Εμφάνιση απλής εγγραφής

The Greek gastronomy as a tool for economic growth and our country.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΒασάλος, Ιπποκράτηςel
dc.creatorVasalos, Ippokratisen
dc.date.accessioned2016-03-15T16:41:14Z
dc.date.available2016-03-15T16:41:14Z
dc.date.issued2015-03-26T16:44:16Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/5661
dc.description.abstractΗ εργασία αυτή, έχει σαν στόχο της, να καταδείξει τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η Ελληνική Γαστρονομία, εις το να συμβάλει εποικοδομητικά στην προσπάθεια της Πατρίδας μας για οικονομική ανάπτυξη και ευημερία. Συχνά, παραβλέπουμε την αξία της διατροφής και μας απασχολεί περισσότερο η ποσότητα, παρά η ποιότητα, γι’ αυτό και τα πιάτα σε πολλά σπίτια ή εστιατόρια, είναι ασφυκτικά γεμάτα. Δυστυχώς, πάνω σ’ αυτό το γεγονός βασίζουν κάποιοι την «επιτυχία» τους. Αυτό βεβαίως, είναι το αποτέλεσμα του μειωμένου ενδιαφέροντος των καταναλωτών προς την ποιότητα και η έλλειψη παιδείας πάνω στην αξία των κανόνων της Γαστρονομίας. Οι συνέπειες αυτής της «φιλοσοφίας» είναι γνωστές και αποδεικνύονται καθημερινώς στην πράξη, με την αθρόα προσέλευση ασθενών στα νοσοκομεία, λόγω των προβλημάτων της κακής διατροφής και των άμεσων ή έμμεσων αποτελεσμάτων της. Η Ελληνική Γαστρονομία από μόνη της, είναι ικανή να στηρίξει μιαν υγιεινή διατροφή, μια διατροφή που θα προσφέρει στον καταναλωτή ευτυχισμένη μακροημέρευση. Η δυνατότητα της αυτή και μόνο, μπορεί να αποτελέσει ένα εμπορικό σήμα και μήνυμα. Για να είναι πειστικό ένα επιχείρημα, θα πρέπει να επιστρατευτούν όλα τα μέσα που έχει στην διάθεσή του αυτός που θέλει να πείσει. Τι πιο αξιόπιστο από την ίδια την πραγματικότητα; Για τον λόγο αυτόν, αναζητήθηκαν ιστορικά στοιχεία που δηλώνουν το βάθος χρόνου της Γαστρονομίας στην Ελλάδα, κι αυτό διότι έχει μεγάλη σημασία η τεκμηρίωση των προτάσεων, όταν απευθύνονται στο σημερινό, παγκόσμιο καταναλωτικό κοινό που ψάχνει και ως εκ τούτου γνωρίζει. Είναι γνωστό ότι η «ετικέτα» ενός προϊόντος και η τεκμηριωμένη ιστορική πορεία του, παίζει μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση της θετικής του αποδοχής στην αγορά από τους καταναλωτές, μέσα σ’ ένα περιβάλλον εξόχως ανταγωνιστικό. Αναζητήθηκαν επ’ ίσης τα αποδειχτικά στοιχεία εκείνα, που να τεκμηριώνουν την άποψη για τα οφέλη που αφορούν την υγεία και την μακροζωία εκείνων που επιλέγουν τα Ελληνικά προϊόντα μέσα από την εφαρμογή της Ελληνικής Γαστρονομίας στην καθημερινότητά τους. Έγινε προσπάθεια για να γίνει απολύτως κατανοητό πόσο επωφελείται κάποιο προϊόν, όταν καλλιεργείται σε φυσικά περιβάλλοντα και πόσο επωφελούνται οι καταναλωτές αυτών των προϊόντων. Εν τέλει στόχος της εργασίας, είναι η κατανόηση της ανάγκης για διεθνή προβολή της Ελληνικής Γαστρονομίας με γνώση και μεθοδικότητα, έτσι ώστε να λάβει την θέση που της αξίζει στο διεθνές γίγνεσθαι κι έτσι με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθούν στην Πατρίδα μας, όλοι εκείνοι οι τομείς που επηρεάζει η τέχνη αυτή και που θα παρουσιαστούν στην συνέχεια.el
dc.description.abstractThe purpose of this thesis is to demonstrate the tremendous opportunities of Greek gastronomy to contribute in the effort of our country for economic growth and prosperity. Often, we overlook the value of nutrition and we care more about the quality rather than the quality and for that reason the dishes are extremely full in most of restaurant and home. Unfortunately, some people base their success on this statement. This is the result of consumer’s interest to the quality and also the lack of education in the value of gastronomy’s rules. The consequence of this philosophy are know to the world and they are been proved in an everyday basis in practice with the attendance of patients in hospitals, due to the causes of unhealthy nutrition and direct or indirect results. Greek gastronomy by itself id capable of supporting a healthy nutrition that can provide longevity to the consumer. This possibility can lead to a trademark and a message. For an argument to be convincing someone has to mobilize all the means that he has at his disposal. What can be more reliable than the reality itself? For this reason, historical evidence have been researched that demonstrate the depth of time of Greek gastronomy. Thus, the great importance of the documentation of the proposals, when addressing today’s globalized consumers that do their own research in order to gain knowledge. It is a well known fact that the label of a product and its documented historic path place an important role in the formation of the positive acceptance in the market from the consumers in an extremely competitive environment. Also the evidence that have been researched, demonstrated the point of view for the benefits that concern the health and longevity from those who choose Greek products through the application of Greek gastronomy in their everyday life. There has been an effort to make perfectly clear how beneficial is for a product, when it’s motivated in a natural environment and how beneficial is it for the consumers for those products. Finally the purpose of this paper is the comprehension of the need for international demonstration of Greek gastronomy with the correct method and know-how in order to acquire the place that deserves in international affairs. In this way they will be developed in our country. All those areas that are influenced by the art of gastronomy and all the others that will be introduced.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΗ ελληνική γαστρονομία ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας και της πατρίδος μας.el
dc.titleThe Greek gastronomy as a tool for economic growth and our country.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΒασάλος, Ιπποκράτηςel
heal.creatorNameVasalos, Ippokratisen
heal.publicationDate2015-03-26T16:44:16Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/5661
heal.abstractΗ εργασία αυτή, έχει σαν στόχο της, να καταδείξει τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η Ελληνική Γαστρονομία, εις το να συμβάλει εποικοδομητικά στην προσπάθεια της Πατρίδας μας για οικονομική ανάπτυξη και ευημερία. Συχνά, παραβλέπουμε την αξία της διατροφής και μας απασχολεί περισσότερο η ποσότητα, παρά η ποιότητα, γι’ αυτό και τα πιάτα σε πολλά σπίτια ή εστιατόρια, είναι ασφυκτικά γεμάτα. Δυστυχώς, πάνω σ’ αυτό το γεγονός βασίζουν κάποιοι την «επιτυχία» τους. Αυτό βεβαίως, είναι το αποτέλεσμα του μειωμένου ενδιαφέροντος των καταναλωτών προς την ποιότητα και η έλλειψη παιδείας πάνω στην αξία των κανόνων της Γαστρονομίας. Οι συνέπειες αυτής της «φιλοσοφίας» είναι γνωστές και αποδεικνύονται καθημερινώς στην πράξη, με την αθρόα προσέλευση ασθενών στα νοσοκομεία, λόγω των προβλημάτων της κακής διατροφής και των άμεσων ή έμμεσων αποτελεσμάτων της. Η Ελληνική Γαστρονομία από μόνη της, είναι ικανή να στηρίξει μιαν υγιεινή διατροφή, μια διατροφή που θα προσφέρει στον καταναλωτή ευτυχισμένη μακροημέρευση. Η δυνατότητα της αυτή και μόνο, μπορεί να αποτελέσει ένα εμπορικό σήμα και μήνυμα. Για να είναι πειστικό ένα επιχείρημα, θα πρέπει να επιστρατευτούν όλα τα μέσα που έχει στην διάθεσή του αυτός που θέλει να πείσει. Τι πιο αξιόπιστο από την ίδια την πραγματικότητα; Για τον λόγο αυτόν, αναζητήθηκαν ιστορικά στοιχεία που δηλώνουν το βάθος χρόνου της Γαστρονομίας στην Ελλάδα, κι αυτό διότι έχει μεγάλη σημασία η τεκμηρίωση των προτάσεων, όταν απευθύνονται στο σημερινό, παγκόσμιο καταναλωτικό κοινό που ψάχνει και ως εκ τούτου γνωρίζει. Είναι γνωστό ότι η «ετικέτα» ενός προϊόντος και η τεκμηριωμένη ιστορική πορεία του, παίζει μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση της θετικής του αποδοχής στην αγορά από τους καταναλωτές, μέσα σ’ ένα περιβάλλον εξόχως ανταγωνιστικό. Αναζητήθηκαν επ’ ίσης τα αποδειχτικά στοιχεία εκείνα, που να τεκμηριώνουν την άποψη για τα οφέλη που αφορούν την υγεία και την μακροζωία εκείνων που επιλέγουν τα Ελληνικά προϊόντα μέσα από την εφαρμογή της Ελληνικής Γαστρονομίας στην καθημερινότητά τους. Έγινε προσπάθεια για να γίνει απολύτως κατανοητό πόσο επωφελείται κάποιο προϊόν, όταν καλλιεργείται σε φυσικά περιβάλλοντα και πόσο επωφελούνται οι καταναλωτές αυτών των προϊόντων. Εν τέλει στόχος της εργασίας, είναι η κατανόηση της ανάγκης για διεθνή προβολή της Ελληνικής Γαστρονομίας με γνώση και μεθοδικότητα, έτσι ώστε να λάβει την θέση που της αξίζει στο διεθνές γίγνεσθαι κι έτσι με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθούν στην Πατρίδα μας, όλοι εκείνοι οι τομείς που επηρεάζει η τέχνη αυτή και που θα παρουσιαστούν στην συνέχεια.el
heal.abstractThe purpose of this thesis is to demonstrate the tremendous opportunities of Greek gastronomy to contribute in the effort of our country for economic growth and prosperity. Often, we overlook the value of nutrition and we care more about the quality rather than the quality and for that reason the dishes are extremely full in most of restaurant and home. Unfortunately, some people base their success on this statement. This is the result of consumer’s interest to the quality and also the lack of education in the value of gastronomy’s rules. The consequence of this philosophy are know to the world and they are been proved in an everyday basis in practice with the attendance of patients in hospitals, due to the causes of unhealthy nutrition and direct or indirect results. Greek gastronomy by itself id capable of supporting a healthy nutrition that can provide longevity to the consumer. This possibility can lead to a trademark and a message. For an argument to be convincing someone has to mobilize all the means that he has at his disposal. What can be more reliable than the reality itself? For this reason, historical evidence have been researched that demonstrate the depth of time of Greek gastronomy. Thus, the great importance of the documentation of the proposals, when addressing today’s globalized consumers that do their own research in order to gain knowledge. It is a well known fact that the label of a product and its documented historic path place an important role in the formation of the positive acceptance in the market from the consumers in an extremely competitive environment. Also the evidence that have been researched, demonstrated the point of view for the benefits that concern the health and longevity from those who choose Greek products through the application of Greek gastronomy in their everyday life. There has been an effort to make perfectly clear how beneficial is for a product, when it’s motivated in a natural environment and how beneficial is it for the consumers for those products. Finally the purpose of this paper is the comprehension of the need for international demonstration of Greek gastronomy with the correct method and know-how in order to acquire the place that deserves in international affairs. In this way they will be developed in our country. All those areas that are influenced by the art of gastronomy and all the others that will be introduced.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΗ ελληνική γαστρονομία ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας και της πατρίδος μας.el
heal.titleThe Greek gastronomy as a tool for economic growth and our country.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordγαστρονομία, εναλλακτικές μορφές τουρισμούel
heal.keywordgastronomy, alternative forms of tourismen
heal.advisorNameΑπλαδάς, Γεώργιοςel
heal.advisorNameApladas, Georgiosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)