Αποτελέσματα 1941-1960 από 9026

  • Δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή Βάμος Αποκορώνου Χανίων. Το παράδειγμα της "Vamos Traditional Village".

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μαρμαρινού, Κλειώ
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-06-2012
    Ο στόχος της εργασίας αυτής είναι η παρουσίαση των δυνατοτήτων ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή του Βάμου στην επαρχία Αποκόρωνα, Χανίων, όπως αυτή παρουσιάζεται από την μοναδική οργανωμένη πρωτοβουλία ...
  • Τουριστική ανάπτυξη του δήμου Μαλεβυζίου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Σφακιανάκης, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-07-2012
    Στην πτυχιακή μου εργασία επέλεξα να ανακαλύψω την έννοια του τουρισμού στην Κρήτη και ειδικότερα στον Δήμο Μαλεβυζίου (λόγο συγγενικές ρίζες που με συνδέουν με την περιοχή) όχι μόνο διότι ο τουρισμός χαρακτηρίζεται ως η ...
  • Η συμβολή των παραδοσιακών προϊόντων της νήσου Λέσβου για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος: η περίπτωση του ούζου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Λαμπαρδάκη, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 31-05-2013
    Σκοπός της παρούσας εργασίας, είναι η ανάλυση της έννοιας και λειτουργίας του τουρισμού στις μέρες μας και κυρίως της ύπαρξης του τουρισμού στο νησί της Λέσβου, μέσω της συμβολής παραδοσιακών προϊόντων και με απώτερο στόχο ...
  • Διαχείρηση εκδηλώσεων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Τσάτοβα, Αγάπη
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-03-2012
    Στην παρούσα διπλωματική εργασία παρουσιάζεται το event management, έτσι όπως αυτό αναπτύσσεται σταδιακά στην Ελλάδα. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρονται στοιχεία για τον τουρισμό, όπως τα είδη του, παρατίθενται οικονομικά ...
  • Οργάνωση και λειτουργία κεντρικού bar ξενοδοχείου 5 αστέρων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μπαλασάκης, Δημήτρης
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-02-2012
    Το main bar ενός ξενοδοχείου αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα στο επισιτιστικό τμήμα του ξενοδοχείου τόσο για τα κέρδη που αποφέρει όσο και για τις δημόσιες σχέσεις που αναπτύσσει με τους πελάτες της επιχείρησης. Τα ...
  • Ποιος ο ρόλος του catering σε μία αυτόνομη επιχείρηση catering σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Πλυμάκης, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2012
    Η παροχή φαγητού και ποτού αποτελούσε πάντα βασικό κομμάτι των ανθρώπινων εκδηλώσεων. Το catering, λοιπόν, γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη να γίνεται η προσφορά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ειδικά στη σύγχρονη εποχή ...
  • Ενναλακτικές μορφές τουρισμού με ιδιαίτερη αναφορά στον αγροτουρισμό του νομού Ρεθύμνου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ζουλάκης, Μιχαήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-07-2012
    Ο Τουρισμός στο νομό Ρεθύμνου είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι για την οικονομία των κατοίκων ολόκληρου του νομού συμπεριλαμβανομένου και των υπόλοιπων νομών της Κρήτης. Κάθε καλοκαίρι το νομό Ρεθύμνου επισκέπτονται χιλιάδες ...
  • Υποκίνηση εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ζέλεβα, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Πιτσούλη, Εσθήρ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 08-11-2012
    Ο στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να παρουσιάσει στον αναγνώστη της την καθοριστική σημασία και τα σημαντικά οφέλη της αποτελεσματικής υποκίνησης του εργατικού δυναμικού μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης. Οι ...
  • Τα μέσα επικοινωνίας σε μια τουριστική επιχείρηση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Παπαδοπούλου, Στέλλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 26-06-2012
    Όλη μας η ζωή είναι μια επικοινωνία και κάθε μας ενέργεια είναι μια μικρή η μια μεγάλη μορφή επικοινωνίας. Με τη γέννηση μας επικοινωνούμε με τον κόσμο ερχόμαστε δηλαδή, σε επαφή με άλλους ανθρώπους, δημιουργούμε φιλίες, ...
  • Εκθεσιακός τουρισμός. Μελέτη περίπτωσης τουριστικών εκθέσεων. Σύγκριση μεταξύ των εκθέσεων WTM-ITB.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μαραβέλιας, Μιχάλης
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-10-2012
    Στην παρακάτω εργασία παρουσιάζω μια μελέτη για τον εκθεσιακό τουρισμό. O τουρισμός είναι ένα πλατύ κεφάλαιο το οποίο για κάθε χώρα επιφέρει ένα σίγουρο και καθαρό εισόδημα. Αναλυτικά αρχικά μέσα από την εργασία αυτή ...
  • Συνεδριακός τουρισμός με ειδική αναφορά στις υπάρχουσες υποδομές και κέντρα του συνεδριακού τουρισμού στο νομό Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Καρέλη, Μαρίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-03-2012
    Στήν πτυχιακή εργασία θα μιλήσουμε αναλυτικά για τον συνεδριακό τουρισμό και τα συνέδρια. Πιο συγκεκριμένα στο πρώτο κεφάλαιο θα αναλύσουμε τα είδη των συνεδρίων, την οργάνωση τους όπως την επιλογή του θέματος ενός συνεδρίου ...
  • Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη Ν. Σάμου: αποτύπωση υφισταμένης κατάστασης, εξέλιξη, προοπτικές.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μπόζα, Χαρά; Καλαϊτζάκη, Σιλένα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 02-07-2012
    Αναλύοντας την Σάμο σαν προορισμό καταλήξαμε ότι είναι ένα νησί με πολλών μορφών δυνατότητες, είτε αυτό έχει να κάνει με τους φυσικούς της πόρους, είτε με την πολιτιστική της κληρονομιά, είτε ακόμα με τις υφιστάμενες και ...
  • Προοπτικές μετάβασης της τουριστικής αγοράς της Κρήτης από τον μαζικό σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ζουριδάκης, Φραγκίσκος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-06-2012
    Η παρακάτω εργασία αποτελεί παρουσίαση μελέτης για τον τουρισμό της Κρήτης. Το τουριστικό προϊόν της Κρήτης θα πρέπει να στηριχθεί συνολικά σε επίπεδο νησιού. Στόχος της παρακάτω εργασίας είναι η συγκέντρωση όλων των ...
  • Οργάνωση – Λειτουργία τμήματος υποδοχής σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μυτιληναίου, Μαργαρίτα
    Επιβλέπων καθηγητής: Γιαννουλίδου, Παρασκευή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 26-11-2013
    Ο ρόλος του τμήματος Υποδοχής σε μια ξενοδοχειακή μονάδα είναι σημαντικός και κομβικός για τη λειτουργία όλων των τμημάτων. Οι διαδικασίες των Υπαλλήλων Υποδοχής είναι καθοριστικές, συνήθως συγκεκριμένες και αποσκοπούν ...
  • Μελέτη περίπτωσης συνεδριακού τουρισμού και οι τρόποι ανάπτυξης του στην Αθήνα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μπρατσιάκου, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 26-06-2012
    Η πτυχιακή ξεκινά στο πρώτο κεφάλαιο με την έννοια του τουρισμού γενικά μέσα από μια ιστορική αναδρομή, συνεχίζει με τους τύπους του τουρισμού και με τις εναλλακτικές μορφές αυτού. Το δεύτερο κεφάλαιο ασχολείται με τον ...
  • Ανασχεδιασμός διαδικασιών υποδοχής. Η περίπτωση του νομού Χανίων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ορμυλιώτου, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-02-2012
    Σκοπός της παρούσης εργασίας είναι η καταγραφή και ανάλυση των διαδικασιών στο τμήμα της υποδοχής ενός ξενοδοχείου. Στην αρχή της εργασίας γίνεται η εννοιολογική προσέγγιση του ξενοδοχειακού – τουριστικού κλάδου – βιομηχανίας, ...
  • Σχεδιασμός στρατηγικού σχεδίου μάρκετινγκ : η περίπτωση των Μινωϊκών Γραμμών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Παντερή, Μαρία; Ορφανού, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-03-2012
    Το σύγχρονο Μάρκετινγκ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του εικοστού αιώνα. Η δημιουργία αυτού που ονομάζουμε "επιστήμη του Μάρκετινγκ" αναπτύχθηκε μέσα από μία σειρά ενεργειών και σε διάφορες χρονικές περιόδους, οι ...
  • Η τουριστική ανάπτυξη και οι επιπτώσεις της στην κοινωνία και το περιβάλλον.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κρητικός, Γιάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 25-06-2012
    Η συγκεκριμένη εργασία είχε σκοπό να επισημάνει τους τύπους των περιοχών όπου οι κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις εμφανίζονται με περισσότερο ολιστικό χαρακτήρα, τη σημασία του τύπου της ακολουθούμενης τουριστικής ...
  • Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού του τμήματος housekeeping των ξενοδοχειακων επιχειρήσεων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ρουσουδίου, Μιχάλης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-02-2012
    Η εργασία αποσκοπεί αρχικά στην καταγραφή των μεταβλητών και των παραμέτρων εκείνων που αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης ως παράγοντας βελτίωσης των εργαζομένων του Housekeeping. Επίσης αποσκοπεί στη διερεύνηση ...
  • Οργάνωση και λειτουργία επιχειρήσεων catering. Mέθοδοι οργάνωσης εκδηλώσεων, προδιαγραφές, νομοθεσία, HACCP.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Γιακουμάκη, Εμμανουέλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-01-2013
    Ο κλάδος της μαζικής εστίασης-τροφοδοσίας (catering), τα τελευταία χρόνια έχει επιδείξει ανοδική πορεία και ζήτηση, τόσο στην εγχώρια, όσο και στη διεθνή αγορά. Η παρούσα μελέτη θα αναλύσει κριτικά την οργάνωση και λειτουργία ...