Πλοήγηση Πτυχιακές εργασίες / Bachelor Theses ανά Επιβλέποντα καθηγητή "Σφακιανάκη, Ειρήνη"
Αποτελέσματα 61-67 από 67
-
Τα ξηρά φασόλια στην υγεία του ανθρώπου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-13Τα ξηρά φασόλια (Phaseolus vulgaris L.) ή τα κοινά φασόλια έχουν χαρακτηριστεί ως σχεδόν τέλεια τροφή λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, προβιοτικά, βιταμίνη Β και χημικώς ποικίλων συνθέσεων ... -
Το παράδοξο της φτώχειας- παχυσαρκίας και πως επηρεάζει η οικονομική κρίση την ποιότητα της διατροφής.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-01-21Η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας έχει επηρεάσει τη ζωή και την ευημερία των ατόμων και των κοινωνιών και έχει επιφέρει αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και στη γενικότερη υγεία τους. Η παρούσα εργασία είναι ... -
Το φαινόμενο της παχυσαρκίας και οι διάσημες δίαιτες. Έρευνα στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Λάρισσας σε ηλικίες 12 έως 76 ετών σχετικά με τις απόψεις του δείγματος ως προς τα διαιτητικά προγράμματα, τη συχνότητα εφαρμογής τους για την απώλεια βάρους και την αποτελεσματικότητά τους στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-10-2010Η εργασία αυτή έχει δυο κατευθυντήριους άξονες: (α) βιβλιογραφική προσέγγιση του φαινομένου της παχυσαρκίας και των διάσημων διαιτητικών μοντέλων και (β) έρευνα με ερωτηματολόγια σε θέματα σχετικά με τις απόψεις του δείγματος ... -
Τρυπτοφάνη: Βιοχημικές, διατροφικές και φαρμακολογικές παράμετροι.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-11-13Το θέμα της πτυχιακής εργασίας περιλαμβάνει την μελέτη ενός απ΄τα απαραίτητα αμινοξέα, της τρυπτοφάνης. Με τον όρο απαραίτητο εννοούμε ότι δεν μπορεί να γίνει η σύνθεση του στο σώμα και η πρόσληψη του γίνεται μέσω της ... -
Υπέρταση και η συσχέτιση της με τις διατροφικές συνήθειες των νοσούντων ατόμων.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-08-2014Η διατροφή κατέχει κυρίαρχο ρόλο στην οµοιόσταση της αρτηριακής πίεσης . Η παρούσα εργασία έχει ως σκοπό την αποτίµηση των διατροφικών συνηθειών δείγµατος των υπερτασικών ατόµων του γενικού πληθυσµού και τη σύγκρισή τους ... -
Χορτοφαγία και οστεοπόρωση στην εμμηνόπαυση και τρόποι αντιμετώπισης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-25Χορτοφαγία είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει την αποκλειστική κατανάλωση προϊόντων φυτικής προέλευσης, ίσως, και γαλακτοκομικών, αλλά σε καμία περίπτωση κρέατος ή ψαριών. Η χορτοφαγία αποκτά διαρκώς όλο ... -
Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα και η συσχέτισή τους με καρδιαγγιακές παθήσεις και σακχαρώδη διαβήτη.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-07-2014Σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι να μπορέσουμε να αναδείξουμε σύμφωνα με διάφορες μελέτες και έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν αν τελικά τα ω3 και ω6 λιπαρά οξέα έχουν ορισμένες ευεργετικές δράσεις σε σχέση ...