Πτυχιακές εργασίες / Bachelor Theses: Πρόσφατες υποβολές
Αποτελέσματα 121-140 από 9026
-
Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση ως παράγοντας διοικητικής μεταρρύθμισης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-08-19Η Ηλεκτρονική διακυβέρνηση αφορά τη χρήση των τεχνολογιών της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών στη δημόσια διοίκηση σε συνδυασμό με οργανωτικές αλλαγές και νέες δεξιότητες του προσωπικού, με σκοπό τη βελτίωση της ... -
Η ευπάθεια των ατελών νομισματικών ενώσεων.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-08-19Σκοπός: Διερευνούμε εάν η ευπάθεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (Ε-ΟΝΕ) συνέβαλλε στη διόγκωση του προβλήματος της υπερχρέωσης του Ελληνικού δημόσιου τομέα, με αποτέλεσμα τις ολέθριες επιλογές μετά ... -
Διαβήτης τύπου I στα παιδιά: Ψυχολογικοί-κοινωνικοί παράγοντες, αντιμετώπιση και θεραπεία.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-25Ο διαβήτης τύπου Ι αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο το οποίο φέρει αντίκτυπο και στην παγκόσμια οικονομία, αλλά και στην ποιότητα ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους. Θεωρείται ... -
Διατροφικές διαφορές μεταξύ βιολογικού και συμβατικού κρασιού.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-25Το αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι ο εντοπισμός και η αξιολόγηση του εάν και κατά πόσο υπάρχουν σημαντικές διατροφικές διαφορές μεταξύ του συμβατικού και βιολογικού οίνου .Η απότομη άνοδος της εμφάνισης γενικότερα ... -
Ο ρόλος της διατροφής στα αυτοάνοσα νοσήματα του γαστρεντερικού σωλήνα και η ψυχολογική διερεύνηση των ασθενών με κοιλιοκάκη στην Ελλάδα.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-23Στην παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματοποιήθηκε βιβλιογραφική ανασκόπηση για το ρόλο της διατροφής στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων νοσημάτων και ειδικότερα των αυτοάνοσων διαταραχών του γαστρεντερικού σωλήνα. Συγκεκριμένα, ... -
Η διατροφική κατάσταση των παιδιών και των εφήβων με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής -υπερκινητικότητας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-23Η ΔΕΠΥ είναι μία από τις πιο διαδεδομένες διαταραχές στην παιδική ηλικία και ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή. Είναι μια πολυπαραγοντική διαταραχή με ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων και με αυξημένο τον κίνδυνο συνοσυρότητας, εκ ... -
Αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα: πόσο ασφαλής θεωρείται πλέον η κατανάλωση του από τον άνθρωπο.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-23Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως σκοπό την ανάλυση και τη μελέτη μέσα από επιστημονικές μελέτες του γάλακτος και των προϊόντων του και κατά πόσο θεωρείται ασφαλής η κατανάλωση του για τον άνθρωπο . Ειδικότερα η εργασία ... -
Εγκυρότητα του μαθηματικού υπολογισμού του Βασικού Μεταβολικού Ρυθμού: Βιβλιογραφική ανασκόπηση.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-23Οι ανθρωπομετρικές μελέτες έχουν ως ακρογωνιαίο λίθο το εκάστοτε άτομο, ενώ βασικός στόχος αυτών είναι να προσδιοριστούν οι δείκτες εκείνοι που σχετίζονται με διαφορές που παρατηρούνται ακόμα και σε άτομα που ανήκουν στο ... -
Καρποί με το συνθετικό “berry” στην αγγλική δημώδη ονομασία τους: Η Διατροφική τους αξία και η συμβολή τους στην υγεία.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-23Τα τελευταία χρόνια, και έπειτα από αλλεπάλληλα διατροφικά σκάνδαλα σε παγκόσμιο επίπεδο, το ενδιαφέρον των ανθρώπων για υγιεινές τροφές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, είναι αυξημένο. Σε αυτό το τοπίο, τα “berries” μπορούν ... -
Ποιότητα παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών στο νομό Ηρακλείου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-22Ο τουριστικός τομέας όπως και η τουριστική δραστηριότητα είναι αλληλένδετα, ανήκοντας σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που σχετίζονται με το ταξίδι, την ψυχαγωγία και τη διαμονή σε έναν προορισμό. Οι τουριστικές υπηρεσίες και ... -
Διατροφή στα δημόσια νοσοκομεία: Η περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-22Ο ρόλος της διατροφής είναι πολύ σημαντικός στην υγεία του ανθρώπου αλλά και στην πρόληψη ασθενειών. Το Τμήμα Διατροφής είναι αρμόδιο για την σίτιση των ασθενών στο Νοσοκομείο και αποτελεί ένα σημαντικό χώρο παροχής ... -
Η σημασία του πρωινού γεύματος σε παιδιά σχολικής ηλικίας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-22Στην καθημερινότητα η σωστή δόμηση των γευμάτων όσο και η ποιότητα αυτών καθορίζουν την ισορροπία της διατροφής μας. Το πρωινό χαρακτηρίζεται ως το σημαντικότερο γεύμα της μέρας τόσο στην ενήλικη όσο και στην παιδική ... -
Ψυχο-Τραυματικά γεγονότα (Ptsd) σε παιδιά προσχολικής, σχολικής, εφηβικής ηλικίας και η επίδραση αυτών στη διατροφή και την ψυχολογία κατά την ενηλικίωση τους.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-22Τα βιώματα που συχνά έχουν τα παιδιά, ζώντας σε έναν κόσμο με πολλές αλλαγές και απρόβλεπτα γεγονότα ιδιαίτερα στρεσσογόνα τα εμποδίζει να ζήσουν ότι είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο για την ηλικία τους. Καλούνται έτσι ... -
Διατροφή και διακύμανση του βάρους σε άτομα με σχιζοφρένεια.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-22Η σχιζοφρένεια είναι μία ψυχωτική διαταραχή αγνώστου αιτιολογίας, που χαρακτηρίζεται από διαταραχές στην σκέψη, τη διάθεση και την συμπεριφορά. Ο δια βίου επιπολασμός της νόσου είναι περίπου 1%. Απαντάται σε όλες τις ... -
Καρκίνος του παχέως εντέρου και η συσχέτισή του με τη διατροφή.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-22Ο καρκίνος του παχέως εντέρου αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα υγείας του σύγχρονου δυτικού κόσμου τα τελευταία τρία χρόνια και μάλιστα πολυπαραγοντικό, αφού για την πρόκλησή του ευθύνονται πολυάριθμοι βλαπτικοί ... -
Παρουσίαση διαδρομών ειδικών μορφών τουρισμού για το νομό Ηρακλείου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-18Η Ελλάδα ανήκει στις χώρες με πλούσιο φυσικό και θαλάσσιο πλούτο - βουνά , θάλασσες και η οποία μπορεί να προτείνει διαφορετικές δραστηριότητες στους τουρίστες. Πιο συγκεκριμένα, το νησί της Κρήτης και ειδικότερα ο νομός ... -
Παράγοντες τελικής ποιότητας ελαιόλαδου: Μέθοδοι συγκομιδής Ελιάς.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-17Η παρούσα πτυχιακή εργασία απαρτίζεται από τέσσερα (4) κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αφορά γενικά στοιχεία για το ελαιόλαδο. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται η χημική σύσταση του ελαιολάδου. Το τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζει την ... -
Κρητική κουζίνα-Αξιολόγηση και σύγκριση αντιλήψεων και πρακτικής εφαρμογής στις επιχειρήσεις εστίασης στους Νομούς Λασιθίου-Ηρακλείου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-17Σκοπός της έρευνας είναι η συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με το αν οι επιχειρηματίες των καταστημάτων μαζικής εστίασης του νομού Λασιθίου και νομού Ηρακλείου ακολουθούν τη Μεσογειακή διατροφή και κατ΄επέκταση αν εφαρμόζουν ... -
Διατροφικές συνήθειες μαθητών γυμνασίου αστικών και ημιαστικών κέντρων νησιωτικών περιοχών (περίπτωση Ρόδου).
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-17Συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες που έχουν υιοθετήσει οι μαθητές γυμνασίου σε διαφορετικές περιοχές της Ρόδου (αστική - ημιαστική). Αρχικά, θα επικεντρωθούμε στις διαφορές των διατροφικών ... -
Συμπληρώματα διατροφής για την κάλυψη ημερήσιων αναγκών και η συμβολή διαιτητικών συμπληρωμάτων στην απώλεια βάρους.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-17Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν συμπληρώματα διατροφής ως μέρος της καθημερινής ρουτίνας τους. Τα συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται συνήθως περιλαμβάνουν βιταμίνες, ανόργανα άλατα, πρωτεΐνες, κρεατίνη και διάφορες «εργογενικές» ...