Διατροφική αγωγή μέσω διαδικτύου και ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Nutrition education through the internet and computers.
View/ Open
Date
2012-02-29Author
Τσουρουνάκη, Ευαγγελία
Παλιμετάκη, Μαρία
Tsourounaki, Evangelia
Palimetaki, Maria
Metadata
Show full item recordAbstract
Στις μέρες έχει αυξηθεί η χρήση του διαδικτύου σε ότι αφορά στην αναζήτηση πληροφοριών υγείας. Γι΄αυτό το λόγο κατά καιρούς έχουν εφαρμοστεί πολλά προγράμματα διατροφικής παρέμβασης μέσω διαδικτύου, που είχαν ως κύριο σκοπό την αποτελεσματικότητα της διατροφικής εκπαίδευσης. Ο στόχος ήταν να μειωθεί η κατανάλωση των λιπαρών τροφών και να αυξηθεί η πρόσληψη των φρούτων και των λαχανικών, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της υγείας και την πρόληψη ασθενειών (καρδιαγγειακά, σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση κτλ). Ο σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να εξεταστεί η επίδραση της διατροφικής εκπαίδευσης μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου ειδικότερα και η αποτελεσματικότητα της εφαρμογής της στους ανθρώπους. In recent years there has been an increase in the use of the internet regarding information about health. Consequently, many internet-based studies have been conducted to promote dietary education. The aim of these studies is mainly focused on increasing the consumption of fruit and vegetables and reducing the intake of saturated fat, in order to improve health and the prevention of chronic disease (cardiovascular, diabetes, high blood pressure, etc.) The purpose of this dissertation is to examine the effect of dietary education via computer technology and specifically the internet and the effectiveness of this application on people.
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info