Εμφάνιση απλής εγγραφής

Total quality administration in alternative forms of tourism, with special reference to agritourism.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚουταλά, Μαρίαel
dc.creatorΤσιλινκερίδου, Μαρίαel
dc.creatorKoutala, Mariaen
dc.creatorTsilinkeridou, Mariaen
dc.date.accessioned2016-03-15T17:15:05Z
dc.date.available2016-03-15T17:15:05Z
dc.date.issued2010-03-22T12:37:44Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7051
dc.description.abstractΤο θέμα που πραγματεύεται η παρούσα πτυχιακή εργασία, αφορά στην εφαρμογή της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας, μιας μορφής Management, όπως μπορεί αυτή να εκφράζεται και μέσω διάφορων προτύπων (ISO, HACCP κτλ) προκειμένου να εξασφαλίζεται η ποιότητα στην παροχή αγαθών και υπηρεσιών σε κάθε παραγωγικό στάδιο και στο κατά πόσο είναι δυνατή αυτή η εφαρμογή στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ειδικά στον Αγροτουρισμό. Η εργασία αποτελείται από την εισαγωγή, που με μια ιστορική αναδρομή μας παρουσιάζει την εξέλιξη του τουρισμού και μας προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει στα τέσσερα παρακάτω βασικά κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο, μέσω της ανάλυσης του τουρισμού ,ουσιαστικά, γίνεται η εισαγωγή στον Εναλλακτικό Τουρισμό, προκειμένου να αποκτήσουμε μια σφαιρική αντίληψη γύρω από αυτόν και στη συνέχεια στον Αγροτουρισμό, ως μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού, που αναλύεται εκτενώς στο δεύτερο κεφάλαιο, για να κατανοηθεί και αυτός με τη σειρά του. Έπειτα στο τρίτο, μελετάμε την επιστήμη του Management – Διοίκηση Επιχειρήσεων, για να διαπιστώσουμε από πού απορρέει η Διοίκηση Ολικής Ποιότητας, τι ακριβώς είναι, από ποιους κανόνες διέπεται και πως εκφράζεται στην ελληνική πραγματικότητα. Τέλος, στο τέταρτο κεφάλαιο εξετάζουμε τις αγροτουριστικές επιχειρήσεις και κατά πόσο είναι ρεαλιστικές οι προσδοκίες για εναρμόνιση τους με τα παραπάνω πρότυπα, τις επιπτώσεις που θα είχε ένα τέτοιο εγχείρημα και τα συμπεράσματα που προκύπτουν εν τέλει.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιοίκηση ολικής ποιότητας στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με ειδική αναφορά στον αγροτουρισμό.el
dc.titleTotal quality administration in alternative forms of tourism, with special reference to agritourism.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚουταλά, Μαρίαel
heal.creatorNameΤσιλινκερίδου, Μαρίαel
heal.creatorNameKoutala, Mariaen
heal.creatorNameTsilinkeridou, Mariaen
heal.publicationDate2010-03-22T12:37:44Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7051
heal.abstractΤο θέμα που πραγματεύεται η παρούσα πτυχιακή εργασία, αφορά στην εφαρμογή της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας, μιας μορφής Management, όπως μπορεί αυτή να εκφράζεται και μέσω διάφορων προτύπων (ISO, HACCP κτλ) προκειμένου να εξασφαλίζεται η ποιότητα στην παροχή αγαθών και υπηρεσιών σε κάθε παραγωγικό στάδιο και στο κατά πόσο είναι δυνατή αυτή η εφαρμογή στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ειδικά στον Αγροτουρισμό. Η εργασία αποτελείται από την εισαγωγή, που με μια ιστορική αναδρομή μας παρουσιάζει την εξέλιξη του τουρισμού και μας προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει στα τέσσερα παρακάτω βασικά κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο, μέσω της ανάλυσης του τουρισμού ,ουσιαστικά, γίνεται η εισαγωγή στον Εναλλακτικό Τουρισμό, προκειμένου να αποκτήσουμε μια σφαιρική αντίληψη γύρω από αυτόν και στη συνέχεια στον Αγροτουρισμό, ως μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού, που αναλύεται εκτενώς στο δεύτερο κεφάλαιο, για να κατανοηθεί και αυτός με τη σειρά του. Έπειτα στο τρίτο, μελετάμε την επιστήμη του Management – Διοίκηση Επιχειρήσεων, για να διαπιστώσουμε από πού απορρέει η Διοίκηση Ολικής Ποιότητας, τι ακριβώς είναι, από ποιους κανόνες διέπεται και πως εκφράζεται στην ελληνική πραγματικότητα. Τέλος, στο τέταρτο κεφάλαιο εξετάζουμε τις αγροτουριστικές επιχειρήσεις και κατά πόσο είναι ρεαλιστικές οι προσδοκίες για εναρμόνιση τους με τα παραπάνω πρότυπα, τις επιπτώσεις που θα είχε ένα τέτοιο εγχείρημα και τα συμπεράσματα που προκύπτουν εν τέλει.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΔιοίκηση ολικής ποιότητας στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με ειδική αναφορά στον αγροτουρισμό.el
heal.titleTotal quality administration in alternative forms of tourism, with special reference to agritourism.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordαγροτοτουρισμός, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, διοίκηση ολικής ποιότητας, ISO, σύστημα ασφάλεια τροφίμων HACCPel
heal.keywordagritourism, alternative forms of tourism, total quality management, ISO, HACCP food safety systemen
heal.advisorNameΦραγκούλης, Αντώνιοςel
heal.advisorNameFragkoulis, Antoniosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)