Εμφάνιση απλής εγγραφής

Effect of time of application of green harvesting, the quantitative and qualitative characteristics of the grape variety Kotsifali (v.vinifera l.).

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚολιοραδάκης, Μιχάληςel
dc.creatorKolioradakis, Michalisen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:31:07Z
dc.date.available2016-03-15T12:31:07Z
dc.date.issued2012-01-16T10:09:57Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/614
dc.description.abstractΣτα πλαίσια της διερεύνησης των επιδράσεων εφαρμοζόμενων καλλιεργητικών τεχνικών στο αμπελοοινικό δυναμικό της κρητικής ερυθρής ποικιλίας οινοποίησης Κοτσιφάλι, διερευνήθηκε κατά το έτος 2008, σε αμπελώνα της περιοχής Αρχανών Ηρακλείου, η επίδραση του χρόνου εφαρμογής του πράσινου τρύγου (αραίωμα σταφυλιών), στα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των σταφυλιών της. Ειδικότερα, εφαρμόστηκαν δύο χειρισμοί πράσινου τρύγου: κατά την καρπόδεση και κατά τον περκασμό. Σε κάθε περίπτωση διατηρούνταν μόνο ένα σταφύλι ανά καρποφόρο βλαστό. Ο πράσινος ή πρώιμος τρύγος είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους των ραγών και κατά συνέπεια των σταφυλιών. Μάλιστα η αύξηση ήταν τόσο εντονότερη όσο πιο πρώιμη ήταν η εφαρμογή του. Επίσης, η πρώιμη εφαρμογή του είχε ακόμα εντονότερες επιδράσεις στην ωρίμανση της σάρκας, και συγκεκριμένα ταχύτερη αύξηση της συγκέντρωσης των σακχάρων και του pH του γλεύκους, και μείωση της ολικής οξύτητάς του. Τέλος, ο πράσινος τρύγος είχε σημαντική επίδραση και στην ωρίμανση των φλοιών. Οι συγκεντρώσεις των ανθοκυανών, των τανινών, καθώς και των ολικών φαινολών, αυξήθηκαν σημαντικά. Όμως, στην περίπτωση αυτή, στατιστικά μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθοκυανών και τανινών σημειώθηκε στα σταφύλια των πειραματικών τεμαχίων που δέχθηκαν την όψιμη εφαρμογή του πράσινου τρύγου (στον περκασμό).el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΕπίδραση του χρόνου εφαρμογής του πράσινου τρύγου, στα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των σταφυλιών της ποικιλίας κοτσιφάλι (v.vinifera l.).el
dc.titleEffect of time of application of green harvesting, the quantitative and qualitative characteristics of the grape variety Kotsifali (v.vinifera l.).en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚολιοραδάκης, Μιχάληςel
heal.creatorNameKolioradakis, Michalisen
heal.publicationDate2012-01-16T10:09:57Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/614
heal.abstractΣτα πλαίσια της διερεύνησης των επιδράσεων εφαρμοζόμενων καλλιεργητικών τεχνικών στο αμπελοοινικό δυναμικό της κρητικής ερυθρής ποικιλίας οινοποίησης Κοτσιφάλι, διερευνήθηκε κατά το έτος 2008, σε αμπελώνα της περιοχής Αρχανών Ηρακλείου, η επίδραση του χρόνου εφαρμογής του πράσινου τρύγου (αραίωμα σταφυλιών), στα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των σταφυλιών της. Ειδικότερα, εφαρμόστηκαν δύο χειρισμοί πράσινου τρύγου: κατά την καρπόδεση και κατά τον περκασμό. Σε κάθε περίπτωση διατηρούνταν μόνο ένα σταφύλι ανά καρποφόρο βλαστό. Ο πράσινος ή πρώιμος τρύγος είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους των ραγών και κατά συνέπεια των σταφυλιών. Μάλιστα η αύξηση ήταν τόσο εντονότερη όσο πιο πρώιμη ήταν η εφαρμογή του. Επίσης, η πρώιμη εφαρμογή του είχε ακόμα εντονότερες επιδράσεις στην ωρίμανση της σάρκας, και συγκεκριμένα ταχύτερη αύξηση της συγκέντρωσης των σακχάρων και του pH του γλεύκους, και μείωση της ολικής οξύτητάς του. Τέλος, ο πράσινος τρύγος είχε σημαντική επίδραση και στην ωρίμανση των φλοιών. Οι συγκεντρώσεις των ανθοκυανών, των τανινών, καθώς και των ολικών φαινολών, αυξήθηκαν σημαντικά. Όμως, στην περίπτωση αυτή, στατιστικά μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθοκυανών και τανινών σημειώθηκε στα σταφύλια των πειραματικών τεμαχίων που δέχθηκαν την όψιμη εφαρμογή του πράσινου τρύγου (στον περκασμό).el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΕπίδραση του χρόνου εφαρμογής του πράσινου τρύγου, στα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των σταφυλιών της ποικιλίας κοτσιφάλι (v.vinifera l.).el
heal.titleEffect of time of application of green harvesting, the quantitative and qualitative characteristics of the grape variety Kotsifali (v.vinifera l.).en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordσταφύλι, κοτσιφάλι, Vitis vinifera L.el
heal.keywordgrape, kotsifali, Vitis vinifera L.en
heal.advisorNameΤαβερναράκη, Νίκηel
heal.advisorNameTavernaraki, Nikien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)