Εμφάνιση απλής εγγραφής

Occupational risk assessment for a food producing company.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΧατζηηλιάδης, Θωμάςel
dc.creatorChatziiliadis, Thomasen
dc.date.accessioned2016-03-15T16:07:36Z
dc.date.available2016-03-15T16:07:36Z
dc.date.issued2012-06-06T11:13:22Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/4344
dc.description.abstractΟ σκοπός της διεξαγωγής της εκτίμησης κινδύνων είναι να δοθεί η δυνατότητα στον εργοδότη να λάβει γνώση την υπάρχουσα κατάσταση και κατά τρόπο αποτελεσματικό τα αναγκαία μέτρα, για την προστασία της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων. Η πρόληψη των εργασιακών κινδύνων, η ενημέρωση των εργαζομένων, καθώς και η κατάρτισή τους είναι μερικά από τα μέτρα που προωθούνται μέσω της εκτίμησης. Ο εργοδότης σε κάθε χώρο εργασίας έχει γενικό καθήκον να εξασφαλίζει την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων σε κάθε πτυχή της εργασίας. Αυτό εξάλλου αναφέρεται και στο Π.Δ. 17/1996 άρθρο 8.Κατά την εκπόνηση της εκτίμησης του επαγγελματικού κινδύνου, είναι απαραίτητη, η συλλογή ενός μεγάλου φάσματος πληροφοριών, σχετικών με την παραγωγική διαδικασία, τον μηχανολογικό εξοπλισμό, τους αποθηκευτικούς χώρους, τις κτιριακές δομές και εγκαταστάσεις της επιχείρησης και γενικότερα κάθε είδους πληροφορία που αφορά ή και διαπραγματεύεται την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στον χώρο εργασίας.Για την διεκπεραίωση μιας τέτοιας μελέτης, η συλλογική προσπάθεια με συμμετοχή των εργαζομένων, του τεχνικού ασφαλείας, του ιατρού εργασίας και του εργοδότη /διεύθυνσης, κρίνεται απαραίτητη, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η εις’ βάθος και ολοκληρωμένη πληροφόρηση του μελετητή (από την απλή περιγραφή μιας παραγωγικής διαδικασίας έως τον προσδιορισμό βεβαρημένων σε χημικούς παράγοντες χώρων). Η εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου δεν αποτελεί μια μεμονωμένη ενέργεια. Μετά το πέρας της σύνταξης και παράδοσης της στον εργοδότη, είναι επιβεβλημένη η αναθεώρηση της σε τακτά ή /και διακριτά χρονικά διαστήματα. Η αναθεώρηση αυτή εξαρτάται από τυχόν αλλαγές που γίνονται στο χώρο εργασίας που μπορεί να μεταβάλει πηγές έκθεσης κινδύνων, νέες διεργασίες, νέος εξοπλισμός και υλικά, ή ακόμη και αλλαγή της οργάνωσης εργασίας που επιφέρει νέες συνθήκες εργασίας.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Engineering (STEF), Department of Mechanical Engineeringen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΜελέτη εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου σε εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ειδών διατροφής: Ανώνυμος Α.Ε.Β.Ε. βιομηχανία τροφίμων.el
dc.titleOccupational risk assessment for a food producing company.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΧατζηηλιάδης, Θωμάςel
heal.creatorNameChatziiliadis, Thomasen
heal.publicationDate2012-06-06T11:13:22Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/4344
heal.abstractΟ σκοπός της διεξαγωγής της εκτίμησης κινδύνων είναι να δοθεί η δυνατότητα στον εργοδότη να λάβει γνώση την υπάρχουσα κατάσταση και κατά τρόπο αποτελεσματικό τα αναγκαία μέτρα, για την προστασία της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων. Η πρόληψη των εργασιακών κινδύνων, η ενημέρωση των εργαζομένων, καθώς και η κατάρτισή τους είναι μερικά από τα μέτρα που προωθούνται μέσω της εκτίμησης. Ο εργοδότης σε κάθε χώρο εργασίας έχει γενικό καθήκον να εξασφαλίζει την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων σε κάθε πτυχή της εργασίας. Αυτό εξάλλου αναφέρεται και στο Π.Δ. 17/1996 άρθρο 8.Κατά την εκπόνηση της εκτίμησης του επαγγελματικού κινδύνου, είναι απαραίτητη, η συλλογή ενός μεγάλου φάσματος πληροφοριών, σχετικών με την παραγωγική διαδικασία, τον μηχανολογικό εξοπλισμό, τους αποθηκευτικούς χώρους, τις κτιριακές δομές και εγκαταστάσεις της επιχείρησης και γενικότερα κάθε είδους πληροφορία που αφορά ή και διαπραγματεύεται την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στον χώρο εργασίας.Για την διεκπεραίωση μιας τέτοιας μελέτης, η συλλογική προσπάθεια με συμμετοχή των εργαζομένων, του τεχνικού ασφαλείας, του ιατρού εργασίας και του εργοδότη /διεύθυνσης, κρίνεται απαραίτητη, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η εις’ βάθος και ολοκληρωμένη πληροφόρηση του μελετητή (από την απλή περιγραφή μιας παραγωγικής διαδικασίας έως τον προσδιορισμό βεβαρημένων σε χημικούς παράγοντες χώρων). Η εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου δεν αποτελεί μια μεμονωμένη ενέργεια. Μετά το πέρας της σύνταξης και παράδοσης της στον εργοδότη, είναι επιβεβλημένη η αναθεώρηση της σε τακτά ή /και διακριτά χρονικά διαστήματα. Η αναθεώρηση αυτή εξαρτάται από τυχόν αλλαγές που γίνονται στο χώρο εργασίας που μπορεί να μεταβάλει πηγές έκθεσης κινδύνων, νέες διεργασίες, νέος εξοπλισμός και υλικά, ή ακόμη και αλλαγή της οργάνωσης εργασίας που επιφέρει νέες συνθήκες εργασίας.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Engineering (STEF), Department of Mechanical Engineeringen
heal.titleΜελέτη εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου σε εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ειδών διατροφής: Ανώνυμος Α.Ε.Β.Ε. βιομηχανία τροφίμων.el
heal.titleOccupational risk assessment for a food producing company.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordεπαγγελματικός κίνδυνος, ασφάλεια, υγιεινή, βιομηχανία τροφίμωνel
heal.keywordoccupational hazard, food industry, safety, hygieneen
heal.advisorNameΜονιάκης, Μύρωναςel
heal.advisorNameMoniakis, Myronasen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)