Show simple item record

The cultivation of garlic and its therapeutic properties.

Dublin Core metadata

dc.creatorΛέκκας, Στυλιανόςel
dc.creatorLekkas, Stylianosen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:30:29Z
dc.date.available2016-03-15T12:30:29Z
dc.date.issued2008-2-29T14:35:4Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/584
dc.description.abstractΤο σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι και το πράσο, αποτελούν τα σημαντικότερα βολβώδη λαχανικά που καλλιεργούνται στην Ελλάδα. Καλλιεργείται κυρίως για τον βολβό του, που χρησιμοποιείται σαν άρτυμα, καρύκευμα σε διάφορα φαγητά και τροφές, εξ αιτίας της χαρακτηριστικής οσμής και καυστικής γεύσης που έχει, η οποία οφείλεται στο αιθέριο έλαιο-σκοροδέλαιο, που κύριο χαρακτηριστικό έχει το θειούχο αλλύλιο ( C6H12S5) αλλυλ-προπυλ-δισουλφίδιο). Εκτός βέβαια από το βολβό, και οι πράσινες κορυφές και το ψευδοστέλεχος των νεαρών κυρίως φυτών, που επίσης έχουν τη χαρακτηριστική οσμή και γεύση, αλλά ολιγότερο έντονη,χρησιμοποιούνται όπως και τα πράσινα χλωρά κρεμμυδάκια στην Ελλάδα και μερικές άλλες χώρες, ιδιαίτερα τις τροπικές, για σαλάτες κ.λπ. Η υπέρμετρη χρήση του σκόρδου προκαλεί ασθένειες. Εκτός από τη χρήση του σκόρδου σαν είδος διατροφής, χρησιμοποιείτο και χρησιμοποιείται και σήμερα σαν είδος φαρμακευτικό.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΗ καλλιέργεια του σκόρδου και οι θεραπευτικές του ιδιότητες.el
dc.titleThe cultivation of garlic and its therapeutic properties.en

healMeta

heal.creatorNameΛέκκας, Στυλιανόςel
heal.creatorNameLekkas, Stylianosen
heal.publicationDate2008-2-29T14:35:4Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/584
heal.abstractΤο σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι και το πράσο, αποτελούν τα σημαντικότερα βολβώδη λαχανικά που καλλιεργούνται στην Ελλάδα. Καλλιεργείται κυρίως για τον βολβό του, που χρησιμοποιείται σαν άρτυμα, καρύκευμα σε διάφορα φαγητά και τροφές, εξ αιτίας της χαρακτηριστικής οσμής και καυστικής γεύσης που έχει, η οποία οφείλεται στο αιθέριο έλαιο-σκοροδέλαιο, που κύριο χαρακτηριστικό έχει το θειούχο αλλύλιο ( C6H12S5) αλλυλ-προπυλ-δισουλφίδιο). Εκτός βέβαια από το βολβό, και οι πράσινες κορυφές και το ψευδοστέλεχος των νεαρών κυρίως φυτών, που επίσης έχουν τη χαρακτηριστική οσμή και γεύση, αλλά ολιγότερο έντονη,χρησιμοποιούνται όπως και τα πράσινα χλωρά κρεμμυδάκια στην Ελλάδα και μερικές άλλες χώρες, ιδιαίτερα τις τροπικές, για σαλάτες κ.λπ. Η υπέρμετρη χρήση του σκόρδου προκαλεί ασθένειες. Εκτός από τη χρήση του σκόρδου σαν είδος διατροφής, χρησιμοποιείτο και χρησιμοποιείται και σήμερα σαν είδος φαρμακευτικό.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΗ καλλιέργεια του σκόρδου και οι θεραπευτικές του ιδιότητες.el
heal.titleThe cultivation of garlic and its therapeutic properties.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordσκόρδο, βολβός (φυτό), διατροφή, φαρμακευτικό φυτόel
heal.keywordgarlic, bulb (plant), nutrition, medicinal planten
heal.advisorNameΒογιατζάκη, Αντωνίαel
heal.advisorNameVogiatzaki, Antoniaen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)