Εμφάνιση απλής εγγραφής

Economic performance of organic olive farms in Lasithi Prefecture.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΤζιράκη, Βασιλικήel
dc.creatorTziraki, Vasilikien
dc.date.accessioned2016-03-15T12:17:33Z
dc.date.available2016-03-15T12:17:33Z
dc.date.issued2015-01-21T14:50:46Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/15
dc.description.abstractΜέσω της πτυχιακής εργασίας έγινε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν και να καταγραφούν τα κυριότερα στοιχεία για τη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς. Με τη μορφή ερωτηματολογίων και από προσωπικές συνεντεύξεις παραγωγών, έγινε προσπάθεια να καταγραφούν τα σημαντικότερα στοιχεία για το κόστος παραγωγής βιολογικού ελαιόλαδου στις καλλιεργητικές πρακτικές που ακολουθούνται από τους παραγωγούς. Παράλληλα αναζητήθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα, δηλαδή που οφείλεται η αύξηση του κόστους αγοράς για τους καταναλωτές κι από την αντίπερα όχθη τη μείωση του κέρδους για τους αγρότες. Επίσης, ένας άλλος στόχος της πτυχιακής εργασίας ήταν να καταγραφεί η λιανική τιμή πώλησης του λαδιού στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων και στα ράφια των σούπερ μάρκετ για τους καταναλωτές. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν υποδεικνύουν ότι οι βιοκαλλιεργητές επωμίζονται υψηλό κόστος για την παραγωγή του ελαιόλαδου. Το υψηλό κόστος παραγωγής και τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της κατηγορίας ελαιόλαδου δεν ανταμείβονται με μια αντίστοιχα υψηλή τιμή πώλησης από τους παραγωγούς. Το γεγονός ότι η τιμή λιανικής διάθεσης είναι αρκετά υψηλή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ένα μεγάλο ποσοστό του κόστους οφείλεται στο δίκτυο τυποποίησης και εμπορίας του προϊόντος.el
dc.description.abstractAim of this thesis was to collect information regarding the olive oil production in organic farms of Lasithi Prefecture. This project focused at the economic performance of olive farms, in an effort to estimate production cost of olive oil and determine its major components for organic farms of the eastern area of Crete. Farmers were interviewed to collect data on the cost of each agricultural practice they apply in their farms. Also, a market survey was conducted in order to record the prices that organic olive oil products are sold in the retailer stores. In this way, this thesis aimed at estimating the perspectives of profit improvement of organic olive farms through optimization of the production system as well as the bottling and marketing strategy.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΒιωσιμότητα εκμεταλλεύσεων παραγωγής βιολογικού ελαιολάδου στο Νομό Λασιθίου.el
dc.titleEconomic performance of organic olive farms in Lasithi Prefecture.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΤζιράκη, Βασιλικήel
heal.creatorNameTziraki, Vasilikien
heal.publicationDate2015-01-21T14:50:46Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/15
heal.abstractΜέσω της πτυχιακής εργασίας έγινε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν και να καταγραφούν τα κυριότερα στοιχεία για τη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς. Με τη μορφή ερωτηματολογίων και από προσωπικές συνεντεύξεις παραγωγών, έγινε προσπάθεια να καταγραφούν τα σημαντικότερα στοιχεία για το κόστος παραγωγής βιολογικού ελαιόλαδου στις καλλιεργητικές πρακτικές που ακολουθούνται από τους παραγωγούς. Παράλληλα αναζητήθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα, δηλαδή που οφείλεται η αύξηση του κόστους αγοράς για τους καταναλωτές κι από την αντίπερα όχθη τη μείωση του κέρδους για τους αγρότες. Επίσης, ένας άλλος στόχος της πτυχιακής εργασίας ήταν να καταγραφεί η λιανική τιμή πώλησης του λαδιού στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων και στα ράφια των σούπερ μάρκετ για τους καταναλωτές. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν υποδεικνύουν ότι οι βιοκαλλιεργητές επωμίζονται υψηλό κόστος για την παραγωγή του ελαιόλαδου. Το υψηλό κόστος παραγωγής και τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της κατηγορίας ελαιόλαδου δεν ανταμείβονται με μια αντίστοιχα υψηλή τιμή πώλησης από τους παραγωγούς. Το γεγονός ότι η τιμή λιανικής διάθεσης είναι αρκετά υψηλή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ένα μεγάλο ποσοστό του κόστους οφείλεται στο δίκτυο τυποποίησης και εμπορίας του προϊόντος.el
heal.abstractAim of this thesis was to collect information regarding the olive oil production in organic farms of Lasithi Prefecture. This project focused at the economic performance of olive farms, in an effort to estimate production cost of olive oil and determine its major components for organic farms of the eastern area of Crete. Farmers were interviewed to collect data on the cost of each agricultural practice they apply in their farms. Also, a market survey was conducted in order to record the prices that organic olive oil products are sold in the retailer stores. In this way, this thesis aimed at estimating the perspectives of profit improvement of organic olive farms through optimization of the production system as well as the bottling and marketing strategy.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΒιωσιμότητα εκμεταλλεύσεων παραγωγής βιολογικού ελαιολάδου στο Νομό Λασιθίου.el
heal.titleEconomic performance of organic olive farms in Lasithi Prefecture.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordβιολογικό ελαιόλαδο, Νομός Λασιθίουel
heal.keywordbiological olive oil, Prefecture of Lasithien
heal.advisorNameΚουμπούρης, Γεώργιοςel
heal.advisorNameKoumpouris, Georgiosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)