Το Franchising ως η κύρια μέθοδος ανάπτυξης των εταιρειών εστίασης στην Ελλάδα.
Franchising as primary method of development for food service enterprises in Greece.
View/ Open
Date
2008-2-28TAuthor
Ανδρουλάκη, Στυλιανή
Χατζηδάκη, Χρυσούλα
Androulaki, Styliani
Chatzidaki, Chrysoula
Metadata
Show full item recordAbstract
Η παρούσα πτυχιακή χωρίζεται σε 8 κεφάλαια. Το πρώτο περιλαμβάνει την εισαγωγή της ,ενώ στο δεύτερο παραθέτουμε τον ορισμό αλλά και την ορολογία του franchising. Επίσης περιέχει τους λόγους για τους οποίους επιλέγεται σαν μέθοδος ανάπτυξης αλλά και τα είδη συμφωνιών, στοιχεία απαραίτητα προκειμένου να γίνουν κατανοητά τα επόμενα κεφάλαια. Επίσης καταγράφεται η νομοθετική διάσταση του θεσμού. Το τρίτο κεφάλαιο περιέχει την ιστορική εξέλιξη του θεσμού δίδοντας έμφαση στις Η.Π.Α. μιας και είναι η χώρα που εδραίωσε και ανέπτυξε τον θεσμό και καταλήγουμε στην χώρα μας. Στο κεφάλαιο τέσσερα εξετάζονται τα προβλήματα ,οι τάσεις και οι προοπτικές του θεσμού ,τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα που επιφέρει και στα δύο μέρη. Στο πέμπτο κεφάλαιο θα δούμε τις αλλαγές που συντελούνται στην αγορά εστίασης παγκοσμίως. Θα παρατεθούν πολλά στοιχεία όσον αφορά την δραστηριότητα των κυριότερων δικτύων εστίασης παγκοσμίως με αναλυτικούς πίνακες. Στο ίδιο κεφάλαιο θα παρουσιαστούν ποσοτικές και ποιοτικές έρευνες που καταγράφουν την συμπεριφορά και την αντίληψη του Έλληνα καταναλωτή και στην συνέχεια θα μάθουμε για την εξέλιξη της συγκεκριμένης αγοράς στην Ελλάδα. Στο έκτο κεφάλαιο θα παρουσιάσουμε τα κυριότερα δίκτυα που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας και τα τελευταία νέα τους. Στο κεφάλαιο επτά παρουσιάζουμε δύο περιπτωσιολογικές μελέτες για δύο εταιρείες α) την σημαντικότερη Ελληνική εταιρεία εστίασης ,και β) την μεγαλύτερη όσον αφορά τον αριθμό των σημείων πώλησης παγκοσμίως. Το κεφάλαιο οκτώ αποτελεί και τον επίλογο της πτυχιακής όπου θα καταγραφούν τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα παραπάνω.
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info