Αντιλήψεις και προτιµήσεις του ευρύτερου καταναλωτικού κοινού σε ότι αφορά τα ελληνικά Τυριά "Φέτα", "Γραβιέρα Κρήτης", "Κεφαλοτύρι”, “Κεφαλογραβιέρα" και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους στην ελληνική και παγκόσµια αγορά.
Perceptions and preferences of the Wider consumer population in terms of the Greek "Feta", "Cretan Gruyere", "Kefalotyri", "Kefalograviera" and organoleptic characteristics in the Greek and world market.
Date
2014-07-29Author
Πετειναράκη, Ειρήνη
Πλουμάκη, Θεοδοσία
Αρετάκης, Γεώργιος
Peteinaraki, Eirini
Ploumaki, Theodosia
Aretakis, Georgios
Metadata
Show full item recordAbstract
Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγµατεύεται τις αντιλήψεις και τις προτιµήσεις του καταναλωτικού κοινού σε ότι αφορά το ελληνικά τυριά «φέτα», «γραβιέρα Κρήτης», «κεφαλοτύρι», «κεφαλογραβιέρα» και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους στην ελληνική και την παγκόσµια αγορά. Στο πρώτο µέρος της εργασίας που είναι θεωρητικό παρατίθενται γενικά στοιχεία για τον κλάδο των τυροκοµικών προϊόντων και για κάθε ένα είδος τυριού. Στο δεύτερο µέρος της εργασίας που είναι πρακτικό, παρατίθεται η οργανοληπτική έρευνα που πραγµατοποιήθηκε στο ΤΕΙ Κρήτης – Παράρτηµα Σητείας, καθώς και τα αποτελέσµατά της. Τέλος, ακολουθούν τα συµπεράσµατα και οι προτάσεις. The present essay, deals with the perceptions and preferences of the wide consumer population in terms of the Greek cheeses "feta", "cretan gruyere", "kefalotyri", "kefalograviera" and organoleptic characteristics in the Greek and world market. The first part of the essay is theoretical and contains general information about the dairy products industry and information about each type of cheese in reaserch. The second part of the essay is practical. It contains the sensory survey of the TEI of Crete - Sitia Brunch and its effects. Finally, the conclusions and recommendations are listed.
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info