Αποτελέσματα 1921-1940 από 9026

  • Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Κρήτη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κανέλλης, Πέτρος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-05-2012
    Η εργασία αυτή έχει ως στόχο τη μελέτη και την παρουσίαση της ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Κρήτη. Το ζήτημα των μορφών εναλλακτικού τουρισμού στο νησί και δη του αγροτουρισμού έχει γίνει αντικείμενο ...
  • Η αποτελεσματικότητα του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης στο Ηράκλειο Κρήτης και η συνεισφορά του στην ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Γεμπεκλή, Θεοδοσία; Τζαγκαράκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 06-03-2012
    Ζούμε σε μια εποχή όπου το εμπόριο των ταχυκίνητων καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών που παρέχονται από τις επιχειρήσεις, έχει διαφοροποιηθεί αρκετά σε σχέση με το άμεσο παρελθόν. Τα στελέχη αλλά και οι υπάλληλοι αυτών ...
  • Η συμβολή του τουρισμού στις περιφέρειες Κρήτης και Πελοποννήσου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Γεωργίου, Ιωάννα; Κελεμένη, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Αποστολάκης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 02-07-2012
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία στόχο έχει την ανάλυση, την ανάδειξη και τη σύγκριση του τουριστικού φαινομένου διαχρονικά στις περιφέρειες Κρήτης και Πελοπονήσσου. Ξέκιναμε, λοιπόν, κάνοντας μια συστηματική ανασκόπηση στη ...
  • Tour operators και η συνδρομή τους στο τουρισμό.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Φωτιάδη, Μαρία; Παπαστεφανάκη, Ελισάβετ
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 09-02-2012
    Η τουριστική βιομηχανία αναπτύσσεται με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες όλων των κατηγοριών των ταξιδιωτών και τουριστών κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους. Ο τουρισμός μεταμορφώνεται σε κοινό αγαθό ...
  • Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στην περιφέρεια της Κύπρου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Παναγιώτου, Αντώνης
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 09-04-2012
    Μια από τις κυριότερες δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου είναι αυτή του τουρισμού. Ο σύγχρονος τουρισμός, που πρόδρομό του αποτελούν οι περιηγήσεις που πραγματοποιούσε ο άνθρωπος από την αρχαιότητα, τις τελευταίες δεκαετίες ...
  • Υποκίνηση εργαζομένων σε μια ξενοδοχειακή επιχείρηση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ψυλλάκης, Κωνσταντίνος; Πούλιου, Νίκη; Λύρη, Εμμανουέλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-02-2012
    Στην εργασία αυτή θα αναδειχτούν οι μέθοδοι του management μέσα από τις δομές του ξενοδοχείου, μπορούν να υποκινήσουν τους εργαζόμενους, καθώς και ποιοι μέθοδοι υποκίνησης υπάρχουν και πως χρησιμοποιούνται. Εξ αρχής ...
  • Το ηλεκτρονικό εμπόριο στον τουριστικό τομέα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κολιάη, Παναγιώτα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-10-2012
    Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η παρουσίαση και η ανάλυση του ηλεκτρονικού εμπορίου και της σχέσης του με τον τουριστικό κλάδο καθώς και η συμβολή του σε αυτόν.Η εργασία αποτελείται από τέσσερα κεφάλαια στα οποία γίνεται ...
  • Η χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής - επικοινωνιών και ηλεκτρονικού εμπορίου στις τουριστικές επιχειρήσεις της Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κυραλάκη, Θεονύμφη; Αμαρυλλίς, Μηλιαρά
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 03-07-2012
    Η παρακάτω μελέτη έχει ως κύριο στόχο την παρουσίαση και την αξιολόγηση της χρήσης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στις επιχειρήσεις της Περιφέρειας της Κρήτης, η οποίες εμπλέκονται με το τουριστικό προϊόν ...
  • Ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού στο οροπέδιο Λασιθίου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Δρακωνάκης, Ηλίας
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 16-02-2012
    Στην εργασία θα προσπαθήσω να παρουσιάσω μορφές εναλλακτικού τουρισμού στο Οροπέδιο Λασιθίου κάνοντας εκτενή αναφορά στις ομορφιές, στις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα αυτού του τόπου. Συγκεκριμένα, η εργασία μου ...
  • Ανάλυση HACCP και η εφαρμογή του στις ξενοδοχειακές μονάδες Louis σε Ελλάδα και Κύπρο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Παϊπέτη, Αδαμαντία
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-11-2012
    Στις µέρες µας όλες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις προσπαθούν ή έχουν ήδη εφαρµόσει το σύστηµα HACCP καθώς αποτελεί αναπόσπαστο σηµείο, αφού πλέον η ποιότητα των πελατών έχει αυξηθεί, οι απαιτήσεις των Tour Operators έχουν ...
  • Η συμβολή της μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος στην προώθηση πωλήσεων σε ξενοδοχειακές μονάδες και μελέτη περιπτώσεως σε ξενοδοχείο στην Αθήνα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κουμάντος, Παύλος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 23-10-2012
    Αυτή η εργασία θα δώσει τον ορισμό του οικολογικού αποτυπώματος, τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση των επιπτώσεων των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο περιβάλλον και το πως το αποτύπωμα μπορεί να ...
  • Θρησκευτικός τουρισμός, η περίπτωση της Ελλάδας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ιωάννου, Ευγενία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-05-2012
    Μελετώντας κάποιος την πτυχιακή εργασία «Θρησκευτικός τουρισμός, περίπτωση της Ελλάδας», θα καταλάβει αρχικά την έννοια του τουρισμού, τα είδη του τουρισμού, ποιες εναλλακτικές μορφές υπάρχουν και τι αντιπροσωπεύει η ...
  • On line συστήματα κρατήσεων για ξενοδοχεία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Βρεττάκης, Γεώργιος; Σαββάκης, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Πεδιαδίτης, Παντελής
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-03-2012
    Ο σκοπός της παρούσας Πτυχιακής εργασίας είναι η ανάλυση και η μελέτη των ηλεκτρονικών συστημάτων κρατήσεων σημειώνοντας τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους και τις διαφοροποιήσεις τους σε παράγοντες όπως θέματα πολιτικής, ...
  • Η τουριστική προβολή της Ελλάδας και η συμβολή του ελληνικού τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Σπυρόπουλος, Παναγιώτης
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-11-2013
    Ο τουρισμός της Ελλάδας είναι ένα θέμα το οποίο έρχεται συχνά στο προσκήνιο. Είναι γνωστές οι προσπάθειες που γίνονται ειδικά τα τελευταία χρόνια, ώστε να προωθηθεί η χώρα αυτή στο εξωτερικό και να προβληθεί όσο το δυνατόν ...
  • Οργάνωση επιχειρήσεων catering. Προδιαγραφές, νομοθεσία, HACCP.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Παπαντωνάκη, Θεονύμφη
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 07-02-2013
    Η παροχή φαγητού και ποτών σε ανθρώπους έξω από το φυσικό χώρο του σπιτιού, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της επισιτιστικής βιομηχανίας. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ιδιέταιρα ανοδική πορεία στον κλάδο της μαζικής ...
  • Τουριστικές μεταφορές - Τουριστικά λεωφορεία

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κλώνου, Αικατερίνη; Τουπαδάκη, Μιχαέλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-07-2012
    Στην εργασία αυτή θα εξετάσουμε θέματα που αφορούν τη χώρα μας για τη μεταφορά του τουριστικού πληθυσμού από χώρα σε χώρα, αναφερόμενοι στις χερσαίες μεταφορές, στο ειδικό κεφάλαιο «ειδικά τουριστικά λεωφορεία». Θα ασχοληθούμε ...
  • Εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Πακαλιά, Ιωάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 09-04-2012
    Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, συζητούνται ευλόγως στους κύκλους της τουριστικής μας βιομηχανίας. Έχοντας σαν βάση το πλούσιο φυσικό κάλλος ανά την Ελλάδα, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια μεγάλη, και ευτυχώς, ...
  • Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη του τουρισμού στη Νιγηρία – Δυτική Αφρική.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κλούβια, Ρούθ Μέμπους
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-08-2013
    Η Νιγηρία είναι μια χώρα στην καρδιά της Αφρικής με τεράστιο τουριστικό δυναμικό, και εξίσου σπουδαία ανάπτυξη και επιτυχίες στον τόπο της, αλλά και με προβλήματα που η επιτροπή του τουρισμού και η κυβέρνηση έχουν να ...
  • Κοινωνικός τουρισμός.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κοτσιλά, Ιουλία
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 14-05-2012
    Στην παρούσα πτυχιακή θα ασχοληθούμε με την μορφή εκείνη του τουρισμού η οποία κάνει τον τουρισμό προσβάσιμο στην πλειοψηφία των ανθρώπων και απευθύνεται σε όλους όσους βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγο όσον αναφέρθηκαν ...
  • Μαζική παραγωγή φαγητού. Η φύση κι ο ρόλος του έτοιμου φαγητού στις επιχειρήσεις/οργανισμούς μαζικής εστίασης και η στρατηγική προώθησης του (σχεδιο marketing).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κογκάκη, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012
    Στην εργασία αυτή, προσπαθώ να αναλύσω όσο το δυνατό πιο συγκροτημένα και με σαφήνεια, τι είναι αυτό το σχετικά νέο είδος στην Ελλάδα, τι το κάνει εμπορεύσιμο και τι μπορεί να τονισθεί στην στρατηγική πώλησής του. Ξεκινώ ...