των καρέ, βασισμένων σε διαφορετικές μηχανικές δυνατότητες βιντεοσκόπησης. Σε δεύτερο χρόνο ...
  • Σύγχρονη συνεργασία υποστηριζόμενη από κινητές συσκευές: Η περίπτωση χρήσης της συνεργατικής διαμόρφωσης πλάνου για την οργάνωση της παραγωγής βιολογικών προϊόντων

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Κωνσταντάκης, Εμμανουήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Βιδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-06-08
    Τα τελευταία χρόνια η απομακρυσμένη συνεργασία μεταξύ δυο χρηστών γίνεται ολοένα πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά. Ο λόγος είναι τα συστήματα και συσκευές τρίτης γενιάς (tablets,smartphones κ.ά.) που έχουν αντικαταστήσει ...
  • Πρόγραμμα για σύγκριση δεδομένων στην γλώσσα προγραμματισμού Python.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Φιφλή, Κωνσταντίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-25
    Σήμερα, υπάρχουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι που αλληλεπιδρούν με πληροφορίες. Το ποσό των ψηφιακών πληροφοριών αυξάνεται κατά δέκα φορές κάθε πέντε χρόνια. Κάθε μέρα, δημιουργούμε 2,5 τετράκις εκατομμύρια bytes δεδομένων ...