Ο ρόλος της M/C σε σχέση με την ρεσεψιόν.
The role of M/C for the reception.

View/ Open
Date
2008-2-28TAuthor
Μερτζιμεκιάν, Σταύρος
Mertzimekian, Stavros
Metadata
Show full item recordAbstract
Ξεκινώντας την εργασία αυτή προσπάθησα να δω το πώς φτάσαμε μέχρι σήμερα κάνοντας μία μικρή αναφορά στα προηγούμενα συστήματα οργάνωσης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, πολλά από τα οποία χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα. Το γιατί η κάθε επιχείρηση επιλέγει κάποιο συγκεκριμένο σύστημα οργάνωσης έναντι κάποιου άλλου, έχει να κάνει αποκλειστικά με τα προβλήματα της συγκεκριμένης επιχείρησης και με την πολιτική την οποία η διεύθυνση έχει επιλέξει για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Ακόμα και σήμερα δεν είναι αδύνατη η παρακολούθηση των εσόδων με το μηχανικό και το ηλεκτρονικό σύστημα, γι΄ αυτό άλλωστε υπάρχουν ακόμα πολλές επιχειρήσεις που το εφαρμόζουν. Όμως αν θέλουμε να έχουμε την πληρέστερη συνεργασία μεταξύ των τμημάτων της επιχείρησης, σωστό προγραμματισμό, έλεγχο των εσόδων με περιορισμό των διαφυγών, διευκόλυνση του έργου των υπαλλήλων και γενικότερα επίτευξη ανώτερου επιπέδου εξυπηρέτησης των πελατών της επιχείρησης, είναι απαραίτητη η εφαρμογή των Η/Υ. Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν Η/Υ επιδεικνύουν την χρησιμότητά τους και το πόσο τους έχουν γίνει απαραίτητοι για σωστή οργάνωση, ενώ άλλες που δεν έχουν ανακαλύψει τα πλεονεκτήματά τους, αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούν και αυτές στην μηχανοργάνωση. Η παρακολούθηση των εσόδων με το κλασικό σύστημα εφαρμόζεται σήμερα σε οικογενειακές και μικρές επιχειρήσεις. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι απαραίτητο η πολιτεία χορηγήσει κίνητρα με τη μορφή ειδικών δανείων που να επιτρέπουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εκσυγχρονιστούν. Ως επί τω πλείστον όμως η παραδοσιακή εικόνα της ρεσεψιόν, με τις θυρίδες και τα κλειδιά δωματίων, έχει αλλάξει. Σήμερα, πλέον οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και γενικότερα ο τουριστικός κλάδος, αξιοποιούν στο έπακρο την τεχνολογία, για καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και αποδοτικότερη λειτουργία της ίδιας της επιχείρησης.
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info