Καρκίνος του παχέως εντέρου και η συσχέτισή του με τη διατροφή.
Diet and its association with large intestine cancer.
Date
2019-07-22Author
Μπρίκου, Ελένη
Φουντουλάκης, Μιχαήλ
Brikou, Eleni
Fountoulakis, Michail
Metadata
Show full item recordAbstract
Ο καρκίνος του παχέως εντέρου αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα υγείας του σύγχρονου δυτικού κόσμου τα τελευταία τρία χρόνια και μάλιστα πολυπαραγοντικό, αφού για την πρόκλησή του ευθύνονται πολυάριθμοι βλαπτικοί παράγοντες, οι οποίοι έχει βρεθεί ότι είναι περιβαλλοντικοί, κληρονομικοί ή επίκτητοι. Αναφορικά με τον καρκίνο του παχέως εντέρου, σε οποιοδήποτε σημείο του εντέρου κι αν εντοπίζεται, φαίνεται ότι η παγκόσμια κοινότητα των διατροφολόγων έχει ανέλθει σημαντικά σε επίπεδο συμμετοχής τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία του, αφού ολοένα και περισσότερες μελέτες συγκλίνουν υπέρ της άποψης που θεωρεί τη διατροφή πρώτης γραμμής υποστήριξη στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να καταδείξει τις πτυχές του προαναφερόμενου προβλήματος και να προτείνει τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης. Large intestine cancer is a serious health problem of the developing world especially during the last three years and it is multifactorial, since it is caused by numerous harmful factors that are considered to be environmental, hereditary or acquired. As regards this type of cancer, it appears that the global community of nutritionist has raised significantly at the level of prevention and support, since multiple studies have shown that diet should be considered a first-line support in the prevention and treatment of cancer. The purpose of this dissertation is to demonstrate in detail the aspects of the aforementioned health problem and suggest ways to prevent and manage it through specific nutritional support strategies.
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info