Εμφάνιση απλής εγγραφής

New products development techniques due to the new economic environment.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΜαραβελάκης, Γρηγόριοςel
dc.creatorΜαυρομήτρος, Δημήτριοςel
dc.creatorMaravelakis, Grigoriosen
dc.creatorMavromitros, Dimitriosen
dc.date.accessioned2016-03-15T16:35:10Z
dc.date.available2016-03-15T16:35:10Z
dc.date.issued2013-08-07T15:08:40Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/5380
dc.description.abstractΘέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι: «οι τεχνικές ανάπτυξης νέων προϊόντων από τις επιχειρήσεις εν όψει του νέου οικονομικού περιβάλλοντος». Η παραπάνω ερευνητική εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηρακλείου, κατά την περίοδο του ακαδημαϊκού έτους 2013. Στο πρώτο κεφάλαιο, αρχικά θα αναλυθεί η έννοια της επιχείρησης και το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον της. Επιγραμματικά, το εσωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης αποτελείται από χρηματοοικονομικούς, φυσικούς, ανθρώπινους και τεχνολογικούς πόρους. Το εξωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης χωρίζεται σε δύο μέρη στο άμεσο εξωτερικό περιβάλλον και στο έμμεσο εξωτερικό περιβάλλον. Το σύνολο του εξωτερικού περιβάλλοντος της επιχείρησης αποτελείται από κοινωνικούς, πολιτικούς, οικονομικούς και περιβαλλοντολογικούς παράγοντες. Επίσης, θα αναφερθεί η λειτουργία του επιχειρηματικού τομέα και πως έχουν αλλάξει οι συνήθειες των επιχειρήσεων, λόγω του νέου οικονομικού περιβάλλοντος που επικρατεί, δεδομένου της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης. Εφόσον, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος της επιχείρησης, στο δεύτερο κεφάλαιο θα αναλυθεί η έννοια της στρατηγικής και κατόπιν, θα αναλυθούν τα είδη της στρατηγικής ανάπτυξης των επιχειρήσεων. Επίσης, σκοπός του παρόντος κεφαλαίου είναι να παραθέσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε στρατηγικής. Μετά την εκτίμηση του περιβάλλοντος και τον καθορισμό της αγοράς, κάθε επιχείρηση θα πρέπει να αποφασίσει τι θα παράγει. Αυτή η απόφαση είναι πολύ δύσκολη στη παρούσα χρονική περίοδο. Στο τρίτο κεφάλαιο λοιπόν, θα αναλυθεί ο ορισμός της ανάπτυξης ενός νέου προϊόντος, οι παράγοντες επιτυχίας και αποτυχίας που το προσδιορίζουν, καθώς και η διαδικασία ανάπτυξης ενός νέου προϊόντος σε περιόδους οικονομικής ύφεσης της χώρας, όπου δραστηριοποιείται η επιχείρηση. Παράλληλα με την ανάλυση του ευρύτερου εξωτερικού περιβάλλοντος, μια ανάλυση του εσωτερικού περιβάλλοντος της επιχείρησης είναι απαραίτητη, για τον προσδιορισμό και τη διαμόρφωση στρατηγικής. Γι’ αυτό το λόγο, στο δεύτερο μέρος της εργασίας, στο τέταρτο κεφάλαιο θα αναλυθεί το υπόδειγμα των πέντε δυνάμεων, το οποίο αναπτύχθηκε από τον καθηγητή του Harvard Business School, Michael Porter. Επίσης, θα αναπτυχθεί η Ανάλυση S.W.O.T, η οποία είναι το ευρύτερα χρησιμοποιούμενο στρατηγικό εργαλείο για την ανάλυση του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος μιας επιχείρησης. Στο εξωτερικό, η Ανάλυση S.W.O.T χρησιμοποιείται από το 70 τοις εκατό (70%) των επιχειρήσεων. Με την ανάλυση του εσωτερικού περιβάλλοντος της επιχείρησης, βρίσκονται τα δυνατά και αδύνατα σημεία, ενώ με την ανάλυση του εξωτερικού περιβάλλοντος ανακαλύπτονται οι ευκαιρίες και οι πιθανοί κίνδυνοι που υπάρχουν. Τέλος, στο πέμπτο κεφάλαιο, θα πραγματοποιηθεί μία συνοπτική ανάλυση του κλάδου των αλλαντικών. Η έρευνα θα επικεντρωθεί σε δύο Κρητικές εταιρίες αλλαντικών, οι οποίες είναι καταξιωμένες στο χώρο και παρέχουν προϊόντα σε άριστη ποιότητα και γεύση. Οι εταιρίες αυτές είναι: η «CRETA FARMS» και η «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΗ». Συμπερασματικά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι πολύ σημαντικό, οι επιχειρήσεις να γνωρίζουν και να αναλύουν το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται. Έτσι, θα είναι σε θέση να ορίζουν τη στρατηγική τους, καθώς και να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους και να δράττονται των ευκαιριών. Για αυτή την ανάλυση χρησιμοποιούνται, πρώτον, η Ανάλυση S.W.O.T και δεύτερον, το μοντέλο των πέντε δυνάμεων. Τέλος, στην επιτυχία των δύο εταιριών του κλάδου αλλαντικών συμβάλλει η χρησιμοποίηση αυτών των δύο εργαλείων για την ανάλυση και τον προσδιορισμό των δυνατών, των αδύνατων σημείων, των ευκαιριών αλλά και την αντιμετώπιση των απειλών.el
dc.description.abstractThe subject of this dissertation is: «The technical development of the new products by companies in view of the new economic environment». The above research work was produced as a part of the Undergraduate Program, Department of Business Administration, School of Management and Economics, Technological Educational Institute of Heraklion during the academic year 2013. In the first chapter, we will first analyze the concept of business and the internal and external environment. Briefly, the internal environment of the company consists of financial, physical, human and technological resources. The external environment of the company is divided into two parts in the immediate external environment and indirect external environment. The entire external environment of the company consists of the social, the political, the economic and the environmental factors. It will also indicate the operation of the business sector and how they have changed the habits of business due to the new economic environment prevailing since the current economic crisis. Then, where has completed the study of the internal and the external environment of the business, the second chapter will analyze the concept of strategy and will then analyze the kinds of strategic business development. Also, the purpose of this chapter is to outline the advantages and disadvantages of each strategy. After assessing the environmental and market definition, every business will need to decide what will produce. This decision is very difficult at the present time. In the third chapter will analyzed the definition of developing an new product, the success and failure factors that determine it, and the process of developing a new product in an economic downturn the country, where the company operates. Together with the analysis of the broader external environment, an analysis of the internal environment of the business is essential for identifying and formulating strategy. For this reason, the second part of the dissertation in the fourth chapter will analyze the five forces model, developed by Professor Harvard Business School, Michael Porter. It will also develop Analysis SWOT, which is the most widely used strategic tool for the analysis of internal and external environment of a business. Abroad, the SWOT analysis is used by 70 per cent (70%) business. By analyzing the internal environment of the company, are the strengths and weaknesses, while the analysis of the external environment discovered the opportunities and potential hazards that exist. Finally, the fifth chapter will be a brief analysis of the industry charcuterie. The research will focus on two Cretan delicatessen companies, which are renowned in the field and provide products in excellent quality and flavor. These companies are: «CRETA FARMS» and «DELICATESSEN INDUSTRY VOULGARI». In conclusion, it should be noted that it is very important for companies to know and analyze the environment in which they operate. So, it will be able to define their strategy and to address risks and seize opportunities. For this analysis are, first, SWOT Analysis and secondly, the model of the five forces. Finally, the success of the two companies in the delicatessen industry contributes the use of these two tools for analyzing and identifying the strengths, weaknesses, opportunities and counter threats.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Departement of Business Administrationen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΤεχνικές ανάπτυξης νέων προϊόντων από επιχειρήσεις εν όψει του νέου οικονομικού περιβάλλοντος.el
dc.titleNew products development techniques due to the new economic environment.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΜαραβελάκης, Γρηγόριοςel
heal.creatorNameΜαυρομήτρος, Δημήτριοςel
heal.creatorNameMaravelakis, Grigoriosen
heal.creatorNameMavromitros, Dimitriosen
heal.publicationDate2013-08-07T15:08:40Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/5380
heal.abstractΘέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι: «οι τεχνικές ανάπτυξης νέων προϊόντων από τις επιχειρήσεις εν όψει του νέου οικονομικού περιβάλλοντος». Η παραπάνω ερευνητική εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηρακλείου, κατά την περίοδο του ακαδημαϊκού έτους 2013. Στο πρώτο κεφάλαιο, αρχικά θα αναλυθεί η έννοια της επιχείρησης και το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον της. Επιγραμματικά, το εσωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης αποτελείται από χρηματοοικονομικούς, φυσικούς, ανθρώπινους και τεχνολογικούς πόρους. Το εξωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης χωρίζεται σε δύο μέρη στο άμεσο εξωτερικό περιβάλλον και στο έμμεσο εξωτερικό περιβάλλον. Το σύνολο του εξωτερικού περιβάλλοντος της επιχείρησης αποτελείται από κοινωνικούς, πολιτικούς, οικονομικούς και περιβαλλοντολογικούς παράγοντες. Επίσης, θα αναφερθεί η λειτουργία του επιχειρηματικού τομέα και πως έχουν αλλάξει οι συνήθειες των επιχειρήσεων, λόγω του νέου οικονομικού περιβάλλοντος που επικρατεί, δεδομένου της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης. Εφόσον, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος της επιχείρησης, στο δεύτερο κεφάλαιο θα αναλυθεί η έννοια της στρατηγικής και κατόπιν, θα αναλυθούν τα είδη της στρατηγικής ανάπτυξης των επιχειρήσεων. Επίσης, σκοπός του παρόντος κεφαλαίου είναι να παραθέσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε στρατηγικής. Μετά την εκτίμηση του περιβάλλοντος και τον καθορισμό της αγοράς, κάθε επιχείρηση θα πρέπει να αποφασίσει τι θα παράγει. Αυτή η απόφαση είναι πολύ δύσκολη στη παρούσα χρονική περίοδο. Στο τρίτο κεφάλαιο λοιπόν, θα αναλυθεί ο ορισμός της ανάπτυξης ενός νέου προϊόντος, οι παράγοντες επιτυχίας και αποτυχίας που το προσδιορίζουν, καθώς και η διαδικασία ανάπτυξης ενός νέου προϊόντος σε περιόδους οικονομικής ύφεσης της χώρας, όπου δραστηριοποιείται η επιχείρηση. Παράλληλα με την ανάλυση του ευρύτερου εξωτερικού περιβάλλοντος, μια ανάλυση του εσωτερικού περιβάλλοντος της επιχείρησης είναι απαραίτητη, για τον προσδιορισμό και τη διαμόρφωση στρατηγικής. Γι’ αυτό το λόγο, στο δεύτερο μέρος της εργασίας, στο τέταρτο κεφάλαιο θα αναλυθεί το υπόδειγμα των πέντε δυνάμεων, το οποίο αναπτύχθηκε από τον καθηγητή του Harvard Business School, Michael Porter. Επίσης, θα αναπτυχθεί η Ανάλυση S.W.O.T, η οποία είναι το ευρύτερα χρησιμοποιούμενο στρατηγικό εργαλείο για την ανάλυση του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος μιας επιχείρησης. Στο εξωτερικό, η Ανάλυση S.W.O.T χρησιμοποιείται από το 70 τοις εκατό (70%) των επιχειρήσεων. Με την ανάλυση του εσωτερικού περιβάλλοντος της επιχείρησης, βρίσκονται τα δυνατά και αδύνατα σημεία, ενώ με την ανάλυση του εξωτερικού περιβάλλοντος ανακαλύπτονται οι ευκαιρίες και οι πιθανοί κίνδυνοι που υπάρχουν. Τέλος, στο πέμπτο κεφάλαιο, θα πραγματοποιηθεί μία συνοπτική ανάλυση του κλάδου των αλλαντικών. Η έρευνα θα επικεντρωθεί σε δύο Κρητικές εταιρίες αλλαντικών, οι οποίες είναι καταξιωμένες στο χώρο και παρέχουν προϊόντα σε άριστη ποιότητα και γεύση. Οι εταιρίες αυτές είναι: η «CRETA FARMS» και η «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΗ». Συμπερασματικά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι πολύ σημαντικό, οι επιχειρήσεις να γνωρίζουν και να αναλύουν το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται. Έτσι, θα είναι σε θέση να ορίζουν τη στρατηγική τους, καθώς και να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους και να δράττονται των ευκαιριών. Για αυτή την ανάλυση χρησιμοποιούνται, πρώτον, η Ανάλυση S.W.O.T και δεύτερον, το μοντέλο των πέντε δυνάμεων. Τέλος, στην επιτυχία των δύο εταιριών του κλάδου αλλαντικών συμβάλλει η χρησιμοποίηση αυτών των δύο εργαλείων για την ανάλυση και τον προσδιορισμό των δυνατών, των αδύνατων σημείων, των ευκαιριών αλλά και την αντιμετώπιση των απειλών.el
heal.abstractThe subject of this dissertation is: «The technical development of the new products by companies in view of the new economic environment». The above research work was produced as a part of the Undergraduate Program, Department of Business Administration, School of Management and Economics, Technological Educational Institute of Heraklion during the academic year 2013. In the first chapter, we will first analyze the concept of business and the internal and external environment. Briefly, the internal environment of the company consists of financial, physical, human and technological resources. The external environment of the company is divided into two parts in the immediate external environment and indirect external environment. The entire external environment of the company consists of the social, the political, the economic and the environmental factors. It will also indicate the operation of the business sector and how they have changed the habits of business due to the new economic environment prevailing since the current economic crisis. Then, where has completed the study of the internal and the external environment of the business, the second chapter will analyze the concept of strategy and will then analyze the kinds of strategic business development. Also, the purpose of this chapter is to outline the advantages and disadvantages of each strategy. After assessing the environmental and market definition, every business will need to decide what will produce. This decision is very difficult at the present time. In the third chapter will analyzed the definition of developing an new product, the success and failure factors that determine it, and the process of developing a new product in an economic downturn the country, where the company operates. Together with the analysis of the broader external environment, an analysis of the internal environment of the business is essential for identifying and formulating strategy. For this reason, the second part of the dissertation in the fourth chapter will analyze the five forces model, developed by Professor Harvard Business School, Michael Porter. It will also develop Analysis SWOT, which is the most widely used strategic tool for the analysis of internal and external environment of a business. Abroad, the SWOT analysis is used by 70 per cent (70%) business. By analyzing the internal environment of the company, are the strengths and weaknesses, while the analysis of the external environment discovered the opportunities and potential hazards that exist. Finally, the fifth chapter will be a brief analysis of the industry charcuterie. The research will focus on two Cretan delicatessen companies, which are renowned in the field and provide products in excellent quality and flavor. These companies are: «CRETA FARMS» and «DELICATESSEN INDUSTRY VOULGARI». In conclusion, it should be noted that it is very important for companies to know and analyze the environment in which they operate. So, it will be able to define their strategy and to address risks and seize opportunities. For this analysis are, first, SWOT Analysis and secondly, the model of the five forces. Finally, the success of the two companies in the delicatessen industry contributes the use of these two tools for analyzing and identifying the strengths, weaknesses, opportunities and counter threats.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Departement of Business Administrationen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΤεχνικές ανάπτυξης νέων προϊόντων από επιχειρήσεις εν όψει του νέου οικονομικού περιβάλλοντος.el
heal.titleNew products development techniques due to the new economic environment.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordανάλυση SWOT, στρατηγική επιχειρηματικότητα, νέο προϊόνel
heal.keywordSWOT analysis, strategic entrepreneurship, new producten
heal.advisorNameΓεράκης, Γεώργιοςel
heal.advisorNameGerakis, Georgiosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)