Εμφάνιση απλής εγγραφής

Environmental management policies in hotel industry. The case of Heraklion Crete.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚεφάλας, Θεμιστοκλήςel
dc.creatorKefalas, Themistoklisen
dc.date.accessioned2022-05-19T08:06:25Z
dc.date.available2022-05-19T08:06:25Z
dc.date.issued2022-05-16
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10278
dc.description.abstractΣκοπός της παρούσας μελέτης είναι να διερευνηθούν οι πολιτικές περιβαλλοντικής διαχείρισης των ξενοδοχειακών μονάδων στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο πληθυσμός της έρευνας αποτελείται από όλους τους εργαζομένους στον ξενοδοχειακό κλάδο. Το τελικό δείγμα που συγκεντρώθηκε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Google doc ήταν ίσο με 150 εργαζομένους. Από την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε τα ¾ του δείγματος των εργαζομένων στα ξενοδοχεία να αντιλαμβάνονται την ποιότητα ως τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας που ικανοποιούν ή ξεπερνούν τις προσδοκίες των πελατών ενώ ταυτόχρονα ικανοποιούνται και οι δεδομένες προδιαγραφές της παραγωγής της υπηρεσίας. Όσον αφορά τις ενέργειες που εκτελούνται στα ξενοδοχεία ανάλογα με το πρότυπο που εφαρμόζουν τα 8/10 των εργαζομένων ανέφεραν την απαγόρευση καπνίσματος σε κοινόχρηστους χώρους, την ανακύκλωση χαρτιού / γυαλιού / πλαστικών και το αυτόματο σύστημα διακοπής ηλεκτρισμού μέσω κάρτας πρόσβασης για κάθε δωμάτιο. Ακόμα, τα 2/3 του δείγματος ανέφερα τα συστήματα αυτοματισμού για το κλείσιμο της ψύξης με το άνοιγμα της μπαλκονόπορτας, την φύτευση περιβάλλοντος χώρου ή/και στεγών με είδη προσαρμοσμένα στις τοπικές συνθήκες, την χρήση προϊόντων προσωπικής υγιεινής και απορρυπαντικών φιλικών προς το περιβάλλον και τον τοπικό βιολογικό καθαρισμό. Πάνω από το 50% του δείγματος ανέφερε τον διαχωρισμό απορριμμάτων ανά κατηγορία, την αγορά προϊόντων τοπικής παραγωγής ή / και βιολογικών προϊόντων μαζί με την αντικατάσταση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών με συσκευές ενεργειακής κλάσης Α, τα συστήματα ελέγχου φωτισμού (π.χ. αισθητήρες κίνησης και φωτεινότητας), το 51,33% του δείγματος αναφέρει την επεξεργασία νερών για χρήση σε πότισμα και καθαριότητα εξωτερικών χώρων και την αντικατάσταση παλαιών καυστήρων και λεβήτων με νέους υψηλής απόδοσης και συντήρησής τους. Επιπρόσθετα, πάνω από το 50% του δείγματος ανέφερε ότι πραγματοποιείται συστηματικός έλεγχος για την ορθολογική εφαρμογή πρότυπου περιβαλλοντικής διαχείρισης. Τα ¾ των εργαζομένων ανέφεραν ότι έχει εκπαιδευτεί / ενημερωθεί το προσωπικό των ξενοδοχείων σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης / συμπεριφοράς. Ως προς τα οφέλη της εφαρμογής περιβαλλοντικής πολιτικής τα 2/3 ανέφεραν την μείωση του λειτουργικού κόστους, μέσω εξοικονόμησης ενέργειας, νερού και ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, την αύξηση ικανοποίησης των πελατών, την βελτίωση σχέσεων με την τοπική κοινωνία, την αναβάθμιση & βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του ξενοδοχείου μαζί με το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών, την εξασφάλιση οικολογικής πιστοποίησης και μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία του ξενοδοχείου. Ακόμα, πάνω από το 50% του δείγματος των εργαζομένων ανέφερε ι την προσέλκυση νέων πελατών, την ενίσχυση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης / εικόνας (image) της επιχείρησης και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης (πελατών, συνεργατών, κ.λπ.).el
dc.description.abstractThe purpose of this study is to investigate the environmental management policies of hotel units in Heraklion, Crete. The research population consists of all employees in the hotel industry. The final sample collected through the online platform Google doc was equal to 150 employees. From the analysis carried out it was found that the. Of the sample of employees in the hotels perceive the quality as the characteristics of the service that satisfy or exceed the expectations of the customers while at the same time the given specifications of the production of the service are satisfied. Regarding the actions carried out in the hotels according to the standard applied by 8/10 of the employees, they mentioned the ban on smoking in public areas, the recycling of paper / glass / plastic and the automatic power outage system through an access card for each room. Also, 2/3 of the sample mentioned the automation systems for closing the cooling by opening the balcony door, planting the surrounding area and / or roofs with items adapted to the local conditions, the use of personal hygiene products and environmentally friendly detergents and local biological treatment. More than 50% of the sample reported waste segregation by category, the purchase of locally produced and / or organic products along with the replacement of electrical and electronic appliances with energy class A appliances, lighting control systems (eg motion sensors and 51.33% of the sample reports the treatment of water for use in irrigation and outdoor cleaning and the replacement of old burners and boilers with new ones of high efficiency and maintenance. In addition, more than 50% of the sample reported a systematic review of the rational application of an environmental management standard. The. Of the employees stated that the hotel staff has been trained / informed on issues of environmental awareness / behavior. Regarding the benefits of the implementation of the environmental policy, 2/3 mentioned the reduction of the operating costs, through energy, water and integrated waste management, the increase of the customer satisfaction, the improvement of the relations with the local community, the upgrade & improvement of the quality of the services provided by the hotel along with the comparative advantage over competitors, the provision of ecological certification and reduction of the environmental impact of the operation of the hotel.In addition, more than 50% of the sample of employees mentioned the attraction of new customers, the strengthening of corporate social responsibility / image (image) of the company and the strengthening of environmental awareness (customers, partners, etc.).en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΔΠΜΣ Οργάνωση και Διοίκηση για Μηχανικούςel
dc.publisherH.M.U., MSc in MBA for Engineersen
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.titleΟι πολιτικές περιβαλλοντικής διαχείρισης των ξενοδοχειακών μονάδων. Η περίπτωση του Ηρακλείου Κρήτης.el
dc.titleEnvironmental management policies in hotel industry. The case of Heraklion Crete.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚεφάλας, Θεμιστοκλήςel
heal.creatorNameKefalas, Themistoklisen
heal.publicationDate2022-05-16
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10278
heal.abstractΣκοπός της παρούσας μελέτης είναι να διερευνηθούν οι πολιτικές περιβαλλοντικής διαχείρισης των ξενοδοχειακών μονάδων στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο πληθυσμός της έρευνας αποτελείται από όλους τους εργαζομένους στον ξενοδοχειακό κλάδο. Το τελικό δείγμα που συγκεντρώθηκε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Google doc ήταν ίσο με 150 εργαζομένους. Από την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε τα ¾ του δείγματος των εργαζομένων στα ξενοδοχεία να αντιλαμβάνονται την ποιότητα ως τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας που ικανοποιούν ή ξεπερνούν τις προσδοκίες των πελατών ενώ ταυτόχρονα ικανοποιούνται και οι δεδομένες προδιαγραφές της παραγωγής της υπηρεσίας. Όσον αφορά τις ενέργειες που εκτελούνται στα ξενοδοχεία ανάλογα με το πρότυπο που εφαρμόζουν τα 8/10 των εργαζομένων ανέφεραν την απαγόρευση καπνίσματος σε κοινόχρηστους χώρους, την ανακύκλωση χαρτιού / γυαλιού / πλαστικών και το αυτόματο σύστημα διακοπής ηλεκτρισμού μέσω κάρτας πρόσβασης για κάθε δωμάτιο. Ακόμα, τα 2/3 του δείγματος ανέφερα τα συστήματα αυτοματισμού για το κλείσιμο της ψύξης με το άνοιγμα της μπαλκονόπορτας, την φύτευση περιβάλλοντος χώρου ή/και στεγών με είδη προσαρμοσμένα στις τοπικές συνθήκες, την χρήση προϊόντων προσωπικής υγιεινής και απορρυπαντικών φιλικών προς το περιβάλλον και τον τοπικό βιολογικό καθαρισμό. Πάνω από το 50% του δείγματος ανέφερε τον διαχωρισμό απορριμμάτων ανά κατηγορία, την αγορά προϊόντων τοπικής παραγωγής ή / και βιολογικών προϊόντων μαζί με την αντικατάσταση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών με συσκευές ενεργειακής κλάσης Α, τα συστήματα ελέγχου φωτισμού (π.χ. αισθητήρες κίνησης και φωτεινότητας), το 51,33% του δείγματος αναφέρει την επεξεργασία νερών για χρήση σε πότισμα και καθαριότητα εξωτερικών χώρων και την αντικατάσταση παλαιών καυστήρων και λεβήτων με νέους υψηλής απόδοσης και συντήρησής τους. Επιπρόσθετα, πάνω από το 50% του δείγματος ανέφερε ότι πραγματοποιείται συστηματικός έλεγχος για την ορθολογική εφαρμογή πρότυπου περιβαλλοντικής διαχείρισης. Τα ¾ των εργαζομένων ανέφεραν ότι έχει εκπαιδευτεί / ενημερωθεί το προσωπικό των ξενοδοχείων σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης / συμπεριφοράς. Ως προς τα οφέλη της εφαρμογής περιβαλλοντικής πολιτικής τα 2/3 ανέφεραν την μείωση του λειτουργικού κόστους, μέσω εξοικονόμησης ενέργειας, νερού και ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, την αύξηση ικανοποίησης των πελατών, την βελτίωση σχέσεων με την τοπική κοινωνία, την αναβάθμιση & βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του ξενοδοχείου μαζί με το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών, την εξασφάλιση οικολογικής πιστοποίησης και μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία του ξενοδοχείου. Ακόμα, πάνω από το 50% του δείγματος των εργαζομένων ανέφερε ι την προσέλκυση νέων πελατών, την ενίσχυση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης / εικόνας (image) της επιχείρησης και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης (πελατών, συνεργατών, κ.λπ.).el
heal.abstractThe purpose of this study is to investigate the environmental management policies of hotel units in Heraklion, Crete. The research population consists of all employees in the hotel industry. The final sample collected through the online platform Google doc was equal to 150 employees. From the analysis carried out it was found that the. Of the sample of employees in the hotels perceive the quality as the characteristics of the service that satisfy or exceed the expectations of the customers while at the same time the given specifications of the production of the service are satisfied. Regarding the actions carried out in the hotels according to the standard applied by 8/10 of the employees, they mentioned the ban on smoking in public areas, the recycling of paper / glass / plastic and the automatic power outage system through an access card for each room. Also, 2/3 of the sample mentioned the automation systems for closing the cooling by opening the balcony door, planting the surrounding area and / or roofs with items adapted to the local conditions, the use of personal hygiene products and environmentally friendly detergents and local biological treatment. More than 50% of the sample reported waste segregation by category, the purchase of locally produced and / or organic products along with the replacement of electrical and electronic appliances with energy class A appliances, lighting control systems (eg motion sensors and 51.33% of the sample reports the treatment of water for use in irrigation and outdoor cleaning and the replacement of old burners and boilers with new ones of high efficiency and maintenance. In addition, more than 50% of the sample reported a systematic review of the rational application of an environmental management standard. The. Of the employees stated that the hotel staff has been trained / informed on issues of environmental awareness / behavior. Regarding the benefits of the implementation of the environmental policy, 2/3 mentioned the reduction of the operating costs, through energy, water and integrated waste management, the increase of the customer satisfaction, the improvement of the relations with the local community, the upgrade & improvement of the quality of the services provided by the hotel along with the comparative advantage over competitors, the provision of ecological certification and reduction of the environmental impact of the operation of the hotel.In addition, more than 50% of the sample of employees mentioned the attraction of new customers, the strengthening of corporate social responsibility / image (image) of the company and the strengthening of environmental awareness (customers, partners, etc.).en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΔΠΜΣ Οργάνωση και Διοίκηση για Μηχανικούςel
heal.academicPublisherH.M.U., MSc in MBA for Engineersen
heal.titleΟι πολιτικές περιβαλλοντικής διαχείρισης των ξενοδοχειακών μονάδων. Η περίπτωση του Ηρακλείου Κρήτης.el
heal.titleEnvironmental management policies in hotel industry. The case of Heraklion Crete.en
heal.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel
heal.typeMaster thesisen
heal.keywordπεριβαλλοντική πολιτική, περιβαλλοντική διαχείριση, ξενοδοχείοel
heal.keywordenvironmental policy, environmental management, hotelen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΡομπογιαννάκης, Ιωάννηςel
heal.advisorNameRompogiannakis, Ioannisen
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States