Εμφάνιση απλής εγγραφής

The contribution of psychology and nutrition of women during pregnancy and one year after the birth body weight in fetus and nursing.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΝικολάου, Χρυστάλλαel
dc.creatorΚοντολέων, Αλεξάνδραel
dc.creatorNikolaou, Chrystallaen
dc.creatorKontoleon, Alexandraen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:23:40Z
dc.date.available2016-03-15T12:23:40Z
dc.date.issued2012-02-29T10:49:11Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/266
dc.description.abstractΗ εγκυμοσύνη είναι ένα κομμάτι αλληλένδετο τόσο με τη διατροφή όσο και με την ψυχοπαθολογία της γυναίκας. Το άγχος, η κατάθλιψη και τα ψυχοτραυματικά γεγονότα είναι χαρακτηριστικά συμπτώματα της εγκύου. Η γυναίκα σε αυτό το στάδιο βιώνει φοβίες, έμμονες, ιδέες και αναβιώσεις τραυματικών γεγονότων. Ωστόσο διάφοροι παράγοντες συμβάλλουν στην ανάπτυξη κατάθλιψης όπως μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, ανεπαρκείς υποστήριξη και η νεαρή ηλικία. Η διατροφή συμβάλλει στις διαταραχές διάθεσης της γυναίκας, θετικά ή αρνητικά, καθώς επίσης επηρεάζει την έκβαση της εγκυμοσύνης και τη φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρυικού οργανισμού. Το σωματικό βάρος προ εγκυμοσύνης εκφράζει μέσα από το ΔΜΣ προ εγκυμοσύνης, την κατηγορία στην οποία ανήκει η κάθε γυναίκα, οι οποίες χωρίζονται σε ελλιποβαρείς, φυσιολογικές και παχύσαρκες. Με τον ερχομό του νέου μέλους η μητέρα βιώνει αισθήματα ευθύνης και αγωνίας. Συμπτώματα όπως πτώση του θυμικού, ελαττωμένο ενδιαφέρον, διαταραχές ύπνου και όρεξης ή ιδέες αυτοκτονίας συνδέονται με την εξέλιξη Επιλόχειας Κατάθλιψης. Η σοβαρότερη ψυχική διαταραχή είναι η Επιλόχεια Ψύχωση που περιλαμβάνει επεισόδια μανιοκατάθλιψης με μεσοδιαστήματα φυσιολογικής διάθεσης με κίνδυνο τα ατυχήματα, τις αυτοκτονίες και τις βρεφοκτονίες. Όλα όσα προαναφέρθηκαν μπορούν να βελτιωθούν με τη διατροφική παρέμβαση. Συγκεκριμένα πρόσληψη φολικού οξέος, τα ω3 λιπαρά οξέα, η θειαμίνη, το σελήνιο, ο σίδηρος, η βιταμίνη C και η βιταμίνη B12 βρέθηκε ότι βελτιώνουν τις διαταραχές διάθεσης. Εν κατακλείδι, η λεχώνα καλείται να αναπληρώσει τις δικές της ανάγκες, διαφυλάσσοντας την ποιότητα και την ποσότητα του γάλακτος που θα απαιτείται για το θηλασμό, ο οποίος είναι μια ευεργετική κατάσταση τόσο για τη μητέρα όσο και για το νεογνό που αλληλοσχετίζεται με την επαρκή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών που προσλαμβάνει η ίδια στο καθημερινό διαιτολόγιο.el
dc.description.abstractPregnancy is a case intertwined with both diet and the psychopathology of women. Stress, Depression and Traumatic events are marked symptoms of pregnant women. The woman at this stage experiencing phobias, obsessions, ideas and revivals of traumatic events. However, several factors contribute to the development of depression as an unwanted pregnancy, inadequate support and the young age. Diet to mood disorders in women, positively or negatively, and also affects the outcome of pregnancy and normal development of the infant. Body weight before pregnancy is through the BMI category in which each woman belongs, which are divided into underweight, normal and obese. When a new member of the family comes, the mother feels anxiety and responsibility. Symptoms such as bad mood, low interest, lack of sleep and appetite and suicidal ideation associated with the development of postpartum depression. The severe mental disorder is Postpartum Psychosis which includes manic episodes with periods of normal mood at the risk of accidents, suicides and infanticides. All the above can be improved with dietary intervention.Specifically intake of folic acid, the omega-3 fatty acids, thiamine, selenium, iron, vitamin C and vitamin B12 was found to improve mood disorders. In conclusion, the mother is asked to fill its own needs, while preserving the quality and quantity of milk will be required for breastfeeding, which is a beneficial situation for both the mother and the infant who interrelate with adequate intake of nutrients components that hires itself in the daily diet.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΗ συμβολή της ψυχολογίας και της διατροφής της γυναίκας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και ένα χρόνο μετά τον τοκετό στο βάρος σώματος του εμβρύου και του νεογνού.el
dc.titleThe contribution of psychology and nutrition of women during pregnancy and one year after the birth body weight in fetus and nursing.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΝικολάου, Χρυστάλλαel
heal.creatorNameΚοντολέων, Αλεξάνδραel
heal.creatorNameNikolaou, Chrystallaen
heal.creatorNameKontoleon, Alexandraen
heal.publicationDate2012-02-29T10:49:11Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/266
heal.abstractΗ εγκυμοσύνη είναι ένα κομμάτι αλληλένδετο τόσο με τη διατροφή όσο και με την ψυχοπαθολογία της γυναίκας. Το άγχος, η κατάθλιψη και τα ψυχοτραυματικά γεγονότα είναι χαρακτηριστικά συμπτώματα της εγκύου. Η γυναίκα σε αυτό το στάδιο βιώνει φοβίες, έμμονες, ιδέες και αναβιώσεις τραυματικών γεγονότων. Ωστόσο διάφοροι παράγοντες συμβάλλουν στην ανάπτυξη κατάθλιψης όπως μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, ανεπαρκείς υποστήριξη και η νεαρή ηλικία. Η διατροφή συμβάλλει στις διαταραχές διάθεσης της γυναίκας, θετικά ή αρνητικά, καθώς επίσης επηρεάζει την έκβαση της εγκυμοσύνης και τη φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρυικού οργανισμού. Το σωματικό βάρος προ εγκυμοσύνης εκφράζει μέσα από το ΔΜΣ προ εγκυμοσύνης, την κατηγορία στην οποία ανήκει η κάθε γυναίκα, οι οποίες χωρίζονται σε ελλιποβαρείς, φυσιολογικές και παχύσαρκες. Με τον ερχομό του νέου μέλους η μητέρα βιώνει αισθήματα ευθύνης και αγωνίας. Συμπτώματα όπως πτώση του θυμικού, ελαττωμένο ενδιαφέρον, διαταραχές ύπνου και όρεξης ή ιδέες αυτοκτονίας συνδέονται με την εξέλιξη Επιλόχειας Κατάθλιψης. Η σοβαρότερη ψυχική διαταραχή είναι η Επιλόχεια Ψύχωση που περιλαμβάνει επεισόδια μανιοκατάθλιψης με μεσοδιαστήματα φυσιολογικής διάθεσης με κίνδυνο τα ατυχήματα, τις αυτοκτονίες και τις βρεφοκτονίες. Όλα όσα προαναφέρθηκαν μπορούν να βελτιωθούν με τη διατροφική παρέμβαση. Συγκεκριμένα πρόσληψη φολικού οξέος, τα ω3 λιπαρά οξέα, η θειαμίνη, το σελήνιο, ο σίδηρος, η βιταμίνη C και η βιταμίνη B12 βρέθηκε ότι βελτιώνουν τις διαταραχές διάθεσης. Εν κατακλείδι, η λεχώνα καλείται να αναπληρώσει τις δικές της ανάγκες, διαφυλάσσοντας την ποιότητα και την ποσότητα του γάλακτος που θα απαιτείται για το θηλασμό, ο οποίος είναι μια ευεργετική κατάσταση τόσο για τη μητέρα όσο και για το νεογνό που αλληλοσχετίζεται με την επαρκή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών που προσλαμβάνει η ίδια στο καθημερινό διαιτολόγιο.el
heal.abstractPregnancy is a case intertwined with both diet and the psychopathology of women. Stress, Depression and Traumatic events are marked symptoms of pregnant women. The woman at this stage experiencing phobias, obsessions, ideas and revivals of traumatic events. However, several factors contribute to the development of depression as an unwanted pregnancy, inadequate support and the young age. Diet to mood disorders in women, positively or negatively, and also affects the outcome of pregnancy and normal development of the infant. Body weight before pregnancy is through the BMI category in which each woman belongs, which are divided into underweight, normal and obese. When a new member of the family comes, the mother feels anxiety and responsibility. Symptoms such as bad mood, low interest, lack of sleep and appetite and suicidal ideation associated with the development of postpartum depression. The severe mental disorder is Postpartum Psychosis which includes manic episodes with periods of normal mood at the risk of accidents, suicides and infanticides. All the above can be improved with dietary intervention.Specifically intake of folic acid, the omega-3 fatty acids, thiamine, selenium, iron, vitamin C and vitamin B12 was found to improve mood disorders. In conclusion, the mother is asked to fill its own needs, while preserving the quality and quantity of milk will be required for breastfeeding, which is a beneficial situation for both the mother and the infant who interrelate with adequate intake of nutrients components that hires itself in the daily diet.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΗ συμβολή της ψυχολογίας και της διατροφής της γυναίκας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και ένα χρόνο μετά τον τοκετό στο βάρος σώματος του εμβρύου και του νεογνού.el
heal.titleThe contribution of psychology and nutrition of women during pregnancy and one year after the birth body weight in fetus and nursing.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιατροφή, εγκυμοσύνη, τοκετός, βάρος σώματος, έμβρυο, νεογνόel
heal.keywordnutrition, pregnancy, birth, body weight, nursing, fetusen
heal.advisorNameΧαρωνιτάκη, Αικατερίνηel
heal.advisorNameCharonitaki, Aikaterinien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)