Εμφάνιση απλής εγγραφής

Franchising as primary method of development for food service enterprises in Greece.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΑνδρουλάκη, Στυλιανήel
dc.creatorΧατζηδάκη, Χρυσούλαel
dc.creatorAndroulaki, Stylianien
dc.creatorChatzidaki, Chrysoulaen
dc.date.accessioned2016-03-15T17:14:02Z
dc.date.available2016-03-15T17:14:02Z
dc.date.issued2008-2-28T16:44:49Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7009
dc.description.abstractΗ παρούσα πτυχιακή χωρίζεται σε 8 κεφάλαια. Το πρώτο περιλαμβάνει την εισαγωγή της ,ενώ στο δεύτερο παραθέτουμε τον ορισμό αλλά και την ορολογία του franchising. Επίσης περιέχει τους λόγους για τους οποίους επιλέγεται σαν μέθοδος ανάπτυξης αλλά και τα είδη συμφωνιών, στοιχεία απαραίτητα προκειμένου να γίνουν κατανοητά τα επόμενα κεφάλαια. Επίσης καταγράφεται η νομοθετική διάσταση του θεσμού. Το τρίτο κεφάλαιο περιέχει την ιστορική εξέλιξη του θεσμού δίδοντας έμφαση στις Η.Π.Α. μιας και είναι η χώρα που εδραίωσε και ανέπτυξε τον θεσμό και καταλήγουμε στην χώρα μας. Στο κεφάλαιο τέσσερα εξετάζονται τα προβλήματα ,οι τάσεις και οι προοπτικές του θεσμού ,τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα που επιφέρει και στα δύο μέρη. Στο πέμπτο κεφάλαιο θα δούμε τις αλλαγές που συντελούνται στην αγορά εστίασης παγκοσμίως. Θα παρατεθούν πολλά στοιχεία όσον αφορά την δραστηριότητα των κυριότερων δικτύων εστίασης παγκοσμίως με αναλυτικούς πίνακες. Στο ίδιο κεφάλαιο θα παρουσιαστούν ποσοτικές και ποιοτικές έρευνες που καταγράφουν την συμπεριφορά και την αντίληψη του Έλληνα καταναλωτή και στην συνέχεια θα μάθουμε για την εξέλιξη της συγκεκριμένης αγοράς στην Ελλάδα. Στο έκτο κεφάλαιο θα παρουσιάσουμε τα κυριότερα δίκτυα που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας και τα τελευταία νέα τους. Στο κεφάλαιο επτά παρουσιάζουμε δύο περιπτωσιολογικές μελέτες για δύο εταιρείες α) την σημαντικότερη Ελληνική εταιρεία εστίασης ,και β) την μεγαλύτερη όσον αφορά τον αριθμό των σημείων πώλησης παγκοσμίως. Το κεφάλαιο οκτώ αποτελεί και τον επίλογο της πτυχιακής όπου θα καταγραφούν τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα παραπάνω.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΤο Franchising ως η κύρια μέθοδος ανάπτυξης των εταιρειών εστίασης στην Ελλάδα.el
dc.titleFranchising as primary method of development for food service enterprises in Greece.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΑνδρουλάκη, Στυλιανήel
heal.creatorNameΧατζηδάκη, Χρυσούλαel
heal.creatorNameAndroulaki, Stylianien
heal.creatorNameChatzidaki, Chrysoulaen
heal.publicationDate2008-2-28T16:44:49Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7009
heal.abstractΗ παρούσα πτυχιακή χωρίζεται σε 8 κεφάλαια. Το πρώτο περιλαμβάνει την εισαγωγή της ,ενώ στο δεύτερο παραθέτουμε τον ορισμό αλλά και την ορολογία του franchising. Επίσης περιέχει τους λόγους για τους οποίους επιλέγεται σαν μέθοδος ανάπτυξης αλλά και τα είδη συμφωνιών, στοιχεία απαραίτητα προκειμένου να γίνουν κατανοητά τα επόμενα κεφάλαια. Επίσης καταγράφεται η νομοθετική διάσταση του θεσμού. Το τρίτο κεφάλαιο περιέχει την ιστορική εξέλιξη του θεσμού δίδοντας έμφαση στις Η.Π.Α. μιας και είναι η χώρα που εδραίωσε και ανέπτυξε τον θεσμό και καταλήγουμε στην χώρα μας. Στο κεφάλαιο τέσσερα εξετάζονται τα προβλήματα ,οι τάσεις και οι προοπτικές του θεσμού ,τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα που επιφέρει και στα δύο μέρη. Στο πέμπτο κεφάλαιο θα δούμε τις αλλαγές που συντελούνται στην αγορά εστίασης παγκοσμίως. Θα παρατεθούν πολλά στοιχεία όσον αφορά την δραστηριότητα των κυριότερων δικτύων εστίασης παγκοσμίως με αναλυτικούς πίνακες. Στο ίδιο κεφάλαιο θα παρουσιαστούν ποσοτικές και ποιοτικές έρευνες που καταγράφουν την συμπεριφορά και την αντίληψη του Έλληνα καταναλωτή και στην συνέχεια θα μάθουμε για την εξέλιξη της συγκεκριμένης αγοράς στην Ελλάδα. Στο έκτο κεφάλαιο θα παρουσιάσουμε τα κυριότερα δίκτυα που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας και τα τελευταία νέα τους. Στο κεφάλαιο επτά παρουσιάζουμε δύο περιπτωσιολογικές μελέτες για δύο εταιρείες α) την σημαντικότερη Ελληνική εταιρεία εστίασης ,και β) την μεγαλύτερη όσον αφορά τον αριθμό των σημείων πώλησης παγκοσμίως. Το κεφάλαιο οκτώ αποτελεί και τον επίλογο της πτυχιακής όπου θα καταγραφούν τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα παραπάνω.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΤο Franchising ως η κύρια μέθοδος ανάπτυξης των εταιρειών εστίασης στην Ελλάδα.el
heal.titleFranchising as primary method of development for food service enterprises in Greece.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordΕλλάδα, δικαιοχρησία (εμπόριο λιανικής πώλησης), επιχείρηση μαζικής εστίασηςel
heal.keywordGreece, franchise (retail trade), foodservice enterpriseen
heal.advisorNameΑνδριώτης, Κωνσταντίνοςel
heal.advisorNameAndriotis, Konstantinosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)