Εμφάνιση απλής εγγραφής

The effect of thinning on fruit characteristics of edible varieties of Mantzanila and Kalamata olives.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΣεντουκά, Αντιγόνηel
dc.creatorSentouka, Antigonien
dc.date.accessioned2016-03-15T12:30:55Z
dc.date.available2016-03-15T12:30:55Z
dc.date.issued2012-05-16T10:31:47Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/606
dc.description.abstractΣκοπός της παρούσας εργασίας ήταν να διερευνήσουμε την επίδραση που έχει το αραίωμα των καρπών ανάλογα με την εποχή που θα γίνει στο μέγεθος των καρπών και στα βασικά χαρακτηριστικά του καρπού των ποικιλιών Καλαμών και Μαντζανίλα. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήσαμε 40 ομάδες βλαστών από την κάθε ποικιλία και από την νότια πλευρά του δέντρου. Στην συνέχεια ακολούθησε καταγραφή του αριθμού των καρπών ανά ομάδα βλαστών. Το αραίωμα πραγματοποιήθηκε σε 3 διαδοχικές περιόδους: το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, Ιουλίου και Αύγουστου, και σε 10 ομάδες βλαστών την κάθε φορά. Στην κάθε επέμβαση αφαιρέσαμε ομοιόμορφα το 50% των καρπών. Η συγκομιδή των καρπών έγινε των Οκτώβριο οπότε και κάναμε τις μετρήσεις που αφορούσαν το μέγεθος των καρπών, το σχήμα, το βάρος και την περιεκτικότητα τους σε υγρασία και λάδι. Παράλληλα έγιναν και μετρήσεις σε καρπούς χωρίς επέμβαση και των δύο ποικιλιών ώστε να δούμε την φυσιολογική ωρίμανση του καρπού σε σχέση με τους καρπούς που είχαν υποστεί αραίωμα. Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των μετρήσεων στα χαρακτηριστικά του καρπού που στην πλειοψηφία τους υποδεικνύουν μη σημαντική επίδραση του αραιώματος συμπεραίνουμε ότι αυστηρότερο αραίωμα καρπών ίσως ήταν πιο αποτελεσματικό στην αύξηση του μεγέθους του καρπού και στην ταξινόμησή του σε υψηλότερη κατηγορία ποιότητας αυξάνοντας έτσι και την προσδοκώμενη τιμή διάθεσης του τελικού προϊόντος.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΗ επίδραση του αραιώματος στα χαρακτηριστικά καρπού των βρώσιμων ποικιλιών ελιάς Καλαμών και Μαντζανίλα.el
dc.titleThe effect of thinning on fruit characteristics of edible varieties of Mantzanila and Kalamata olives.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΣεντουκά, Αντιγόνηel
heal.creatorNameSentouka, Antigonien
heal.publicationDate2012-05-16T10:31:47Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/606
heal.abstractΣκοπός της παρούσας εργασίας ήταν να διερευνήσουμε την επίδραση που έχει το αραίωμα των καρπών ανάλογα με την εποχή που θα γίνει στο μέγεθος των καρπών και στα βασικά χαρακτηριστικά του καρπού των ποικιλιών Καλαμών και Μαντζανίλα. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήσαμε 40 ομάδες βλαστών από την κάθε ποικιλία και από την νότια πλευρά του δέντρου. Στην συνέχεια ακολούθησε καταγραφή του αριθμού των καρπών ανά ομάδα βλαστών. Το αραίωμα πραγματοποιήθηκε σε 3 διαδοχικές περιόδους: το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, Ιουλίου και Αύγουστου, και σε 10 ομάδες βλαστών την κάθε φορά. Στην κάθε επέμβαση αφαιρέσαμε ομοιόμορφα το 50% των καρπών. Η συγκομιδή των καρπών έγινε των Οκτώβριο οπότε και κάναμε τις μετρήσεις που αφορούσαν το μέγεθος των καρπών, το σχήμα, το βάρος και την περιεκτικότητα τους σε υγρασία και λάδι. Παράλληλα έγιναν και μετρήσεις σε καρπούς χωρίς επέμβαση και των δύο ποικιλιών ώστε να δούμε την φυσιολογική ωρίμανση του καρπού σε σχέση με τους καρπούς που είχαν υποστεί αραίωμα. Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των μετρήσεων στα χαρακτηριστικά του καρπού που στην πλειοψηφία τους υποδεικνύουν μη σημαντική επίδραση του αραιώματος συμπεραίνουμε ότι αυστηρότερο αραίωμα καρπών ίσως ήταν πιο αποτελεσματικό στην αύξηση του μεγέθους του καρπού και στην ταξινόμησή του σε υψηλότερη κατηγορία ποιότητας αυξάνοντας έτσι και την προσδοκώμενη τιμή διάθεσης του τελικού προϊόντος.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΗ επίδραση του αραιώματος στα χαρακτηριστικά καρπού των βρώσιμων ποικιλιών ελιάς Καλαμών και Μαντζανίλα.el
heal.titleThe effect of thinning on fruit characteristics of edible varieties of Mantzanila and Kalamata olives.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordελιά ποικιλίας καλαμών, αραίωμα ανθέων καρπώνel
heal.keywordthinning fruit buds, kalamon oliveen
heal.advisorNameΚουμπούρης, Γιώργοςel
heal.advisorNameKoumpouris, Giorgosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)