Εμφάνιση απλής εγγραφής

Tourism and cretan diet, a relationship with prospects.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΜουστακάκης, Χαράλαμποςel
dc.creatorΨαράκης, Μιχάληςel
dc.creatorMoustakakis, Charalambosen
dc.creatorPsarakis, Michalisen
dc.date.accessioned2016-03-15T17:15:22Z
dc.date.available2016-03-15T17:15:22Z
dc.date.issued2010-06-21T11:19:29Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7066
dc.description.abstractΗ Ζωή των Κρητικών είναι απλή µα συνάµα πολύ όµορφη. Υπάρχουν αρκετές σκοτούρες καθηµερινά όµως όλα ξεχνιούνται µόλις βρεθούν µε καλή παρέα, παίξουν τάβλι, πιούν ένα ποτηράκι κρασί και γευτούν ένα καλό µεζέ. Είναι από τις µικρές ευτυχίες που µπορεί να απολάυσει κανείς σε οποιοδήποτε µέρος της Κρήτης. Ο καλός µεζές είναι ο πρωταγωνιστής, η πικάντικη νοστιµιά του τραπεζιού. Χρειάζονται λίγοι μεζέδες τόσοι ώστε να ανοίγουν την όρεξη για τη συνέχεια του γέυµατος κι όχι να τη χαλάνε. Στιγµές ενός ντόπιου στο ταβερνάκι ή στο καφενείο της γειτονιάς είναι στιγµές ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας. Παρατηρούνται κάθε χρόνο αρκετοί ξένοι επισκέπτες να προτιµούν περιοχές που δεν είναι τουριστικές, περιοχές απόµερες, παραδοσιακές για να περάσουν εκεί τις διακοπές τους. Συχνά αγοράζουν και οικόπεδα για να χτίσουν τη βίλα τους σε κάποιο χωριό της Κρήτης. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι όχι µόνο επειδή τους αρέσει το µέρος αλλά γιατί έχουν κάνει φιλίες µε τους κατοίκους εκεί, που σηµαίνει πως νιώθουν πολύ άνετα, φιλόξενα και γενικά το νιώθουν σαν τον δικό τους τόπο. Αυτό συµβαίνει γιατί οι Κρητικοί ξέρουν να υποδέχονται έναν ξένο στην περιοχή τους, είναι ανοιχτόκαρδοι, ξέρουν να περνάνε καλά, δε χρειάζονται τη µεγάλη ζωή για να γλεντήσουν. ∆ιοργανώνουν πανηγύρια, εκδηλώσεις και χορεύουν µε την ψυχή τους. Παρόλα αυτά ενώ κάποιους τουρίστες τους μαγεύει ακόµα η ζωή στην Κρήτη, ο τουρισμός παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες κάθε χρόνο. Για να αναπτυχθεί ο τουρισμός λοιπόν, στην Κρήτη και να καλυτερεύσουν οι σχέσεις, πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο, όπως η συµπεριφορά απέναντι στους πελάτες ανεξαρτήτως επαγγέλματος, από τους σερβιτόρους ενός ξενοδοχείου, τους διευθυντές, μέχρι ακόμα και τους απλούς κάτοικους του τόπου.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΤουρισμός και κρητική διατροφή, μία σχέση με προοπτικές.el
dc.titleTourism and cretan diet, a relationship with prospects.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΜουστακάκης, Χαράλαμποςel
heal.creatorNameΨαράκης, Μιχάληςel
heal.creatorNameMoustakakis, Charalambosen
heal.creatorNamePsarakis, Michalisen
heal.publicationDate2010-06-21T11:19:29Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7066
heal.abstractΗ Ζωή των Κρητικών είναι απλή µα συνάµα πολύ όµορφη. Υπάρχουν αρκετές σκοτούρες καθηµερινά όµως όλα ξεχνιούνται µόλις βρεθούν µε καλή παρέα, παίξουν τάβλι, πιούν ένα ποτηράκι κρασί και γευτούν ένα καλό µεζέ. Είναι από τις µικρές ευτυχίες που µπορεί να απολάυσει κανείς σε οποιοδήποτε µέρος της Κρήτης. Ο καλός µεζές είναι ο πρωταγωνιστής, η πικάντικη νοστιµιά του τραπεζιού. Χρειάζονται λίγοι μεζέδες τόσοι ώστε να ανοίγουν την όρεξη για τη συνέχεια του γέυµατος κι όχι να τη χαλάνε. Στιγµές ενός ντόπιου στο ταβερνάκι ή στο καφενείο της γειτονιάς είναι στιγµές ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας. Παρατηρούνται κάθε χρόνο αρκετοί ξένοι επισκέπτες να προτιµούν περιοχές που δεν είναι τουριστικές, περιοχές απόµερες, παραδοσιακές για να περάσουν εκεί τις διακοπές τους. Συχνά αγοράζουν και οικόπεδα για να χτίσουν τη βίλα τους σε κάποιο χωριό της Κρήτης. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι όχι µόνο επειδή τους αρέσει το µέρος αλλά γιατί έχουν κάνει φιλίες µε τους κατοίκους εκεί, που σηµαίνει πως νιώθουν πολύ άνετα, φιλόξενα και γενικά το νιώθουν σαν τον δικό τους τόπο. Αυτό συµβαίνει γιατί οι Κρητικοί ξέρουν να υποδέχονται έναν ξένο στην περιοχή τους, είναι ανοιχτόκαρδοι, ξέρουν να περνάνε καλά, δε χρειάζονται τη µεγάλη ζωή για να γλεντήσουν. ∆ιοργανώνουν πανηγύρια, εκδηλώσεις και χορεύουν µε την ψυχή τους. Παρόλα αυτά ενώ κάποιους τουρίστες τους μαγεύει ακόµα η ζωή στην Κρήτη, ο τουρισμός παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες κάθε χρόνο. Για να αναπτυχθεί ο τουρισμός λοιπόν, στην Κρήτη και να καλυτερεύσουν οι σχέσεις, πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο, όπως η συµπεριφορά απέναντι στους πελάτες ανεξαρτήτως επαγγέλματος, από τους σερβιτόρους ενός ξενοδοχείου, τους διευθυντές, μέχρι ακόμα και τους απλούς κάτοικους του τόπου.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΤουρισμός και κρητική διατροφή, μία σχέση με προοπτικές.el
heal.titleTourism and cretan diet, a relationship with prospects.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordκρητική διατροφή, ελαιόλαδο, φρούτο, βότανα, τουρισμόςel
heal.keywordcretan diet, olive oil, fruit, herbs, tourismen
heal.advisorNameΦραγκούλης, Αντώνιοςel
heal.advisorNameFragkoulis, Antoniosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)