Προσδιορισμός βιταμίνης C (ασκορβικό οξύ) σε διάφορα είδη και ποικιλίες πιπεριάς.
Determination of vitamin C (ascorbic acid) in various types and varieties of pepper.
Ημερομηνία
2009-07-06Συγγραφέας
Παπαδάκη, Αντιγόνη
Νικολαϊδη, Αμαλία
Papadaki, Antigoni
Nikolaidi, Amalia
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Το Ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C ) συμβάλει στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού καθώς χρησιμοποιείται κατά τη σύνθεση του κολλαγόνου, δηλαδή της συνδετικής ουσίας των κυττάρων. Η βιταμίνη C είναι γνωστό ότι περιέχεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Οι πιπεριές αποτελούν μια από τις πλουσιότερες πηγές βιταμίνης C όταν καταναλώνονται νωπές και χωρίς καμία επεξεργασία. Στη παρούσα εργασία μελετήθηκε ο προσδιορισμός ασκορβικού οξέος σε διάφορες ποικιλίες και είδη πιπεριάς καθώς και σε άλλα λαχανικά όπως μπρόκολο, λάχανο και μαϊντανός. 5
Συλλογές
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την λειτουργία του.
Συνέχεια
Περισσότερες πληροφορίες