Εμφάνιση απλής εγγραφής

Cost analysis of a small hotel enterprise during the period of Covid-19 pandemic.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΣκύβαλος, Μιχαήλel
dc.creatorSkyvalos, Michailen
dc.date.accessioned2022-10-11T09:36:31Z
dc.date.available2022-10-11T09:36:31Z
dc.date.issued2022-10-11
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10404
dc.description.abstractΗ παρούσα διπλωματική εργασία με θέμα, την ανάλυση κόστους μικρής ξενοδοχειακής μονάδας κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης Covid-19, έχει εκπονηθεί στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των μεταπτυχιακών σπουδών του συγγραφέα στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης. Σκοπός της παρούσας μελέτης αποτελεί η ανάλυση της συμπεριφοράς που επιδεικνύει το κόστος λειτουργίας μιας μικρής, ανεξάρτητης ξενοδοχειακής μονάδας την χρονιά πριν ξεσπάσει η πανδημία(2019), την χρονιά «έξαρσης» της πανδημίας(2020) καθώς και την χρονιά «ομαλοποίησης» (2021). Επιπρόσθετος σκοπός της παρούσας έρευνας είναι να εξαχθούν καίρια συμπεράσματα αναφορικά με την Διοίκηση κόστους που ακολουθεί η εξεταζόμενη επιχείρηση και να γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης. Η εργασία αποτελείτε από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος γίνεται παρουσίαση του θεωρητικού πλαισίου της μελέτης στο οποίο αναλύονται έννοιες συναφείς με τον ξενοδοχειακό κλάδο, την κρίση covid-19 και τη διαχείρισής της από τις ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με το κόστος και τη διαδικασία κοστολόγησης. Το δεύτερο μέρος αναφέρεται αποκλειστικά στη μελέτη περίπτωσης, περιγράφοντας συνοπτικά την εξεταζόμενη ξενοδοχειακή μονάδα, την ερευνητική μεθοδολογία, παραθέτοντας τα αποτελέσματα και σχολιάζοντάς τα, περνάμε σε συμπεράσματα και προτάσεις βελτίωσης.el
dc.description.abstractThe present dissertation on the cost analysis of a small hotel unit during the covid-19 health crisis, has been prepared in the context of the competition of the author’s postgraduate studies in the Department of Business Administration of the Hellenic Mediterranean University of Crete. The purpose of this study is to analyze the behavior demonstrated by the operating costs of a small, independent hotel unit in the year prior to the pandemic outbreak (2019), the year the pandemic was on the “rise” (2020) and the year of the re-establishment. An additional objective of the present research is to draw key conclusions regarding to the cost management of the specific hotel and to suggest ways of improvement. The study consists of two parts. The first part of the following study conducts a presentation of the theoretical framework of the work at hand, which analyzes concepts related to the hotel industry, the Covid-19 crisis, and its management from hotel units whilst also considering concepts inextricably linked to the cost and the cost price calculation. The second part refers exclusively to the study at present, describing concisely the examined hotel unit, determining the proper methods for investigation, citing the results and commenting on them, forming conclusions from them and thus, suggesting ways of improvement.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΕΔΟ), ΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμούel
dc.publisherH.M.U., School of Management and Economic Sciences (SMES), MSc in Hospitality and Tourism Managementen
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.titleΑνάλυση κόστους μικρής ξενοδοχειακής μονάδας κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης Covid-19.el
dc.titleCost analysis of a small hotel enterprise during the period of Covid-19 pandemic.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΣκύβαλος, Μιχαήλel
heal.creatorNameSkyvalos, Michailen
heal.publicationDate2022-10-11
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10404
heal.abstractΗ παρούσα διπλωματική εργασία με θέμα, την ανάλυση κόστους μικρής ξενοδοχειακής μονάδας κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης Covid-19, έχει εκπονηθεί στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των μεταπτυχιακών σπουδών του συγγραφέα στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης. Σκοπός της παρούσας μελέτης αποτελεί η ανάλυση της συμπεριφοράς που επιδεικνύει το κόστος λειτουργίας μιας μικρής, ανεξάρτητης ξενοδοχειακής μονάδας την χρονιά πριν ξεσπάσει η πανδημία(2019), την χρονιά «έξαρσης» της πανδημίας(2020) καθώς και την χρονιά «ομαλοποίησης» (2021). Επιπρόσθετος σκοπός της παρούσας έρευνας είναι να εξαχθούν καίρια συμπεράσματα αναφορικά με την Διοίκηση κόστους που ακολουθεί η εξεταζόμενη επιχείρηση και να γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης. Η εργασία αποτελείτε από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος γίνεται παρουσίαση του θεωρητικού πλαισίου της μελέτης στο οποίο αναλύονται έννοιες συναφείς με τον ξενοδοχειακό κλάδο, την κρίση covid-19 και τη διαχείρισής της από τις ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με το κόστος και τη διαδικασία κοστολόγησης. Το δεύτερο μέρος αναφέρεται αποκλειστικά στη μελέτη περίπτωσης, περιγράφοντας συνοπτικά την εξεταζόμενη ξενοδοχειακή μονάδα, την ερευνητική μεθοδολογία, παραθέτοντας τα αποτελέσματα και σχολιάζοντάς τα, περνάμε σε συμπεράσματα και προτάσεις βελτίωσης.el
heal.abstractThe present dissertation on the cost analysis of a small hotel unit during the covid-19 health crisis, has been prepared in the context of the competition of the author’s postgraduate studies in the Department of Business Administration of the Hellenic Mediterranean University of Crete. The purpose of this study is to analyze the behavior demonstrated by the operating costs of a small, independent hotel unit in the year prior to the pandemic outbreak (2019), the year the pandemic was on the “rise” (2020) and the year of the re-establishment. An additional objective of the present research is to draw key conclusions regarding to the cost management of the specific hotel and to suggest ways of improvement. The study consists of two parts. The first part of the following study conducts a presentation of the theoretical framework of the work at hand, which analyzes concepts related to the hotel industry, the Covid-19 crisis, and its management from hotel units whilst also considering concepts inextricably linked to the cost and the cost price calculation. The second part refers exclusively to the study at present, describing concisely the examined hotel unit, determining the proper methods for investigation, citing the results and commenting on them, forming conclusions from them and thus, suggesting ways of improvement.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΕΔΟ), ΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμούel
heal.academicPublisherH.M.U., School of Management and Economic Sciences (SMES), MSc in Hospitality and Tourism Managementen
heal.titleΑνάλυση κόστους μικρής ξενοδοχειακής μονάδας κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης Covid-19.el
heal.titleCost analysis of a small hotel enterprise during the period of Covid-19 pandemic.en
heal.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel
heal.typeMaster thesisen
heal.keywordξενοδοχείο, κόστος, ανάλυση κόστους, πανδημία Covid-19el
heal.keywordhotel, cost, cost analysis, Covid-19 pandemicen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΓαρεφαλάκης, Αλέξανδροςel
heal.advisorNameGarefalakis, Alexandrosen
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States