Οι διατροφικές συνήθειες στον ελλαδικό χώρο και ο ρόλος των άγριων χόρτων στην κρητική διατροφή με έμφαση στους κατοίκους της Σητείας.
Nutritional habits in Greece and the role of wild grasses in the Cretan diet with emphasis on residents of Sitia.
Date
2012-02-29Author
Διακοσσάβα, Αγγελική
Κωστάκη, Ελένη
Ντεγιάννη, Μαργαρίτα
Diakossava, Angeliki
Kostaki, Eleni
Ntegianni, Margarita
Metadata
Show full item recordAbstract
Τα διατροφικά πρότυπα διαφοροποιούνται ανάλογα με την τοποθεσία την οποία μελετάμε. Η Μεσογειακή διατροφή θεωρείται από τις κορυφαίες διατροφές ανά τον κόσμο, λόγω της θετικής επίδρασης των διάφορων συστατικών της σε ασθενείς με διάφορα προβλήματα υγείας τα οποία θεωρούνται μάστιγες του αιώνα που διανύουμε, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, οι διάφοροι τύποι καρκίνου, ο σακχαρώδης διαβήτης. Όμως, από διάφορες έρευνες διαφαίνεται ότι αυτός ο τρόπος διατροφής αρχίζει να εγκαταλείπεται από τις νεότερες γενιές. Σε αυτή την εργασία στόχος μας είναι να μελετηθούν οι διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Σητείας, δίνοντας έμφαση στην κατανάλωση άγριων χόρτων και πώς αυτή διαφοροποιείται ανάλογα με διάφορες παραμέτρους The nutritional patterns are differentiated among the world. Mediterranean diet is considered to be a very balanced nutrition and this is why it has been so popular in many countries and is proposed by many scientists and nutritionists. Many researchers have found that Mediterranean diet has immediate effect in quality of life due to its positive impacts of its ingredients in many diseases such as cardiovascular diseases, diabetes, various types of cancer etc. In the last decades though, scientists have shown that many people today have abandoned this way of life. In this project, we are studying the nutrition habits in a town in Crete called Sitia, with particular emphasis in consumption of greens and how these habits are varying among different groups.
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info