Εμφάνιση απλής εγγραφής

Management system of food safety - hazard analysis and critical control points in the hotel business (HACCP).

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΜοτσάκου, Μαρίαel
dc.creatorMotsakou, Mariaen
dc.date.accessioned2016-03-15T17:16:50Z
dc.date.available2016-03-15T17:16:50Z
dc.date.issued2008-2-28T16:44:49Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7150
dc.description.abstractΕίναι γνωστό ότι οι διεθνείς οργανισμοί, που ασχολούνται με τα τρόφιμα εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα αυτοελέγχου και διασφάλισης της υγιεινής των τροφίμων που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά προ 30 ετών στην διαχείριση των τροφίμων των αστροναυτών. Όπως το αρχικό πρόγραμμα έτσι και το σημερινό, σκοπεύει στην αποτροπή των κινδύνων, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν δηλητηριάσεις και τροφιμογενή νοσήματα, χρησιμοποιώντας διάφορες επιστημονικές μεθόδους ελέγχου και εγκαθιστώντας διάφορα συστήματα αυτοελέγχου, σε όλη την γραμμή παραγωγής των τροφίμων, από την ακατέργαστη πρώτη ύλη, μέχρι το τελικό προϊόν. Το νέο πρόγραμμα στο οποίο αναφερόμαστε είναι γνωστό με την ονομασία HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) που σημαίνει Ανάλυση Κινδύνων και Έλεγχος Ευαίσθητων Σημείων. Οι αρχές του συστήματος αυτού, ήδη εφαρμόζονται στην προηγμένη διεθνή βιομηχανία τροφίμων και από τον Ιούλιο 2002 η εφαρμογή του είναι υποχρεωτική και στη χώρα μας, βάσει του κανονισμού 178/2002 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην χώρα μας ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων - ΕΦΕΤ, ήδη ελέγχει τις επιχειρήσεις τροφίμων για την εφαρμογή κανόνων αυτοελέγχου που να διασφαλίζουν την Υγιεινή των τροφίμων. Ενώ οι μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων ήδη λειτουργούν βάσει τους κανόνες HACCP.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΣύστημα διαχείρησης της ασφάλειας των τροφίμων - ανάλυση κινδύνων και κρίσιμα σημεία ελέγχου στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (HACCP).el
dc.titleManagement system of food safety - hazard analysis and critical control points in the hotel business (HACCP).en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΜοτσάκου, Μαρίαel
heal.creatorNameMotsakou, Mariaen
heal.publicationDate2008-2-28T16:44:49Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7150
heal.abstractΕίναι γνωστό ότι οι διεθνείς οργανισμοί, που ασχολούνται με τα τρόφιμα εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα αυτοελέγχου και διασφάλισης της υγιεινής των τροφίμων που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά προ 30 ετών στην διαχείριση των τροφίμων των αστροναυτών. Όπως το αρχικό πρόγραμμα έτσι και το σημερινό, σκοπεύει στην αποτροπή των κινδύνων, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν δηλητηριάσεις και τροφιμογενή νοσήματα, χρησιμοποιώντας διάφορες επιστημονικές μεθόδους ελέγχου και εγκαθιστώντας διάφορα συστήματα αυτοελέγχου, σε όλη την γραμμή παραγωγής των τροφίμων, από την ακατέργαστη πρώτη ύλη, μέχρι το τελικό προϊόν. Το νέο πρόγραμμα στο οποίο αναφερόμαστε είναι γνωστό με την ονομασία HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) που σημαίνει Ανάλυση Κινδύνων και Έλεγχος Ευαίσθητων Σημείων. Οι αρχές του συστήματος αυτού, ήδη εφαρμόζονται στην προηγμένη διεθνή βιομηχανία τροφίμων και από τον Ιούλιο 2002 η εφαρμογή του είναι υποχρεωτική και στη χώρα μας, βάσει του κανονισμού 178/2002 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην χώρα μας ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων - ΕΦΕΤ, ήδη ελέγχει τις επιχειρήσεις τροφίμων για την εφαρμογή κανόνων αυτοελέγχου που να διασφαλίζουν την Υγιεινή των τροφίμων. Ενώ οι μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων ήδη λειτουργούν βάσει τους κανόνες HACCP.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΣύστημα διαχείρησης της ασφάλειας των τροφίμων - ανάλυση κινδύνων και κρίσιμα σημεία ελέγχου στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (HACCP).el
heal.titleManagement system of food safety - hazard analysis and critical control points in the hotel business (HACCP).en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordτρόφιμα, υγιεινή, σύστημα ασφάλεια τροφίμων HACCP, Ελληνικός φορέας ελέγχου τροφών (ΕΦΕΤ)el
heal.keywordfood, sanitation, HACCP food safety system, Hellenic food authority (EFET)en
heal.advisorNameΒερνάρδου, Ειρήνηel
heal.advisorNameVernardou, Eirinien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)