Management επισιτιστικών επιχειρήσεων σε ξενοδοχειακές μονάδες- οργάνωση και διοίκηση προϊόντων και υπηρεσιών. Μελέτη περίπτωσης σε ξενοδοχεία νομού Λασιθίου.
Management of food enterprises on hotel units - organizong and managing products and services. Case study for hotels in Lasithi.
View/ Open
Date
2012-02-08Author
Στεφανάκη, Αρτεμις
Stefanaki, Artemis
Metadata
Show full item recordAbstract
Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, στη χώρα μας αλλά και στον κόσμο η ανάπτυξη της επισιτιστικής βιομηχανίας είναι αλματώδης. Η Ελλάδα πάντα υπήρξε ένας από τους χώρους που υποστήριξαν σθεναρά τον θεσμό της φιλοξενίας, σε βαθμό μάλιστα που προστατευόταν από μία ανώτερη θεότητα, τον Ξένιο Δία. Η φιλοσοφία αυτή έγινε τρόπος ζωής για τους ανθρώπους οι οποίοι συνέδεαν σε κάθε τους δραστηριότητα τη φιλοξενία και την εστίαση, δείχνοντας έτσι ένα ανώτερο επίπεδο πολιτισμού. Τα εστιατόρια στις μέρες μας αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους ως φιλοξενούμενους και προσπαθούν να προσφέρουν υπηρεσίες και φιλοξενία η οποία να ξεπερνά τις προσδοκίες τους. Αφιερώνουν χρόνο και χρήμα για να ικανοποιήσουν τις γαστρονομικές απαιτήσεις και επιθυμίες ακόμα και των πιο απαιτητικών πελατών και για να κάνουν βέβαια την επιχείρησή τους πιο ελκυστική για καινούργιους πελάτες. Το τμήμα του επισιτισμού θεωρείται μια κερδοφόρα επιχείρηση και για αυτόν το λόγο στη παρούσα μελέτη δίνεται μεγάλο βάρος στην οργάνωση της λειτουργίας του.
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info