Προοπτικές ανάπτυξης γαστρονομικού τουρισμού στον Δήμο Ηρακλείου.
Perspectives of development of gastronomy tourism in the Municipality of Heraklion.
Προβολή/ Άνοιγμα
Ημερομηνία
2021-11-18Συγγραφέας
Διαλυνά, Δέσποινα
Dialyna, Despoina
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Η παρούσα διπλωματική εργασία με θέμα: «Προοπτικές ανάπτυξης γαστρονομικού τουρισμού στον
Δήμο Ηρακλείου» πραγματεύεται τις δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες του Δήμου Ηρακλείου για
να αναπτύξει τον γαστρονομικό τουρισμό. Αξιολογώντας τη σημαίνουσα θέση που έχει η τοπική
γαστρονομία, ως βασική συνιστώσα της άυλης πολιτιστικής κληρονομίας ενός τόπου και ως
προσδιοριστικός παράγοντας της ταυτότητάς του, η παρούσα εργασία στοχεύει να διερευνήσει
κατά πόσο ο Δήμος Ηρακλείου, το Ηράκλειο ευρύτερα ως τόπος αναφοράς, θα μπορούσε να
μετεξελιχθεί σε γαστρονομικό προορισμό. Η γαστρονομία, ο γαστρονομικός τουρισμός, σχετίζεται
με όλες τις πτυχές της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής, περιβαλλοντικής πραγματικότητας
κάθε τόπου και υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να είναι η πρόταση για την αειφόρο ανάπτυξη
του Ηρακλείου. Υπό το πρίσμα αυτό διερευνάται μέσα από τη βιβλιογραφία και την ποιοτική έρευνα
(συνεντεύξεις σε βάθος σε πληροφορητές) κατά πόσο το Ηράκλειο μπορεί να μπει στον διεθνή
γαστρονομικό χάρτη, ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληροί και ποιος ο στρατηγικός σχεδιασμός
που απαιτείται για να γίνει το εγχείρημα πραγματικότητα και όχι μια ακόμα ημιτελής προσπάθεια. The present master dissertation: “Perspectives of development of gastronomy tourism in the
Municipality of Heraklion” refers both to the strong and to the weak points of the Municipality of
Heraklion in order to develop gastronomy tourism. Evaluating the importance of the local
gastronomy, as a basic component of the intangible cultural heritage of a location, and as a
determining factor οf its identity, this specific essay aims at investigating the degree in which is
indeed feasible for the Municipal of Heraklion, and Heraklion more generally as a place of reference,
to develop into a gastronomy destination. Gastronomy, gastronomy tourism, is related to all aspects
of the economic, social, cultural, and environmental reality of every location and under specific
conditions could be a proposal for the sustainable development of Heraklion. In the light of this, it is
investigated through the bibliography and qualitative research (in-depth interviews to key
informants) just how much Heraklion could get on the global gastronomic map, which conditions
need to be fulfilled and what is the strategic planning which is needed in order for the attempt to
become a reality and not just another half-finished effort.
Συλλογές
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την λειτουργία του.
Συνέχεια
Περισσότερες πληροφορίες