Διοίκηση ολικής ποιότητας στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με ειδική αναφορά στον αγροτουρισμό.
Total quality administration in alternative forms of tourism, with special reference to agritourism.
View/ Open
Date
2010-03-22Author
Κουταλά, Μαρία
Τσιλινκερίδου, Μαρία
Koutala, Maria
Tsilinkeridou, Maria
Metadata
Show full item recordAbstract
Το θέμα που πραγματεύεται η παρούσα πτυχιακή εργασία, αφορά στην εφαρμογή της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας, μιας μορφής Management, όπως μπορεί αυτή να εκφράζεται και μέσω διάφορων προτύπων (ISO, HACCP κτλ) προκειμένου να εξασφαλίζεται η ποιότητα στην παροχή αγαθών και υπηρεσιών σε κάθε παραγωγικό στάδιο και στο κατά πόσο είναι δυνατή αυτή η εφαρμογή στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ειδικά στον Αγροτουρισμό. Η εργασία αποτελείται από την εισαγωγή, που με μια ιστορική αναδρομή μας παρουσιάζει την εξέλιξη του τουρισμού και μας προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει στα τέσσερα παρακάτω βασικά κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο, μέσω της ανάλυσης του τουρισμού ,ουσιαστικά, γίνεται η εισαγωγή στον Εναλλακτικό Τουρισμό, προκειμένου να αποκτήσουμε μια σφαιρική αντίληψη γύρω από αυτόν και στη συνέχεια στον Αγροτουρισμό, ως μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού, που αναλύεται εκτενώς στο δεύτερο κεφάλαιο, για να κατανοηθεί και αυτός με τη σειρά του. Έπειτα στο τρίτο, μελετάμε την επιστήμη του Management – Διοίκηση Επιχειρήσεων, για να διαπιστώσουμε από πού απορρέει η Διοίκηση Ολικής Ποιότητας, τι ακριβώς είναι, από ποιους κανόνες διέπεται και πως εκφράζεται στην ελληνική πραγματικότητα. Τέλος, στο τέταρτο κεφάλαιο εξετάζουμε τις αγροτουριστικές επιχειρήσεις και κατά πόσο είναι ρεαλιστικές οι προσδοκίες για εναρμόνιση τους με τα παραπάνω πρότυπα, τις επιπτώσεις που θα είχε ένα τέτοιο εγχείρημα και τα συμπεράσματα που προκύπτουν εν τέλει.
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info