Εμφάνιση απλής εγγραφής

Dose estimation of powdered materials. The case of coffee.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΓίδας, Ηλίαςel
dc.creatorΚαγιαλής, Ανδρέαςel
dc.creatorGidas, Iliasen
dc.creatorKagialis, Andreasen
dc.date.accessioned2016-03-15T15:57:56Z
dc.date.available2016-03-15T15:57:56Z
dc.date.issued2008-07-15T10:11:36Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/4121
dc.description.abstractΣκοπός της μελέτης αυτής είναι να λύσει το πρόβλημα της δοσομέτρησης του καφέ και κυριότερα του ελληνικού καφέ. Ο λόγος που μπορεί να φανεί χρήσιμη η κατασκευή ενός μηχανήματος είναι η δυσκολία που συναντά κανείς στο να δοσομετρήσει κάποιο υλικό σε σκόνη και ειδικότερα αν αυτό έχει την ίδια μορφή με τον ελληνικό καφέ. Για να μπορέσει η μελέτη να φτάσει σε αυτό το σημείο πέρασε από διάφορα στάδια και σκέψεις μέχρι να πάρει την τελική της μορφή. Αρχικά η ιδέα ήταν να γίνει η δοσομέτρηση με την βοήθεια μίας ζυγαριάς, με την οποία θα ζυγιζόταν ο καφές και θα υπήρχε ένα σταθερό βάρος ως δόση. Μετά από μελέτη που έγινε διαπιστώθηκε δοσομέτρηση πως ήταν δύσκολο να επιτευχθεί ακριβής με την μέθοδο αυτή. Ο λόγος ήταν πως υπάρχει πρόβλημα στο να ζυγίζεις κάποιο υλικό που δεν έχει μια σταθερή ροή όποτε είναι δύσκολος ο υπολογισμός ενός σταθερού βάρους. Η επόμενη σκέψη ήταν η ογκομέτρηση. Σαν μέθοδο φαίνεται πιο υλοποιήσιμη. Για αυτή την μέθοδο υπάρχουν περισσότερες λύσεις για να γίνει πιο απλό. Η πρώτη ιδέα ήταν να φτιαχτεί κάτι να δουλεύει σαν μια σύριγγα αλλά ήταν δύσκολο να υλοποιηθεί κατασκευαστικά λόγω του ότι χρειαζόταν πολλά μηχανικά μέρη. Στη συνέχεια ακολούθησε η μέθοδος με τα δυο δοχεία. Τα υλικά που χρειάζονταν ήταν πιο οικονομικά και πιο προσιτά στο να τα βρεθούν. Η δυσκολία που συναντήθηκε ήταν στο ότι ο ελληνικός καφές έχει την ιδιομορφία να κολλάει και να μην έχει ροή σε αντίθεση με άλλα κοκκώδη υλικά. Η κατασκευή έγινε με την συνεργασία συγκεκριμένα με με το το Εθνικό εργαστήριο Μετσόβιο Πολυτεχνείο Μικροκυμάτων το οποίο παραχώρησε το χώρο και ορισμένα υλικά για να γίνει η υλοποίηση της. Τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν και οι εργασίες που έγιναν ήταν υπό την επίβλεψη κάποιου υπεύθυνου ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος τραυματισμού ή βλάβης μηχανήματος λόγω λανθασμένης χρήσης του. Κλείνοντας την εισαγωγή αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή αυτή μπορεί να φανεί χρήσιμη σε κάθε είδους δοσομέτρηση στερεού υλικού όπως ζωοτροφές, σαν σύστημα ταΐσματος.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε.el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Engineering (STEF), Department of Electrical Engineeringen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔοσομέτρηση υλικών σε σκόνη η περίπτωση του καφέ.el
dc.titleDose estimation of powdered materials. The case of coffee.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΓίδας, Ηλίαςel
heal.creatorNameΚαγιαλής, Ανδρέαςel
heal.creatorNameGidas, Iliasen
heal.creatorNameKagialis, Andreasen
heal.publicationDate2008-07-15T10:11:36Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/4121
heal.abstractΣκοπός της μελέτης αυτής είναι να λύσει το πρόβλημα της δοσομέτρησης του καφέ και κυριότερα του ελληνικού καφέ. Ο λόγος που μπορεί να φανεί χρήσιμη η κατασκευή ενός μηχανήματος είναι η δυσκολία που συναντά κανείς στο να δοσομετρήσει κάποιο υλικό σε σκόνη και ειδικότερα αν αυτό έχει την ίδια μορφή με τον ελληνικό καφέ. Για να μπορέσει η μελέτη να φτάσει σε αυτό το σημείο πέρασε από διάφορα στάδια και σκέψεις μέχρι να πάρει την τελική της μορφή. Αρχικά η ιδέα ήταν να γίνει η δοσομέτρηση με την βοήθεια μίας ζυγαριάς, με την οποία θα ζυγιζόταν ο καφές και θα υπήρχε ένα σταθερό βάρος ως δόση. Μετά από μελέτη που έγινε διαπιστώθηκε δοσομέτρηση πως ήταν δύσκολο να επιτευχθεί ακριβής με την μέθοδο αυτή. Ο λόγος ήταν πως υπάρχει πρόβλημα στο να ζυγίζεις κάποιο υλικό που δεν έχει μια σταθερή ροή όποτε είναι δύσκολος ο υπολογισμός ενός σταθερού βάρους. Η επόμενη σκέψη ήταν η ογκομέτρηση. Σαν μέθοδο φαίνεται πιο υλοποιήσιμη. Για αυτή την μέθοδο υπάρχουν περισσότερες λύσεις για να γίνει πιο απλό. Η πρώτη ιδέα ήταν να φτιαχτεί κάτι να δουλεύει σαν μια σύριγγα αλλά ήταν δύσκολο να υλοποιηθεί κατασκευαστικά λόγω του ότι χρειαζόταν πολλά μηχανικά μέρη. Στη συνέχεια ακολούθησε η μέθοδος με τα δυο δοχεία. Τα υλικά που χρειάζονταν ήταν πιο οικονομικά και πιο προσιτά στο να τα βρεθούν. Η δυσκολία που συναντήθηκε ήταν στο ότι ο ελληνικός καφές έχει την ιδιομορφία να κολλάει και να μην έχει ροή σε αντίθεση με άλλα κοκκώδη υλικά. Η κατασκευή έγινε με την συνεργασία συγκεκριμένα με με το το Εθνικό εργαστήριο Μετσόβιο Πολυτεχνείο Μικροκυμάτων το οποίο παραχώρησε το χώρο και ορισμένα υλικά για να γίνει η υλοποίηση της. Τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν και οι εργασίες που έγιναν ήταν υπό την επίβλεψη κάποιου υπεύθυνου ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος τραυματισμού ή βλάβης μηχανήματος λόγω λανθασμένης χρήσης του. Κλείνοντας την εισαγωγή αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή αυτή μπορεί να φανεί χρήσιμη σε κάθε είδους δοσομέτρηση στερεού υλικού όπως ζωοτροφές, σαν σύστημα ταΐσματος.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε.el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Engineering (STEF), Department of Electrical Engineeringen
heal.titleΔοσομέτρηση υλικών σε σκόνη η περίπτωση του καφέ.el
heal.titleDose estimation of powdered materials. The case of coffee.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordυπολογισμός δόσης, LabVIEWel
heal.keyworddose estimation, LabVIEWen
heal.advisorNameΠούλης, Δημήτριοςel
heal.advisorNamePoulis, Dimitriosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)