Εμφάνιση απλής εγγραφής

The role of M/C for the reception.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΜερτζιμεκιάν, Σταύροςel
dc.creatorMertzimekian, Stavrosen
dc.date.accessioned2016-03-15T17:17:05Z
dc.date.available2016-03-15T17:17:05Z
dc.date.issued2008-2-28T16:44:49Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7160
dc.description.abstractΞεκινώντας την εργασία αυτή προσπάθησα να δω το πώς φτάσαμε μέχρι σήμερα κάνοντας μία μικρή αναφορά στα προηγούμενα συστήματα οργάνωσης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, πολλά από τα οποία χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα. Το γιατί η κάθε επιχείρηση επιλέγει κάποιο συγκεκριμένο σύστημα οργάνωσης έναντι κάποιου άλλου, έχει να κάνει αποκλειστικά με τα προβλήματα της συγκεκριμένης επιχείρησης και με την πολιτική την οποία η διεύθυνση έχει επιλέξει για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Ακόμα και σήμερα δεν είναι αδύνατη η παρακολούθηση των εσόδων με το μηχανικό και το ηλεκτρονικό σύστημα, γι΄ αυτό άλλωστε υπάρχουν ακόμα πολλές επιχειρήσεις που το εφαρμόζουν. Όμως αν θέλουμε να έχουμε την πληρέστερη συνεργασία μεταξύ των τμημάτων της επιχείρησης, σωστό προγραμματισμό, έλεγχο των εσόδων με περιορισμό των διαφυγών, διευκόλυνση του έργου των υπαλλήλων και γενικότερα επίτευξη ανώτερου επιπέδου εξυπηρέτησης των πελατών της επιχείρησης, είναι απαραίτητη η εφαρμογή των Η/Υ. Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν Η/Υ επιδεικνύουν την χρησιμότητά τους και το πόσο τους έχουν γίνει απαραίτητοι για σωστή οργάνωση, ενώ άλλες που δεν έχουν ανακαλύψει τα πλεονεκτήματά τους, αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούν και αυτές στην μηχανοργάνωση. Η παρακολούθηση των εσόδων με το κλασικό σύστημα εφαρμόζεται σήμερα σε οικογενειακές και μικρές επιχειρήσεις. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι απαραίτητο η πολιτεία χορηγήσει κίνητρα με τη μορφή ειδικών δανείων που να επιτρέπουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εκσυγχρονιστούν. Ως επί τω πλείστον όμως η παραδοσιακή εικόνα της ρεσεψιόν, με τις θυρίδες και τα κλειδιά δωματίων, έχει αλλάξει. Σήμερα, πλέον οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και γενικότερα ο τουριστικός κλάδος, αξιοποιούν στο έπακρο την τεχνολογία, για καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και αποδοτικότερη λειτουργία της ίδιας της επιχείρησης.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΟ ρόλος της M/C σε σχέση με την ρεσεψιόν.el
dc.titleThe role of M/C for the reception.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΜερτζιμεκιάν, Σταύροςel
heal.creatorNameMertzimekian, Stavrosen
heal.publicationDate2008-2-28T16:44:49Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7160
heal.abstractΞεκινώντας την εργασία αυτή προσπάθησα να δω το πώς φτάσαμε μέχρι σήμερα κάνοντας μία μικρή αναφορά στα προηγούμενα συστήματα οργάνωσης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, πολλά από τα οποία χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα. Το γιατί η κάθε επιχείρηση επιλέγει κάποιο συγκεκριμένο σύστημα οργάνωσης έναντι κάποιου άλλου, έχει να κάνει αποκλειστικά με τα προβλήματα της συγκεκριμένης επιχείρησης και με την πολιτική την οποία η διεύθυνση έχει επιλέξει για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Ακόμα και σήμερα δεν είναι αδύνατη η παρακολούθηση των εσόδων με το μηχανικό και το ηλεκτρονικό σύστημα, γι΄ αυτό άλλωστε υπάρχουν ακόμα πολλές επιχειρήσεις που το εφαρμόζουν. Όμως αν θέλουμε να έχουμε την πληρέστερη συνεργασία μεταξύ των τμημάτων της επιχείρησης, σωστό προγραμματισμό, έλεγχο των εσόδων με περιορισμό των διαφυγών, διευκόλυνση του έργου των υπαλλήλων και γενικότερα επίτευξη ανώτερου επιπέδου εξυπηρέτησης των πελατών της επιχείρησης, είναι απαραίτητη η εφαρμογή των Η/Υ. Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν Η/Υ επιδεικνύουν την χρησιμότητά τους και το πόσο τους έχουν γίνει απαραίτητοι για σωστή οργάνωση, ενώ άλλες που δεν έχουν ανακαλύψει τα πλεονεκτήματά τους, αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούν και αυτές στην μηχανοργάνωση. Η παρακολούθηση των εσόδων με το κλασικό σύστημα εφαρμόζεται σήμερα σε οικογενειακές και μικρές επιχειρήσεις. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι απαραίτητο η πολιτεία χορηγήσει κίνητρα με τη μορφή ειδικών δανείων που να επιτρέπουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εκσυγχρονιστούν. Ως επί τω πλείστον όμως η παραδοσιακή εικόνα της ρεσεψιόν, με τις θυρίδες και τα κλειδιά δωματίων, έχει αλλάξει. Σήμερα, πλέον οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και γενικότερα ο τουριστικός κλάδος, αξιοποιούν στο έπακρο την τεχνολογία, για καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και αποδοτικότερη λειτουργία της ίδιας της επιχείρησης.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΟ ρόλος της M/C σε σχέση με την ρεσεψιόν.el
heal.titleThe role of M/C for the reception.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordmain courante, ρεσεψιόν, ξενοδοχειακή επιχείρηση, μηχανογράφησηel
heal.keywordmain courante, reception, hotel enterprise, electronic data processingen
heal.advisorNameΓιαννουλίδου, Παρασκευήel
heal.advisorNameGiannoulidou, Paraskevien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)