Διατροφή στην παιδική ηλικία.
Nutrition in the childhood.
Προβολή/ Άνοιγμα
Ημερομηνία
2008-2-29TΣυγγραφέας
Λαδάκη, Ιωάννα
Χορτατζάκη, Κατερίνα
Ladaki, Ioanna
Chortatzaki, Katerina
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Βασική προϋπόθεση για την προσέγγιση του προβλήματος της σωστής διατροφής, είναι η γνώση των απαραίτητων συστατικών που πρέπει να περιέχονται στο διαιτολόγιο, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά. Τα απαραίτητα αυτά συστατικά καθορίζονται από επιστημονικές επιτροπές και διεθνείς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση κατέχει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και δίδονται στη δημοσιότητα με τη μορφή σχετικών οδηγιών, οι οποίες όμως συχνά παρουσιάζουν αποκλίσεις μεταξύ τους, λόγω των διαφορετικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των απαραίτητων αναγκών. Για να είναι δυνατή η αξιολόγηση των παραπάνω οδηγιών, θα πρέπει να γίνουν ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των απαραίτητων αναγκών του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά. Οι μέθοδοι αυτές μπορούν να ταξινομηθούν σε δυο κυρίως κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία αφορά την άμεση εκτίμηση των μεταβολικών αναγκών του παιδικού πληθυσμού που μελετάται, ενώ η δεύτερη στηρίζεται στο σκεπτικό ότι παιδιά που παρουσιάζουν φυσιολογική ανάπτυξη έχουν κατά τεκμήριο καλή διατροφή και συνεπώς η πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων από έναν τέτοιο πληθυσμό μπορεί να χρησιμεύσει ως δείκτης των απαραίτητων αναγκών.
Συλλογές
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την λειτουργία του.
Συνέχεια
Περισσότερες πληροφορίες