Εμφάνιση απλής εγγραφής

Level of cleanliness in modern tourism enterprises (theory and practice).

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΑυγουστάκης, Μιχάληςel
dc.creatorΣιδέρης, Αθανάσιοςel
dc.creatorAvgoustakis, Michalisen
dc.creatorSideris, Athanasiosen
dc.date.accessioned2016-03-15T17:20:49Z
dc.date.available2016-03-15T17:20:49Z
dc.date.issued2008-2-28T16:44:49Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7360
dc.description.abstractΣτην εργασία αυτή εξετάζονται κυρίως οι τουριστικές ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες θεωρούνται η καρδιά του τουριστικού προϊόντος, ξεκινώντας από την δομή τους και συνεχίζοντας στο τμήμα της οροφοκομείας και των επισιτιστικών τμημάτων της μονάδας. Αναλυτικότερα, στο κεφάλαιο 1 βλέπουμε την δομή οργάνωσης των ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και διάφορα συστήματα ελέγχου όσων αφορά τα διοικητικά. Προχωρώντας στο κεφάλαιο 2 μπαίνουμε αναλυτικά στο κεφάλαιο του ξενοδοχείου ξεκινώντας από την οροφοκομία. Εξετάζουμε τις εργασίες που πρέπει να κάνουν οι καμαριέρες και τις υποχρεώσεις του housekeeper καθώς και τη μεταξύ τους συνεργασία. Επιπλέον βλέπουμε τη συνεργασία του τμήματος οροφοκομίας με άλλα τμήματα του ξενοδοχείου. Στο κεφάλαιο 3 εξετάζουμε το χώρο της κουζίνας ξεκινώντας από το σύστημα HACCP και παρακολουθώντας όλη την πορεία των προϊόντων από τη στιγμή της παραλαβής έως τη στιγμή της κατανάλωσης από τον πελάτη. Επιπλέον βλέπουμε τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούν οι εργαζόμενοι στο χώρο της κουζίνας αλλά και ατομικά. Τέλος μαζί με τον επίλογο της εργασίας παραθέτουμε κάποια ερωτηματολόγια από μια μικρή έρευνα που έγινε σε τουριστικές και αστικές ξενοδοχειακές μονάδες.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΕπίπεδο καθαριότητας στις σύγχρονες τουριστικές επιχειρήσεις (θεωρία και πράξη).el
dc.titleLevel of cleanliness in modern tourism enterprises (theory and practice).en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΑυγουστάκης, Μιχάληςel
heal.creatorNameΣιδέρης, Αθανάσιοςel
heal.creatorNameAvgoustakis, Michalisen
heal.creatorNameSideris, Athanasiosen
heal.publicationDate2008-2-28T16:44:49Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7360
heal.abstractΣτην εργασία αυτή εξετάζονται κυρίως οι τουριστικές ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες θεωρούνται η καρδιά του τουριστικού προϊόντος, ξεκινώντας από την δομή τους και συνεχίζοντας στο τμήμα της οροφοκομείας και των επισιτιστικών τμημάτων της μονάδας. Αναλυτικότερα, στο κεφάλαιο 1 βλέπουμε την δομή οργάνωσης των ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και διάφορα συστήματα ελέγχου όσων αφορά τα διοικητικά. Προχωρώντας στο κεφάλαιο 2 μπαίνουμε αναλυτικά στο κεφάλαιο του ξενοδοχείου ξεκινώντας από την οροφοκομία. Εξετάζουμε τις εργασίες που πρέπει να κάνουν οι καμαριέρες και τις υποχρεώσεις του housekeeper καθώς και τη μεταξύ τους συνεργασία. Επιπλέον βλέπουμε τη συνεργασία του τμήματος οροφοκομίας με άλλα τμήματα του ξενοδοχείου. Στο κεφάλαιο 3 εξετάζουμε το χώρο της κουζίνας ξεκινώντας από το σύστημα HACCP και παρακολουθώντας όλη την πορεία των προϊόντων από τη στιγμή της παραλαβής έως τη στιγμή της κατανάλωσης από τον πελάτη. Επιπλέον βλέπουμε τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούν οι εργαζόμενοι στο χώρο της κουζίνας αλλά και ατομικά. Τέλος μαζί με τον επίλογο της εργασίας παραθέτουμε κάποια ερωτηματολόγια από μια μικρή έρευνα που έγινε σε τουριστικές και αστικές ξενοδοχειακές μονάδες.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΕπίπεδο καθαριότητας στις σύγχρονες τουριστικές επιχειρήσεις (θεωρία και πράξη).el
heal.titleLevel of cleanliness in modern tourism enterprises (theory and practice).en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordκαθαριότητα, υγιεινή, σύστημα ασφάλεια τροφίμων HACCPel
heal.keywordcleaning, sanitation, HACCP food safety systemen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)