Show simple item record

Prospects for improving the process of raisining (grape) in soultanina.

Dublin Core metadata

dc.creatorΧατζηδάκης, Δημήτριοςel
dc.creatorChatzidakis, Dimitriosen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:31:52Z
dc.date.available2016-03-15T12:31:52Z
dc.date.issued2008-2-29T14:35:4Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/651
dc.description.abstractΑυτή την περίοδο η σταφίδα περνάει μια από της μεγαλύτερες κρίσεις στην Ελλάδα με αποτέλεσμα το προϊόν να έχει γίνει προβληματικό, αφενός λόγω του ότι έχει μεγάλο παραγωγικό κόστος και αφετέρου, το προϊόν που παράγεται είναι κακής ποιότητας και η τιμή του πολύ χαμηλή. Το Ηράκλειο αποτελεί τον σπουδαιότερο νομό παραγωγής σταφίδας σήμερα στην Ελλάδα, με ποσοστό 85%. Το μεγαλύτερο ποσοστό σταφίδας που παράγεται είναι τύπου Ελλάδας, ένα μικρότερο ποσοστό είναι τύπου Αυστραλίας και όσον αφορά την Φυσική σταφίδα δεν παράγεται καθόλου. Στην πτυχιακή αυτή εργασία θα ασχοληθώ με τη διαδικασία σταφιδοποίησης της σουλτανίνας, χρησιμοποιώντας και τις τρεις μεθόδους παραγωγής, ώστε να δούμε πως θα καλυτερέψει η ποιότητα της σταφίδας, αλλά και πως θα μπορέσουμε να μειώσουμε το κόστος παραγωγής, ούτως ώστε το προϊών μας να γίνει ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλες χώρες και κυρίως της Τουρκίας και της Αυστραλίας.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΠροοπτικές βελτίωσης της διαδικασίας σταφιδοποίησης της σουλτανίνας.el
dc.titleProspects for improving the process of raisining (grape) in soultanina.en

healMeta

heal.creatorNameΧατζηδάκης, Δημήτριοςel
heal.creatorNameChatzidakis, Dimitriosen
heal.publicationDate2008-2-29T14:35:4Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/651
heal.abstractΑυτή την περίοδο η σταφίδα περνάει μια από της μεγαλύτερες κρίσεις στην Ελλάδα με αποτέλεσμα το προϊόν να έχει γίνει προβληματικό, αφενός λόγω του ότι έχει μεγάλο παραγωγικό κόστος και αφετέρου, το προϊόν που παράγεται είναι κακής ποιότητας και η τιμή του πολύ χαμηλή. Το Ηράκλειο αποτελεί τον σπουδαιότερο νομό παραγωγής σταφίδας σήμερα στην Ελλάδα, με ποσοστό 85%. Το μεγαλύτερο ποσοστό σταφίδας που παράγεται είναι τύπου Ελλάδας, ένα μικρότερο ποσοστό είναι τύπου Αυστραλίας και όσον αφορά την Φυσική σταφίδα δεν παράγεται καθόλου. Στην πτυχιακή αυτή εργασία θα ασχοληθώ με τη διαδικασία σταφιδοποίησης της σουλτανίνας, χρησιμοποιώντας και τις τρεις μεθόδους παραγωγής, ώστε να δούμε πως θα καλυτερέψει η ποιότητα της σταφίδας, αλλά και πως θα μπορέσουμε να μειώσουμε το κόστος παραγωγής, ούτως ώστε το προϊών μας να γίνει ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλες χώρες και κυρίως της Τουρκίας και της Αυστραλίας.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΠροοπτικές βελτίωσης της διαδικασίας σταφιδοποίησης της σουλτανίνας.el
heal.titleProspects for improving the process of raisining (grape) in soultanina.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordσουλτανίνα, σταφιδοποίηση, σταφίδαel
heal.keywordraisining (grape), currant grapes, soultaninaen
heal.advisorNameΦυσαράκης, Ιωάννηςel
heal.advisorNameFysarakis, Ioannisen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)