Εμφάνιση απλής εγγραφής

The role of quality labels in promoting cretan nutrition and attracting gastronomic tourism in Crete.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΣιγανού, Φωτεινήel
dc.creatorSiganou, Foteinien
dc.date.accessioned2021-09-30T17:56:54Z
dc.date.available2021-09-30T17:56:54Z
dc.date.issued2021-09-30
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10046
dc.description.abstractO τουρισμός αποτελεί βασική πηγή εισοδήματος τόσο για την Ελληνική οικονομία όσο και για την οικονομία της Κρήτης. Η Περιφέρεια Κρήτης, με τους υφιστάμενους πόρους της, έχει αναπτύξει ισχυρή παρουσία στον κλάδο του τουρισμού, κυρίως μέσω του παραδοσιακού μοντέλου «ήλιος, άμμος, θάλασσα» (3S), καθώς και μέσω των αγροτικών δραστηριοτήτων της, οι οποίες προσφέρουν άριστες πρώτες ύλες. Η παρούσα μελέτη, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες αναδυόμενες τάσεις της τουριστικής αγοράς οι οποίες σχετίζονται με τη δημιουργία αυθεντικών εμπειριών, εξετάζει τις δυνατότητες ανάπτυξης γαστρονομικού τουρισμού στο νησί της Κρήτης. Παράλληλα, μέσω της μελέτης πραγματοποιείται συγκριτική ανάλυση και εξετάζεται η συμβολή των πέντε ξεχωριστών σημάτων ποιότητας γαστρονομικού ενδιαφέροντος, συγκεκριμένα των «Ελληνικό Πρωινό», «Ελληνική Κουζίνα», «Κρητική Κουζίνα», «We do local» και «Biokuzina», στην ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Κρήτης. Για το σκοπό της μελέτης, πραγματοποιήθηκε πρωτογενής ποσοτική έρευνα με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου σε δείγμα 28 ξενοδοχειακών μονάδων οι οποίες δραστηριοποιούνται εντός της Περιφέρειας Κρήτης και διαθέτουν τουλάχιστον μία πιστοποίηση γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι πιστοποιημένες επιχειρήσεις είναι αρκετά ικανοποιημένες από την εφαρμογή των σημάτων ποιότητας στο σύνολό τους, καθώς θεωρείται ότι συμβάλλουν στην αύξηση της ικανοποίησης των επισκεπτών, καθώς και στη δημιουργία προοπτικών για την ανάπτυξη γαστρονομικού τουρισμού στο νησί.el
dc.description.abstractTourism is an important income source for Greek and Cretan Economy. The Region of Crete has remarkable resources that have contributed to the Region’s Smart Specialization in Tourism by developing the traditional model of 3S (Sea, Sun, Sand) and Agriculture, by offering a wide variety of fine agriculture products. Taking into account the new trends of tourism, which are oriented in developing real and authentic experiences in every journey, this study examines the potential of developing gastronomic tourism in the island of Crete. On the other hand, this study compares the contribution of gastronomic labels which are applied by Cretan hotels. These labels are the Greek Breakfast Project, the Cretan Cuisine Project, the Greek Kitchen Project, the We do local Project and the Biokouzina Project. Consequently, a primary quantitative survey was conducted with a structured questionnaire on a sample of 28 hotels operating in Crete and certified by at least one of above five labels, in order to ascertain the satisfaction of certification. The results proved that the majority of certified hotels, are highly satisfied from implementation of certification as there are many benefits from certification such as higher consumer satisfaction and many prospects for development of gastrotourism on the island of Crete.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΕΔΟ), ΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμούel
dc.publisherH.M.U., School of Management and Economic Sciences (SMES), MSc in Hospitality and Tourism Managementen
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.titleΟ ρόλος των σημάτων ποιότητας στην ανάδειξη της κρητικής διατροφής και την προσέλκυση γαστρονομικού τουρισμού στην Κρήτη.el
dc.titleThe role of quality labels in promoting cretan nutrition and attracting gastronomic tourism in Crete.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΣιγανού, Φωτεινήel
heal.creatorNameSiganou, Foteinien
heal.publicationDate2021-09-30
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10046
heal.abstractO τουρισμός αποτελεί βασική πηγή εισοδήματος τόσο για την Ελληνική οικονομία όσο και για την οικονομία της Κρήτης. Η Περιφέρεια Κρήτης, με τους υφιστάμενους πόρους της, έχει αναπτύξει ισχυρή παρουσία στον κλάδο του τουρισμού, κυρίως μέσω του παραδοσιακού μοντέλου «ήλιος, άμμος, θάλασσα» (3S), καθώς και μέσω των αγροτικών δραστηριοτήτων της, οι οποίες προσφέρουν άριστες πρώτες ύλες. Η παρούσα μελέτη, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες αναδυόμενες τάσεις της τουριστικής αγοράς οι οποίες σχετίζονται με τη δημιουργία αυθεντικών εμπειριών, εξετάζει τις δυνατότητες ανάπτυξης γαστρονομικού τουρισμού στο νησί της Κρήτης. Παράλληλα, μέσω της μελέτης πραγματοποιείται συγκριτική ανάλυση και εξετάζεται η συμβολή των πέντε ξεχωριστών σημάτων ποιότητας γαστρονομικού ενδιαφέροντος, συγκεκριμένα των «Ελληνικό Πρωινό», «Ελληνική Κουζίνα», «Κρητική Κουζίνα», «We do local» και «Biokuzina», στην ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Κρήτης. Για το σκοπό της μελέτης, πραγματοποιήθηκε πρωτογενής ποσοτική έρευνα με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου σε δείγμα 28 ξενοδοχειακών μονάδων οι οποίες δραστηριοποιούνται εντός της Περιφέρειας Κρήτης και διαθέτουν τουλάχιστον μία πιστοποίηση γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι πιστοποιημένες επιχειρήσεις είναι αρκετά ικανοποιημένες από την εφαρμογή των σημάτων ποιότητας στο σύνολό τους, καθώς θεωρείται ότι συμβάλλουν στην αύξηση της ικανοποίησης των επισκεπτών, καθώς και στη δημιουργία προοπτικών για την ανάπτυξη γαστρονομικού τουρισμού στο νησί.el
heal.abstractTourism is an important income source for Greek and Cretan Economy. The Region of Crete has remarkable resources that have contributed to the Region’s Smart Specialization in Tourism by developing the traditional model of 3S (Sea, Sun, Sand) and Agriculture, by offering a wide variety of fine agriculture products. Taking into account the new trends of tourism, which are oriented in developing real and authentic experiences in every journey, this study examines the potential of developing gastronomic tourism in the island of Crete. On the other hand, this study compares the contribution of gastronomic labels which are applied by Cretan hotels. These labels are the Greek Breakfast Project, the Cretan Cuisine Project, the Greek Kitchen Project, the We do local Project and the Biokouzina Project. Consequently, a primary quantitative survey was conducted with a structured questionnaire on a sample of 28 hotels operating in Crete and certified by at least one of above five labels, in order to ascertain the satisfaction of certification. The results proved that the majority of certified hotels, are highly satisfied from implementation of certification as there are many benefits from certification such as higher consumer satisfaction and many prospects for development of gastrotourism on the island of Crete.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΕΔΟ), ΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμούel
heal.academicPublisherH.M.U., School of Management and Economic Sciences (SMES), MSc in Hospitality and Tourism Managementen
heal.titleΟ ρόλος των σημάτων ποιότητας στην ανάδειξη της κρητικής διατροφής και την προσέλκυση γαστρονομικού τουρισμού στην Κρήτη.el
heal.titleThe role of quality labels in promoting cretan nutrition and attracting gastronomic tourism in Crete.en
heal.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel
heal.typeMaster thesisen
heal.keywordγαστρονομία, γαστρονομικός τουρισμός, ποιότητα υπηρεσιών, κρητική διατροφήel
heal.keywordgastronomy, gastronomic tourism, quality of services, Cretan dieten
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΤριχάς, Νικόλαοςel
heal.advisorNameTrichas, Nikolaosen
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States